Σεμινάριο για Αθλητές Τριάθλου, Δρομείς, Ποδηλάτες & Κολυμβητές Open Water

 

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 (17:00 – 22:00)
Ίδρυμα Ευγενίδου (αίθουσα συνεδριάσεων)
Λ. Συγγρού 387 (είσοδος από Πεντέλης 11)
Παλαιό Φάληρο.

 

Triathlon & Science

Σεμινάριο για Αθλητές Τριάθλου, Δρομείς, Ποδηλάτες & Κολυμβητές Open Water

Ένα μοναδικό γεγονός στα 30 χρόνια ιστορίας του Ελληνικού Τριάθλου

  • Ένας μοναδικός πολυχώρος (Ίδρυμα Ευγενίδου- Πλανητάριο) με παράλληλες εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια (προβολές, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα)

  • 4 Θεματικές Ενότητες (Προπονητική, Επιστήμες του Αθλητισμού, Αθλητιατρική, Διοργάνωση Αγώνων)

  • 13 ομιλητές/ επιστήμονες με πολυετή εμπειρία στα αθλήματα αντοχής και ιδιαίτερα στο Τρίαθλο

Οι 4 Θεματικές Ενότητες/ Πάνελ:

  1. Διοργάνωση Αγώνων Τριάθλου, Open Water & Αθλήμάτων Αντοχής. Οι Γιάννης Κουρής (Ironman Greece), Κωστής Μητρόπαπας (XTERRA Greece) & Αρμάνδρος Λινάρδος (Oceanman Greece & Cyprus) μας αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους για το μέλλον των Διεθνών Αγώνων που αντιπροσωπεύουν στην Ελλάδα και μας αναλύουν την επίδραση τους στην Ελληνικό Αθλητισμό, Κοινωνία και την Οικονομία.

  2. Εφαρμοσμένη Επιστήμη του Αθλητισμού. Οι Νίκος Καφετζόπουλος (Διατροφή), Νίκος Πόρτολας (Ψυχολογία) και Άρης Μύρκος (Εργοφυσιολογία- Προπονητική) αναλύουν όλες τις πτυχές της ολιστικής προετοιμασίας ενός Τριαθλή ή αθλητή αντοχής

  3. Εφαρμοσμένη Αθλητριατική. Ο Ιατρός Κυριάκος Κυριακόπουλος και οι Φυσικοθεραπευτές Νάσσος Κουτσουραδής και Παρασκευάς Αργυριάδης μας εξηγούν τι πρέπει να κάνουμε ώστε να συμμετέχουμε με ασφάλεια και χωρίς τραυματισμούς στα αθλήματα αντοχής

  4. Εφαρμοσμένη Προπονητική. Οι προπονητές Τριάθλου Γιάννης Ψαρέλης, Παναγιώτης Δημόπουλος & Μάνος Μοίρας καθώς και ο Bike Fitter Κοσμάς Νταβουτιάν μας βοηθούν να αναβαθμίσουμε την προπονητική μας προσέγγιση.

Εγγραφές – Πληροφορίες

Triathlon Lab

Γιάννης Ψαρέλης

Κινητό : 6937170260

Email :smartsportcoach@hotmail.com

Triathlon Training Seminar

Triathlon Training seminar

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)