Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 (17:00 – 21:00)- Ενα πλήρες Σεμινάριο για Τριαθλητές με εξαιρετικούς εισηγητές

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 (17:00 – 22:00)
Ίδρυμα Ευγενίδου
Λεωφόρος Συγγρού 387
Παλαιό Φάληρο

Δύο μήνες πριν το Ironman 70.3 Greece και το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου του Τριάθλου το TriathlonLab σε συνεργασία με τo Triathlon.gr & το Triathlonworld.gr διοργανώνουν το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στο Ευεγνίδειο Ιδρυμα (Λ.Συγγρού 387, Π.Φάληρο) ένα ολοκληρωμένο διαδραστικό σεμινάριο για αθλητές Τριάθλου.

Με πολύ υπερηφάνεια παρουσιάζουμε το πρόγραμμα και τους εξαιρετικούς ομιλητές.

Είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα έχουμε ένα τόσο ολοκληρωμένο σεμινάριο για το Τρίαθλο.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου
17:15 – Έναρξη Σεμιναρίου και Καλωσόρισμα

Πρώτη Ενότητα

17:20 – Ironman Greece 70.3 – Γιάννης Κουρής (Event Director)
17:40 “Προπονητικοί περιοδισμοί σε αγωνίσματα αντοχής. Ποιοι, πότε, γιατί”, Άρης Μύρκος (MSc, PhD cand)
18:00 «Εκπαιδεύοντας το μυαλό ενός Τριαθλητή» , Νίκος Πόρτολας (B.Sc, M.Sc, Ph.D)
18:40 «Διατροφικές Οδηγίες για Τριαθλητές», Νίκος Καφετζόπουλος (BSc)
19:00 – Coffee Break

Δεύτερη Ενότητα

19:20 – «Προαγωνιστικός Ελεγχος Αθλητών», Κυριάκος Κυριακόπουλος (MD)
19:40 – «Τραυματισμοί σε αθλητές του τριάθλου. Ανασκόπηση της αρθρογραφίας. Πιθανοί μηχανισμοί πρόκλησης» Παρασκευάς Αργυριάδης ((PT, MSc. MT.υποψηφιος PhD)
20:00 – «Οι συνηθέστεροι αθλητικοί τραυματισμοί κατά τη διάρκεια του προπονητικού κύκλου εν όψει αγώνα Ironman: Αιτίες- Πρόληψη- Αντιμετώπιση», Νάσσος Κουτσουράδης (PT, ΜΤ)
20:20 – Coffee Break

Τρίτη Ενότητα
20:40 – «Bike Fitting & Aero Fitting», Κοσμάς Νταβουτιάν
21:00 – «Η Νοητική Προετοιμασία ενός Πρωταθλητή Τριάθλου» Π.Δημόπουλος (BSc)
21:20 – «Μυική Ενδυνάμωση για Τριαθλητές», Μάνος Μοίρας (BSc)
21:40 – « Προπονητικές Ζώνες & Προπονητική στο Τρίαθλο» – Γιάννης Ψαρέλης (BSc, MSc, MBA, PhDc)

Ενδέχεται να γίνουν κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα για να διευκολυνθούν οι ομιλητές.

Για πληροφορίες και συμμετοχές
Γιάννης Ψαρέλης
Email : smartsportcoach@hotmail.com
Κινητό : 6937170260

Triathlon Training Seminar

Triathlon Training seminar

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)