Barcelona Triathlon…5.500 αθλητές : Event Report

Σε έναν από τους μεγαλύτερους σε συμμετοχή και ανταγωνισμό αγώνες Τριάθλου που γίνονται στην Ευρώπη συμμετείχαν και 4 Ελληνες αθλητές. Ο αγώνας στον οποίο αναφερόμαστε είναι το Τρίαθλο της Βαρκελώνης (ολυμπιακή απόσταση και σπριντ).

Ο Αντώνης Αντωνόπουλος, συντάκτης της ισοτσελίδας μας και μόνιμος κάτοικος Ισπανίας (Αλικάντε),ο Στέλιος Ανδρεάδης, ο Δημήτρης Θωμάς και ο Γιώργος Διονυσόπουλος συμμετείχαν σε έναν αγώνα τριάθλου όπου του drafting επιτρεπότανε. Εξάλλου δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά με τόσους αθλητές. Ο Στέλιος Ανδρεάδης μας έδωσε σε λίγες γραμμές την δική του άποψη για το πως βίωσε τον αγώνα και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε τις αναφορές και από τους υπόλοιπους αθλητές.

Κείμενο : Στέλιος Ανδρεάδης. Την κυριακή 6 οκτωβρίου έγινε με απόλυτη επιτχία ο τριαθλητικός αγώνας της βαρκελώνης , ο μεγαλύτερος αγώνας της Ισπανίας, ο οποίος περιλάμβανε μία ολυμπιακή απόσταση,μια sprint και μια super sprint,με σύνολο περίπου 5500 αθλητών απο 30 χώρες.

O αγώνας είχε wave starts ,ξεκνώντας απο τη κατηγορία elite και αμεσως μετά απο μόλις 2 λεπτά ,την πρώτη κατηγορία age group στην οποία ήταν και οι πιο δυνατοί αθλητές,συμφωνα με το χρονο που ειχαν δηλωσει. Το επόμενο wave έφυγε μετα απο 1 ωρα.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και με πολυ stress μιας και λόγω κακού καιρου της προηγούμενης μερας,είχε ανακοινωθεί απο τους διοργανωτές οτι μπορεί να κόβανε το κολύμπι και να γινόταν τελικά αγώνας διάθλου.

Ομως εκτός απο κάποιο κυματισμό στη θάλασσα ο αγώνας κύλισε πολυ ομαλά με καλό καιρό.

Οι αποστάσεις ήταν απόλυτα μετρημένες ,τα transitions αρκετά μεγάλα,μιας και χρησιμοποιουσαν για τους 3 αγωνες 3 διαφορετικά γήπεδα τα οποία βρίσκονταν μεταξύ τους  δίπλα αλλά και δίπλα στη θάλασσα.

Το ποδήλατο στο ολυμπιακό ήταν 4 στροφές μέσα στην πόλη η οποία φυσικά ήταν τελείως κλεισμένη απο νωρίς το πρωί έως αργά το μεσήμέρι που ολοκληρώθηκαν οι αγώνες.

Το τρέξιμο ήταν μια στροφή με πολυ ωραίες εικόνες και σχεδόν επίπεδη.

Σε γενικές γραμμές ο αγώνας ήταν άψογος απο κάθε πλευρά και η διοργάνωση πολύ επαγγελματική.Δεν περιμέναμε ούτε λεπτό σε καμιά ουρά,παρόλο τούς τόσους πολλούς αθλητές,δεν καθηστέρησαν ούτε ενα λεπτό τισ εκινήσεις και γενικά ολα δουλευαν ρολόι.

Στο αγωνιστικό σημείο στη κατηγορία elite ,πρωτος ηρθε ο ισπανος Mario Mola και στις γυναίκες η βρετανή Jodie Stimpson.

Στις 4 ελληνικες συμμετοχες,στα age group,είχαμε τον Στέλιο Ανδρεάδη  με 2,09 και τρίτη θεση στη κατηγορια του,τον Αντωνη Αντωνοπουλο με 2,30,τον Γιώργο Διονυσόπουλο με 2,38 και τον Δημήτρη Θωμα με 2,43 .

Το μόνο αρνητικό σημείο του αγωνα νομίζω ήταν η σχετικά μικρή παρουσία θεατών για τον ογκο των αθλητών που αγωνίζονταν.

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)