Κολύμβηση Open Water : Ακολουθώντας τα πόδια…

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος κολύμβησης με drafting στην κολύμβηση σε ανοιχτό νερό είναι πίσω από τα πόδια ενός άλλου κολυμβητή.

Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να κάνουμε drafting όμως πρέπει να προσέξουμε τα παρακάτω απλά θέματα :

1.Είναι «κολυμβητικός κώδικας» να μην χτυπάμε τα πόδια του μπροστινού κολυμβητή.Προσαρμόζουμε την χεριά μας ώστε να μην χτυπάμε τα πόδια του μπροστινού κολυμβητή.

2. Αφήνουμε μερικά εκατοστά και κολυμπάμε ακολουθώντας τις «μπουρμπουλήθρες».

3.Δεν εμπιστευόμαστε τον μπροστινό κολυμβητή σχετικά με τον προσανατολισμό εκτός και εάν τον γνωρίζουμε πολύ καλά. Βγάζουμε το κεφάλι μας και ελέγχουμε την πορεία μας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

4. Ακολουθούμε κολυμβητή είτε για να κάνουμε οικονομία είτε για να μπορέσουμε να πάμε  πιο γρήγορα από αυτό που θα μπορούσαμε μόνοι μας.

5. Προπονούμαστε τακτικά στο drafting ώστε να είμαστε εξοικειωμένοι στον αγώνα τόσο στο κολυμβητήριο όσο και στην θάλασσα/ λίμνη.

Πρόσφατα κολυμβητής μου περιέγραψε ότι ο μπροστινός του  καθώς είχε ενοχληθεί που τον ακολουθούσε σε αγώνα κολύμβησης σταμάτησε και έκανε 2-3 ποδιές προσθίου με στόχο να το απομακρύνει από τα πόδια του. Φυσικά αυτό δείχνει έλλειψη κολυμβητικής παιδείας και χαρακτηρίζεται ως έλλειψη fair play. Δεν κάνουμε πρόσθιο στο open water (ιδίως στις σημαδούρες) όταν αυτό μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό σε κάποιους άλλους κολυμβητές.

 

Κείμενο : Γιάννης Ψαρέλης

Summary
Article Name
Open water swimming_Drafting
Author
Description
Ο πιο συνηθισμένος τρόπος κολύμβησης με drafting στην κολύμβηση σε ανοιχτό νερό είναι πίσω από τα πόδια ενός άλλου κολυμβητή.