XTERRA Vouliagmeni Swim Challenge

Δελτίο Τ’ύπου. Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης σε συνεργασία με την XTERRA Greece, θα διοργανώσει τον 12ο Χειμερινό Διάπλου του κόλπου της Βουλιαγμένης στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 στις 11:00.

Μετά την απολύτως πετυχημένη διοργάνωση του 2013 που σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών για Χειμερινό αγώνα ανοικτής θάλλασας, η φετινή διοργάνωση αναμένεται να προσελκύσει και πάλι μεγάλο αριθμό συμμετοχών, αφου οι διαφορετικές κολυμβητικές αποστάσεις του αγώνα προσφέρονται για αθλητές όλων των επιπέδων και όλων των ηλικιών.

Σας περιμένουμε στην πιο όμορφη παραλία της Αττικής για ακομα μια αξέχαστη XTERRA εμπειρία!!!!

Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν να αγωνιστούν σε μια απο τις κάτωθι αποστάσεις:

Μικρή απόσταση:    1.000m   Δείτε εδώ τη διαδρομή 

Μεσαία απόσταση:   2.500m  Δείτε εδώ τη διαδρομή 

Μεγάλη απόσταση:  5.000m  Δείτε εδώ τη διαδρομή 

 

Εκκίνηση/Τερματισμός:

1000, 2500m & 5000m
Οι αθλητές θα εκκινήσουν ταυτόχρονα μέσα απο το νερό.

Όλες οι αποστάσεις θα τερματίσουν σε ειδική αψίδα τερματισμού η οποία θα υπάρχει έξω απο το νερό στις εγκαταστάσεις του Ομίλου. Για να τερματίσουν οι αθλητές θα πρέπει να διανύσουν μια απόσταση 50 περίπου μέτρων.

Οι αθλητές των 1000 μέτρων θα κινηθούν πρός σημαδούρα η οποία θα βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων απο την ακτή. Θα την περάσουν αριστερόστροφα και θα επιστρέψουν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου για τον τερματισμό.

Οι αθλητές των 2500 & 5000 μέτρων θα ακολουθήσουν άλλη διαδρομή η οποία θα εχει οριοθετηθεί με σημαδούρες.

Οι αθλητές των 2500m θα πραγματοποιήσουν 1 στροφή και οι αθλητές των 5000m θα πραγματοποιήσουν 2 στροφές.
Οι αθλητές των 5000 μέτρων με την ολοκληρωση της πρώτης στροφής θα βγούν απο το νερό, θα διανύσουν την απόσταση των 50 μέτρων και θα εισέλθουν πάλι στο νερό για να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους.

Τροφοδοσία: Θα υπάρχουν διαθέσιμα νερά, και ενεργειακά τζέλ, για την τροφοδοσία των αθλητών της μεγάλης απόστασης στην έξοδο τους απο το νερό αφού ολοκληρώσουν την πρώτη στροφή.

Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν στις κάτωθι κατηγορίες:

 

Κατηγορία 1: 16-30 ετών

Κατηγορία 2: 30-45 ετών

Κατηγορία 3: 45-60 ετών

Κατηγορία 4: 60+

Κατηγορία 5: Με Wetsuit (για όσουν χρησιμοποιήσουν στολή κολύμβησης)

 

Οι κατηγορίες θα ισχύσουν για τις αποστάσεις των 2500m & 5000m σε άνδρες και γυναίκες.

Στην απόσταση των 1000m θα υπάρχει βράβευση στους 3 πρώτους άνδρες και 3 πρώτες γυναίκες της Γενικής Κατάταξης αλλά και στην κατηγορία με wetsuit.

 

Απονομές: Μετά την ολοκλήρωση όλων των αποστάσεων θα ακολουθήσουν οι απονομές όλων των κατηγοριών σε άντρες και γυναίκες.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν σκουφάκι, αναμνηστικό μετάλλιο και τεχνικό t-shirt.

 

Χρονομέτρηση: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση για όλες τις κατηγορίες και αποστάσεις της ημέρας. To chip χρονομέτρησης θα σας δοθεί την ημέρα του αγώνα απο την γραμματεία. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να το τοποθετήσουν στο πόδι στον δεξιό ή αριστερό αστράγαλο και οφείλουν να το επιστρέψουν αφού ολοκληρώσουν τον αγώνα τους.

Υγειονομική κάλυψη: Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και έχουν υπογράψει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση. Συστήνεται δε στους συμμετέχοντες να προβούν σε ιατρικές εξετάσεις πρίν τον αγώνα.

Ναυαγοσώστες: Τη ναυαγωσωστική κάλυψη του αγώνα θα αναλάβει η εγγυημένη και έμπειρη ομάδα της LIFEGUARD HELLAS www.lifeguardhellas.gr. Κατά την διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ικανός αριθμός απο ναυαγοσώστες στη διαδρομή της κολύμβησης σε πλωτά ή άλλα μέσα προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια αν αυτό απαιτηθεί. Σε περίπτωση που αισθανθείτε αδιαθεσία ή για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείται να συνεχίσετε κουνήστε τα χέρια σας πάνω κάτω ή κατευθυνθείτε προς το πλησιέστερο πλωτό μέσο.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)