Διαχείριση τραύματος : Μας αφορά όλους….Υπογράψτε την αίτηση προς τον ΟΗΕ.

Σας ζητάμε να υπογράψετε την αίτηση που βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο

Υπογραφή Αίτησης προς ΟΗΕ

 

Εισαγωγή

Αφορά σε επείγουσα κατάσταση η οποία, χωρίς ιατρική παρέμβαση, οδηγεί στο θάνατο εντός 3 λεπτών, λόγω διαταραχής στην παροχή οξυγόνου (βλάβη στα ABC: αεραγωγός-Α, αναπνοή-Β, κυκλοφορία-C) που καταλήγει σε μη αναστρέψιμη βλάβη στον εγκέφαλο. Παγκοσμίως, 5.800.000 θάνατοι, από τους 50.000.000 ετησίως -δηλαδή το 11% του συνόλου-, οφείλονται στο τραύμα.

Ένας μεγάλος αριθμός αυτών, οφείλεται σε έλλειψη γνώσης και εκπαίδευσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και στην έλλειψη επαρκούς νοσοκομειακής υποδομής και οργανωμένων υπηρεσιών τραύματος.

Έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να διασωθούν 2.000.000 ζωές, από τις 5.800.000 που χάνονται λόγω του τραύματος.

Προκειμένου να γίνει αυτό απαιτείται στοιχειώδης εξοπλισμός σε κάθε μονάδα υγείας και εκπαίδευση του αρμόδιου προσωπικού.

Προϋπόθεση:Οι κυβερνήσεις να στηρίξουν και να χρηματοδοτήσουν το εγχείρημα αποδεικνύοντας την απαραίτητη ανθρώπινη ευαισθησία.

Μοχλός:Αυτό το ψήφισμα. Απευθύνεται στον ΟΗΕ προκειμένου να υιοθετήσει και να συμπεριλάβει τον στόχο αυτό στους Διαρκείς Αναπτυξιακούς Στόχους (Sustainable Developmental Goals) του τομέα 6 μέσω του οποίου αντιμετωπίζει στρατηγικά θέματα υγείας που αφορούν σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

 

Αφορά όλους μας. Μπορεί κάποιος από μας να χρειαστεί εξειδικευμένη αντιμετώπιση τραύματος.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)