Με προπονητή το Γιάννη Ψαρέλη θα συνεχίσει ο Μάνος Μοίρας

Με το προπονητικό γκρουπ του Γιάννη Ψαρέλη Θα συνεχίσει ο Μάνος Μοίρας

Ο αθλητής Τριάθλου Μάνος Μοίρας (ανήκει και αγωνίζεται για το Σύλλογο Τριάθλου της Χαλκίδας) προστέθηκε στην ομάδα των Τριάθλητών, την ευθύνη της προπόνησης των οποίων έχει ο προπονητής Γιάννης Ψαρέλης.

O Μάνος είναι 34 ετών, έχει γεννηθεί στο Μαρούσι και είναι απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας Αθηνών ( Τ.Ε.Φ.Α.Α). Η αθλητική του δράση ξεκίνησε σε ηλικία 6 ετών, με το άθλημα της κολύμβησης. Από τις σημαντικότερες επιτυχίες του στην κολύμβηση είναι η επίτευξη πανελλήνιου ρεκόρ με την ομάδα του Ηλυσιακού  στην σκυταλοδρομία 4Χ100 σε μικτή ομαδική κατηγορία παμπαίδων Α σε ηλικία 14 ετών.

Μετέπειτα ασχολήθηκε με το canoe kayak slalom σε επίπεδο πρωταθλητισμού όπου ήταν μέλος της εθνική μας ομάδας συμμετέχωντας σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και κύπελλα.

Ασχολείται επαγγελματικά με το personal training και την ενδυνάμωση αθλητών και ομάδων.

Ο Μάνος μας δήλωσε σχετικά : «Από τις αρχές Οκτωβρίου ξεκίνησα τη συνεργασία με το Coach Ψαρέλη και δεν μπορώ να κρύψω ότι είμαι ενθουσιασμένος καθώς είναι αρκετά καινοτόμα, εξειδικευμένη και εξατομικευμένη η προπονητική προσέγγιση που ακολουθείται. Ο Coach είναι παλαιάς κοπής όσο αφορά την διάθεση να ελέγχει όλους τους τομείς προετοιμασίας του αθλητή και να έχει για κάθε αθλητή του ένα μακρινό ορίζοντα. Συνάμα είναι πολύ μοντέρνος εφαρμόζοντας πολύ καινοτόμα – αλλά και απαιτητικά προπονητικά πρωτόκολλα».

O Coach Ψαρέλης δήλωσε σχετικά : «O Μάνος έχει πολύ υψηλού επιπέδου γνώσεις προπονητικής και έχει σημαντική σωματειακή εμπειρία κάτι που θα διευκολύνει πολύ τη συνεργασία μας. Από την πρώτη μας προπονητική εμπειρία στους αγωνιστικούς χώρους διαπίστωσα ότι μπορούμε να βελτιωθούμε σημαντικά. Ξεκινάμε σήμερα Οκτώβριο του 2019 και θα βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα στο τέλος του Νοεμβρίου 2020, όπου ελπίζουμε να είναι σε ένα άλλο επίπεδο προπονητικά».

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)