Ελληνικός Αθλητισμός :«Είμαστε 12 χρόνια πίσω στον υλικοτεχνικό τομέα»

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός Αθλητισμός αποτυπώνονται στις δηλώσεις του Ομοσπονδιακού Τεχνικού στις Καταδύσεις Πέτρου Φυρίγου :«Είμαστε 12 χρόνια πίσω στον υλικοτεχνικό τομέα» και να σκεφτεί κανείς ότι το 2004 διοργανώσαμε Ολυμπιακούς Αγώνες και ο Ελληνικός λαός αγόρασε ότι πιο σύγχρονο υπάρχει…ή έτσι υποτίθεται!

Αναδημοσίευση από την επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο Ομοσπονδιακός προπονητής των καταδύσεων, Πέτρος Φυρίγος, επεσήμανε τα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν το άθλημα. Αναφέρθηκε, επίσης, και για τους διεθνείς αγώνες που θα πραγματοποιηθούν, οι οποίοι είναι αρκετά λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι, βάλθηκε κατά της Πολιτείας, λέγοντας μάλιστα ότι σφυρίζει αδιάφορα στα προβλήματα του αθλήματος, ενώ τόνισε ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, επιδιώκουν πάντα τις διακρίσεις και τις επιτυχίες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Φυρίγου: «Είμαστε σε άθλια κατάσταση όσον αφορά τον υλικοτεχνικό τομέα, καθώς έχουμε παλιά τραμπολίνα και ακατάλληλους βατήρες. Η προετοιμασία μας, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ κι ένα μήνα, γίνεται υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς στο καταδυτήριο του Αγ. Κοσμά, εκτός των άλλων, έχουμε και κρύο νερό. Βέβαια, δεν μπορούμε να περιμένουμε και πάρα πολλά, καθώς γνωρίζουμε πως ο προϋπολογισμός είναι τραγικά μειωμένος για φέτος.

Φέτος θα δώσουμε πολύ λιγότερους αγώνες σε σχέση με πέρυσι. Φανταστείτε ότι θα συμμετέχουμε σε μόλις ένα από τα συνολικά 9 διεθνή μίτινγκ του World Series, ενώ έχουμε το Παγκόσμιο κύπελλο της Σαγκάης, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου και το Ευρωπαϊκό νέων/νεανίδων στην Ιταλία.

Δεν θέλω να γίνομαι γραφικός, αλλά η αλήθεια είναι ότι μας παραμέλησαν. Επιβιώνουμε με μεγάλη δυσκολία, είμαστε πίσω 12 χρόνια στον υλικοτεχνικό τομέα και η Πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα. Εδώ και 1,5 χρόνο το επισημαίνω, αλλά ακόμα δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση. Όμως, εμείς δεν έχουμε μάθει να εγκαταλείπουμε, παλεύουμε πάντα για να διακριθούμε και να τα καταφέρνουμε, όσες δυσκολίες κι αν συναντάμε».

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)