Κυριακή 27 Οκτωβρίου : Αγώνας Aquathlon στο Παλαιό Φάληρο

Κυριακή 27 Οκτωβρίου : Αγώνας Aquathlon στο Παλαιό Φάληρο

Φωτογραφία Αρχείου (1994): O Παναγιώτης Αντωνόπουλος (πρόεδρος του Ελληνικού Ομίλου Τριάθλου) & ο Γιάννης Ψαρέλης (Νικητής του αγώνα Τριάθλου στο Παλαιό Φάληρο το 1994)

25 χρόνια μετά τον πρώτο αγώνα Τριάθλου στο Παλαιό Φάληρο ο Δήμος συνεχίζει την παράδοση της περιοχής στα multi sports.

Το 1994 Διοργανωτής  ήταν ο Ελληνικός Ομιλος Τριάθλου. Ο αγώνας έγινε τον Νοέμβριο του 1994 και περιελάμβανε 800 μέτρα κολύμβησης, 11χλμ ποδηλασίας και 2,4 χλμ τρεξίματος.

Η Αθλητική Ηχώ είχε γράψει τότε “Αν και αρχική ιδέα για τον αγώνα μίνι τριάθλου που διοργανώνεται στο παραθαλάσσιο άλσος του Π.Φαλήρου στο Τροκαντερό ήταν να έχει χαρακτήρα επίδειξης στην εξέλιξή του πήρε αγωνιστική μορφή» .

Αποτελέσματα (6 πρώτοι)

 1. Ψαρέλης Γιάννης – 43’24”
 2. Μάνος Βαγγέλης – 44’09”
 3. Κοτρωνάρος Παναγιωτης – 44’09”
 4. Αντωνόπουλος Παναγιώτης – 51’12”
 5. Ποντίδας Παναγιώτης – 55’24”
 6. Χατζηχρήστου Γ. – 56’02”

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με την Nuventi και τον Στέλιο Χάσικο διοργανώνει αγώνα Aquathlon καθώς αγώνες Τρεξίματος και Κολύμβησης.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Η Nuventi, υπό την αιγίδα του Δήμου Π. Φαλήρου και σε συνεργασία με το Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο του Δήμου, διοργανώνει την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 στον Φλοίσβο του Π. Φάληρου τους 7ους Αγώνες Nuventi Races με Κολύμβηση Open Water 1 & 3Κ, Κολύμβηση παιδιών 400 μ, Τρέξιμο 5Κ, Aquathlon Sprint και για πρώτη φορά ατην Ελλάδα Aquathlon Super. Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες Σκυταλοδρομίας Aquathlon Sprint. Οι αγώνες τελούν υπό τη αιγίδα της Ε.Ο.ΜΟ.Π.

Ατομικοί

 • Κολύμβηση Open Water 1 χλμ
 • Κολύμβηση Open Water 3 χλμ
 • Κολύμβηση Open Water με στολή (wetsuit neoprene) 1 χλμ
 • Κολύμβηση Open Water με στολή (wetsuit neoprene) 3 χλμ
 • Τρέξιμο 5 χλμ
 • Aquathlon Sprint (Κολύμβηση 1 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ)
 • Aquathlon Super (Κολύμβηση 1 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ – Κολύμβηση 1 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ)
 • Κολύμβηση Open Water 400 μ παιδιών 9-12 ετών (Απαιτείται να είναι κολυμβητές/τριες. Δεν θα γίνει χρονομέτρηση στον παιδικό αγώνα.)

Ομαδικός

 • Σκυταλοδρομία Aquathlon Sprint, 2 ατόμων (Κολύμβηση 1 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 26/10, Αθλητικό Κέντρο Δήμου Π. Φαλήρου (στάση τραμ Τροκαντερό)

16:00 – 16:30 Τεχνική ενημέρωση

16:00 – 20:00 Παραλαβή πακέτων συμμετοχής

 

Κυριακή 27/10, Φλοίσβος Π. Φάληρο (στάση τραμ Πάρκο Φλοίσβου)

07:45 – 10:00 Γραμματεία αγώνων

07:45 Άνοιγμα ζώνης αλλαγών Aquathlon

08:45 Εκκίνηση Τρεξίματος

09:00 Εκκίνηση Aquathlon και Κολύμβησης Open Water 3 χλμ

11:00 Εκκίνηση Κολύμβησης Open Water 1 χλμ

11:30 Εκκίνηση Κολύμβησης Open Water 400 μ παιδιών 9-12 ετών

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στο link: https://forms.gle/w4bzJ4VoUAJhR4127 (για να μπείτε στη νέα φόρμα απαιτείται να έχετε λογαριασμό Google, αν δεν έχετε λογαριασμό, ανοίξτε εύκολα στη σελίδα google.com βάζοντας ένα όνομα χρήστη/username και έναν κωδικό/password).
Περισσότερες πληροφορίες και σημαντικές ενημερώσεις για τους αγώνες θα βρείτε στο linkwww.facebook.com/events/2703982299665903     

 Πληροφορίες – Στέλιος Χάσικος, Ph.D.

nuventi@yahoo.com

Τηλ. 6944698981 (για τυχόν επείγουσες ερωτήσεις)

 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)