Ολυμπιακό Μουσείο.

Δελτίο Τύπου. Το Ολυμπιακό Μουσείο και οι Ολυμπιονίκες μας, Δημοσθένης Ταμπάκος, Βούλα Πατουλίδου, Τασούλα Κελεσίδου, Νίκος Σιρανίδης, Γιώργος Σιγάλας, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη, Σοφία Μπεκατώρου, Αθανασία Τσουμελέκα, Πηγή Δεβετζή, Αιμιλία Τσουλφά, Φωτεινή Βαβάτση, Όθων Μοσχίδης, Ανδρέας Κοσματόπουλος, Δήμητρα Μαγκανουδάκη, Ευαγγελία Ψάρρα, Τατιάνα Καββαδία, Μαρία Καραγιαννοπούλου, Έλλη Μυστακίδου, όλοι μαζί σας υποδεχόμαστε στο Ολυμπιακό Μουσείο ανοίγοντας τις πύλες της νέας ψηφιακής εποχής δημιουργώντας  το Μουσείο του μέλλοντος. Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013, στις 20:00 η ψηφιακή τεχνολογία εισέρχεται δυναμικά στο μοναδικό Ολυμπιακό Μουσείο της χώρας συμβάλλοντας στην ανάδειξη της Ολυμπιακής μας κληρονομιάς. Η επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου μετατρέπεται σε μία ζωντανή εμπειρία με διάδραση, ψυχαγωγία και μάθηση. Μέτρηση δεξιοτήτων, ψηφιακή ξενάγηση, προβολή οπτικοακουστκού υλικού, ολογραφική απεικόνιση ολυμπιονικών είναι κάποιες από τις εφαρμογές που φέρνουν νέα πνοή στον εκθεσιακό χώρο και τον ανάγουν σε χώρο νέων αναζητήσεων και εμπειριών. Το Ολυμπιακό Μουσείο, λοιπόν, σας καλεί σε μία μοναδική ξενάγηση από του Έλληνες Ολυμπιονίκες που σηματοδοτεί τη μετάβαση του Μουσείου στη νέα ψηφιακή εποχή. Νωρίτερα, θα προηγηθούν ομιλίες, από διακεκριμένες προσωπικότητες του Ολυμπιακού Κινήματος, τον ιστορικό κ. Γεώργιο Δολιανίτη και τον κ. Αθανάσιο Κριτσινέλη. Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, η δυναμική ομάδα του Μουσείου και των Ολυμπιονικών «Running Team_Olympic Museum», θα συμμετάσχει για φιλανθρωπικό σκοπό, στον 2ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο.

Και όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών «Η δύσκολη περίοδος που διανύουμε μας δίνει τη δυνατότητα να θέσουμε νέες ισχυρές βάσεις, προκειμένου να δημιουργήσουμε πάνω σε αυτές το νέο οικοδόμημα που θα αφορά στη νέα γενιά, με επιστέγασμα, τόσο τις διαχρονικές αξίες και αρχές, όσο και τις νέες και καινοτόμες μεθόδους. Είναι χρέος μας, να εκφράζουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό επενδύοντας στην Παιδεία, η οποία αποτελεί τον πλέον ισχυρό τρόπο εξόδου από μια κρίση. Το Ολυμπιακό Μουσείο και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωρούμε στην άμεση υλοποίηση παιδαγωγικών δράσεων, με σημείο έναρξης και αναφοράς το Ολυμπιακό Μουσείο».

Η Μοναδική αυτή εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή επίσημου Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Ολυμπιακού Μουσείου και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, των δύο μελών της Ολυμπιακής οικογένειας.

Η επόμενη ημέρα είναι εντυπωσιακή. Είσαστε όλοι καλεσμένοι να την ζήσετε μαζί

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)