Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 -Φεστιβάλ Κολύμβησης – Σύντομος Οδηγός (Athletes’ Guidelines)

Alimos Municipality Sports

Φεστιβάλ Κολύμβησης

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Σύντομες Οδηγίες για τους αθλητές για την μέρα της εκδήλωσης

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή σας στο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ Κολύμβησης, τα έσοδα (ο κάθε αθλητής καταβάλλει 10 ευρώ για να συμμετέχει) του οποίου θα διατεθούν αποκλειστικά στο Σύλλογο Φίλων «Παιδόπολης Αλίμου». Η «Παιδόπολης» Αλίμου φιλοξενεί παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών.

Το κολυμβητικό χαρακτήρα είναι μη αγωνιστικού χαρακτήρα. Θα κρατηθούν χρόνοι ολοκλήρωσης στους αθλητές και θα δοθούν σε όλους αναμνηστικά μετάλλια.

 

Πρόσβαση

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου βρίσκεται στη Μαρίνα Αλίμου. H πρόσβαση είναι εύκολη το με ΙΧ αυτοκίνητα όσο και με μέσα μαζικής μεταφοράς.

  • Τραμ: Πικροδάφνη
  • ΟΑΣΑ: Λεωφορείο 101 στάση Μαρίνα Αλίμου
  • Λεωφορεία Α1, Α2 ,Β1, Β2 : 2η Καλαμακίου

 

Parking

Το κολυμβητήριο διαθέτει δικό του χώρο parking. Επίσης υπάρχει και σε διπλανή έκταση μεγάλο υπαίθριο parking που θα καλύψει τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Alimos Swimming Pool Parking

Προσέλευση Αθλητών

Οι αθλητές καλούνται να είναι 30’ πριν την έναρξη του αγωνίσματός/ σειράς τους. Κατά την άφιξή τους παρακαλούνται να περάσουν από την γραμματεία της διοργάνωσης. Εάν δεν έχουν ολοκληρώσει όλα από τα παρακάτω βήματα της εγγραφής παρακαλούμε να το κάνουν το πρωί της εκδήλωσης

  • Συμπλήρωση Φόρμας Εγγραφής & Υπεύθυνης Δήλωσης
  • Κατάθεση Ιατρικής Βεβαίωσης
  • Αντίγραφο Τραπεζικής Κατάθεσης. Την ημέρα της εκδήλωσης θα δίνεται η δυνατότητα να δώσει τα χρήματα σε νόμιμο εκπρόσωπο της Παιδόπολης Αλίμου, λαμβάνοντας το κατάλληλο παραστατικό.

 

Προσφορά Προϊόντων

Επίσης όσοι θέλουν να προσφέρουν είδη στην Παιδόπολη τα αφήνουν στην εκπρόσωπο του οργανισμού στην γραμματεία του Φεστιβάλ. Η Παιδόπολης έχει ανάγκη από απορρυπαντικά και προσωπικά είδη υγιεινής.

 

Αναμονή και προθέρμανση

Για να μην υπάρξει συνωστισμός στο χώρο γύρω από την πισίνα/ δεξαμενή παρακαλούνται οι αθλητές και οι συνοδοί τους να κατευθύνονται μετά την εγγραφή τους στις εξέδρες.

Οι διοργανωτές θα ενημερώνουν τους αθλητές εγκαίρως (15-20’ πριν) ώστε να έχουν χρόνο να κάνουν προθέρμανση, ιδίως όσους συμμετέχουν στα 400 μέτρα & 1000 μέτρα κολύμβησης.

 

Προθέρμανση Αγώνα εκτός νερού (Dryland warm up)

Προτείνεται στους αθλητές να κάνουν προθέρμανση εκτός νερού στο χώρο δίπλα από τις εξέδρες που είναι και τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής.

 

Κανόνες Υγιεινής

Πριν να ξεκινήσουν την προθέρμανση τους καθώς και για να εισέλθουν στον χώρο της δεξαμενής οι αθλητές καλούνται να περάσουν μέσα από τα αποδυτήρια (δεξιά καθώς μπαίνουμε είναι των ανδρών και αριστερά των γυναικών). Πριν να εισέλθουν στον χώρο της δεξαμενής όλοι οι αθλητές οφείλουν να κάνουν μπάνιο.

Οι αθλητές οφείλουν να χρησιμοποιήσουν σαγιονάρες κατά τη κίνηση τους γύρω από τη δεξαμενή καθώς και κολυμβητικό σκουφάκι πριν κολυμπήσουν.

 

 

Φύλαξη Προσωπικών Αντικειμένων

Στα Αποδυτήρια υπάρχουν ντουλάπια όπου οι αθλητές φέρνοντας δικό τους λουκέτο μπορούν να ασφαλίσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Καλούνται οι αθλητές να μη μεταφέρουν πράγματα αξίας (πορτοφόλι, κινητό) στο χώρο δίπλα από τις δεξαμενές.

 

Προθέρμανση εντός νερού

Κυρίως για τους αθλητές των 400 μέτρων θα δοθούν τουλάχιστον 10΄ προθέρμανσης πριν την έναρξη των αγωνισμάτων τους.

Στις σειρές όπου θα έχουμε κενά (δεν θα συμπληρώνονται τουλάχιστον 16 άτομα οι ακριανές διαδρομές (1 ή/και 8) θα διατίθεται για προθέρμανση.

 

Πρόγραμμα Ημερίδας

Η ημερίδα ξεκινά με δύο σειρές 400 μέτρων (9:45 & 10:15) όπου οι αθλητές/ -τριες θα κολυμπήσουν με σανίδα (μόνο πόδια) και κομμένο πέδιλο. Είναι ένα ιδιαίτερο αγώνισμα, μέρος της κολυμβητικής κουλτούρας του κολυμβητηρίου.

Στη συνέχεια οι διαδρομές θα διατεθούν για 10’ για προθέρμανση των αθλητών όλων των αθλητών και κυρίως όσων συμμετέχουν στα 400 και 1000 μέτρα (10’30”).

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με σειρές των 400 και 1000 μέτρων με δύο αθλητές (10’40” έως 11’15”) να κολυμπούν σε κάθε διαδρομής.

Ο χρόνος των 400 μέτρων θα προσφέρει στους αθλητές να λάβουν ατομικές προπονητικές ζώνες κατά ASCTA (Australian Swimming Coaches & Teachers Association)

Για τα 2χλμ έχουν προγραμματιστεί 3 σειρές (11:15 – 12:00 – 13:00) και για τα 4χλμ μία σειρά στις 14:00

Οι εκκινήσεις γίνονται από την πλευρά που είναι οι βατήρες εκκίνησης και θα είναι για λόγω ασφαλείας (δύο άτομα σε κάθε διαδρομή) μέσα από το νερό.

Alimos Swimming Pool

Alimos Swimming Pool

 

 

Πληροφορίες

Για οποιοδήποτε διαδικαστικό θέμα επικοινωνήστε με τη γραμματεία του κολυμβητηρίου (2109813192)

Για κατάθεση εγγραφών χρησιμοποιήστε το εξής email : swimmingpoolalimos@gmail.com

 

Για οποιαδήποτε τεχνική πληροφορία επικοινωνήστε με το TriathlonWorld στο : 6937170260

Διοργανωτής – Χορηγός Επικοινωνίας – Ηλεκτρονικό Περιοδικό Τριάθλου & Αθλημάτων Αντοχής Triathlonworld.gr