3o Τρίαθλο Τσακωνιάς : Race Report

H 3η διοργάνωση του multisport Τσακωνιάς είχε ως κύριο χαρακτηριστικό την υψηλή θερμοκρασία που επικρατούσε κάτα την διάρκεια του αγώνα. Συμμετείχαν συνολικά 65 αθλητές και αθλήτριες και σε γενικές γραμμές, το επίπεδο ήταν υψηλότερο από τις προηγούμενες χρονιές.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΤΟΜΙΚΟΥ
Στο αγωνιστικό μέρος, ξεχώρισε η σταθερότητα και στα 3 αθλήματα του Γκούντα Γιώργου, ο οποίος βγήκε 1ος από το νερό και τερμάτισε 1ος της γενικής και 1ος στην κατηγορία βετεράνων.Σταθερότητα και στα 3 αθλήματα επέδειξε και ο Δαμάλας Σωτήρης, ο οποίος τερμάτισε 3ος της γενικής κατάταξης και 2ος στην κατηγορία ανδρών.
Ο Γερμανός αθλητής Sebastian Zenk κάλυψε τον χαμένο χρόνο από το κολύμπι και τερμάτισε 2ος στην γενική κατάταξη και 1ος στην κατηγορία ανδρών, ενώ ο αθλητής από το Λεωνίδιο Ζαρόκωστας Ηλίας,  κάνοντας γρήγορο ποδήλατο και τρέξιμο, από την 11η θέση που βγήκε από το νερό ήρθε τελικά 4ος στην γενική κατάταξη και 3ος στην κατηγορία ανδρών.
Την 3άδα στην κατηγορία των βετεράνων συμπλήρωσαν οι Καστριτσέας  Γιώργος  (2ος) και Βαμβακίδης Ιωάννης (3ος) κάνοντας και οι δύο καλή κολύμβηση και έχοντας σταθερότητα στο ποδήλατο και το τρέξιμο.
Στις γυναίκες, η Μαρλαγκούτσου Αγγελική ήταν πολύ γρήγορη στην κολύμβηση και βγήκε 8η από το νερό στην γενική κατάταξη, αλλά και η Μπουλμέτη Ευγενία ήταν γρήγορη και βγήκε μόλις 1 λεπτό πίσω της.
Η Μπουλμέτη ήταν πιό γρήγορη στο ποδήλατο και ξεκίνησε να τρέχει 1η, ενώ και η Μαντζουνέα Καλλιόπη κάλυψε μεγάλο μέρος της διαφοράς στην ποδηλασία και είχε πλησιάσει στο 1 λεπτό περίπου την Μαρλαγκούτσου. Τελικά, η Μπουλμέτη ήρθε 1η κρατώντας την διαφορά, ενώ η Μαντζουνέα κατάφερε να περάσει στο τρεξιμο και να τερματίσει στην 2η θέση και η Μαρλαγκούτσου ήρθε στην 3η θέση.
ΟΜΑΔΙΚΟ
Στην κατηγορία του ομαδικού ξεχώρισε η γρήγορη ποδηλασία της ομάδας των Αλυφαντή-Αλυφαντή-Μαρκοπούλου που κάλυψε την διαφορά που είχε πάρει από την κολύμβηση η ομάδα των Βαγενά-Χατζημανώλη-Καφώρου και ξεκίνησε να τρέχει πρώτη.
Επίσης, στην ποδηλασία η ομάδα των Γκέλη (junior)-Γκέλη-Μεταξά κατάφερε από την 5η θέση να βρεθεί στην 3η και να την κρατήσει μέχρι τον τερματισμό. Στην 1η θέση βρέθηκε η ομάδα των Βαγενά- Χατζημανώλη-Καφώρου, με το γρήγορο τρέξιμο του Άλκη Καφωρου. Στην 2η θέση ήρθε η ομάδα των Αλυφαντή Ρ.-Αλυφαντή Γ.-Μαρκοπούλου.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Ύστερα από 3 διοργανώσεις έχουμε διορθώσει αρκετά λάθη, αλλά έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης.
Ένα από αυτά είναι να έχουμε μία καθαρή ζώνη αλλαγών που να μην μπαίνει άλλος εκτός από αθλητές και εθελοντές.
Κάτι ακόμη που διαπιστώσαμε φέτος, είναι πως θα πρέπει να υπάρχει βράβευση για την γενική κατάταξη και ίσως να υπάρχουν 1-2 ηλικιακές κατηγορίες ακόμη.  Ο αθλήτής Γκούντας Γιώργος, κανονικά είναι 1ος στην κατάταξη, αλλά βραβεύτηκε μόνο στην κατηγορία βετεράνων και ο αθλητής Ζαρόκωστας Ηλίας ήρθε 3ος στην κατηγορία ανδρών, αλλά θα μπορούσε να είναι 1ος στην κατηγορία νέων.
Επιθυμούμε οποιαδήποτε παρατήρηση των αθλητών που θα μπορούσε να βοηθήσει στην βελτίωση της διοργάνωσης.
Ευχαριστούμε όλους τους αθλητές και εθελοντές που βοήθησαν να κυλήσουν όλα ομαλά και ευχάριστα.

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)