Ρεκόρ συμμετοχών στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cheer & Dance και Cheerleading

Ρεκόρ συμμετοχών στο 3ο Πανελλήνιο

Πρωτάθλημα Cheer & Dance και Cheerleading

 

107 ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ 745 ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΑΠ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

 

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cheer & Dance και Cheerleading, διοργάνωση που έγινε στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας Περιστερίου «Γιώργος Στεφανόπουλος», από την Ελληνική Ένωση Τσιρλίντινγκ (Hellas Cheerleading Union), εξουσιοδοτημένη από την Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τσιρλίντινγκ.

 

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που έγινε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και σημειώθηκε νέο ρεκόρ συμμετοχών, με την παρουσία 745 αθλητών και αθλητριών, με 107 ομάδες να παρουσιάζουν το πρόγραμμά τους, αυξάνοντας κατακόρυφα και τον βαθμό δυσκολίας. Μια μεγάλη αύξηση, αφού στην 1η διοργάνωση ήταν μόλις 185 και στην 2η 485 αθλητές και αθλήτριες.

 

Το «παρόν» έδωσαν ομάδες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λαμία, Λιβαδειά και Αίγιο που κρίθηκαν από τις τέσσερις διεθνείς κριτές, τις Λιζ Ριφίνο, Μισέλ Κόλεν, Άμπερ Ντόνελ και Κατρίνα Τσάφνικ, υπό την επίβλεψη του Γενικού Γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Καρλ Όλσον, ο οποίος έφυγε από την χώρα μας με τις καλύτερες εντυπώσεις. Μάλιστα η διοργάνωση μαγνητοσκοπήθηκε και θα παρουσιαστεί στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, με την Ελλάδα να διεκδικεί τους Πανευρωπαϊκούς του 2015 ή 2016.

 

Το φετινό Πανελλήνιο Τσιρλίντινγκ ήταν πράγματι μια διαφορετική διοργάνωση έχοντας και διεθνή αίγλη μιας και ήρθαν στην Αθήνα δυο εκ των κορυφαίων αθλητών του κόσμου, οι Σβεν Πφένινγκ και Τζένιφερ Γουέμπερ δίνοντας την δική τους λάμψη στο πρωτάθλημα. Αθλητές  τσιρλίντινγκ παγκοσμίου φήμης, που θα εκπροσωπήσουν το cheerleading ως δόκιμο άθλημα και στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016.

 

Στο αγωνιστικό σκέλος την παράσταση έκλεψαν οι Vari’s Cheers Moms στην παρθενική τους εμφάνιση κερδίζοντας το χειροκρότημα της κερκίδας. Στην κατηγορία cheer hip hop ζευγάρι senior η Βάσια Τσουλαρίδη και η Μαρία Αποστολίδη κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο ενώ η  Κατερίνα Βασιλείου και η Άννα Γιουντένκο ήταν νικήτριες στο Free style pom ζευγάρι senior. Πρώτες της κατηγορίας cheer jazz senior, ήταν οι Βέργη Β.  και Τσούτση Α. από την ομάδα Golden Star by Betty – ΑΓΟΠ ΜΥΡΤΑΛΗ).

 

Οι πρωταγωνιστές – νικητές ανά κατηγορία:

 

Cheer hip hop

 • Ζευγάρι junior: Αποστόλου Ε.-Χρυσανθόπουλος Φ. (Golden Star by Betty – ΑΓΟΠ ΜΥΡΤΑΛΗ)
 • Senior: Τσουλαρίδη Β.-Αποστολίδη Μ. (Greek Drops)

Ομαδικά

 • Junior: Danza Explosion (Danza Explosion-Ακαδημία Χορού και Άσκησης)
 • Junior – σχολικό: Τιτάνες (3ο και 9ο Δημοτικό σχολείο Αλίμου)
 • Senior: LMNT’S (The dance club by Ag. Paraskevi)
 • Teens: Stardancers (Golden Star by Betty – ΑΓΟΠ ΜΥΡΤΑΛΗ)

 

Cheer jazz

Ζευγάρια

 • Junior: Κολοβού Ζ.- Κοτταρίδη Μ. (Golden Star by Betty – ΑΓΟΠ ΜΥΡΤΑΛΗ)
 • Junior mini: Κουλίζου Α. – Τσούτση Β. (Golden Star by Betty – ΑΓΟΠ ΜΥΡΤΑΛΗ)
 • Junior pro mini: Λεμογιάννη Ε. – Θεοδώρου Β. (Plaza de Baile)
 • Senior: Βέργη Β. – Τσούτση Α. (Golden Star by Betty – ΑΓΟΠ ΜΥΡΤΑΛΗ)
 • Teens: Τριανταφύλλου Σ. – Φουντά Μ. (Little Woman’s Club)

Ομαδικά

 • Junior: Plaza de Baile
 • Junior mini: Plaza de Baile
 • Teens: Little Woman’s Club

 

Free style pom

Ζευγάρια

 • Junior: Πουλιοπούλου-Στεργίου (Αμαζόνες Ηλιούπολης -City Ladies)
 • Junior mini: Δρόσου Μ. – Βουδούρη Π. (Αμαζόνες Βάρης)
 • Senior: Γιουντένκο Α. – Βασιλείου Κ. (Greek Drops)
 • Teens: Ανταράκη Δ. – Λόντου Α. (Αμαζόνες Ηλιούπολης-City Ladies)

Ομαδικά

 • Junior: Little Woman’s Club
 • Junior mini: Αμαζόνες Πειραιά (Αμαζόνες Joe Weider Πειραιάς)
 • Junior pro mini: Αμαζόνες Βάρης
 • Senior: Αμαζόνες Ηλιούπολης (Αμαζόνες Ηλιούπολης-City Ladies)
 • Senior-cheer: Cheer Moms (Αμαζόνες Βάρης)
 • Senior-pro: Greek Drops
 • Teens: Εκπαιδευτήρια Πλάτωνα

 

Ακροβατικό – Ομαδικά

 • Senior: Ligers (Σ.Η.Γ.Α Γύμναθλος Ηλιούπολης)
 • Teens: Α.Κ.Ο.Λ (Α.Κ.Ο Λιβαδειάς)

 

Οι ομάδες-σύλλογοι που συμμετείχαν ήταν οι :

Greek Drops, Little Woman’s Club (Λαμία), Αμαζόνες Πειραιά (Joe Weider), Εκπαιδευτήρια Πλάτωνα, 6ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, Αμαζόνες Ηλιούπολης (City Ladies), Βέρα Λεβογιάννη (σχολή χορού), 3ο  & 9ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου, El Corason, Τιτάνες – Αμαζόνες Αργυρούπολης, Golden Star by Betty (ΑΓΟΠ ΜΥΡΤΑΛΗ), Plaza de Baile, 1ο & 2ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης, Αμαζόνες Βάρης, Vari’s Cheers Moms, ΑΚΟ Λιβαδειάς, Νάντια Παλαιολόγου, Volcanoz (Prodancers Studio), ΜΩΒ Κινήσεις Αιγίου, ΑΡΓΩ (Πολιτιστικός σύλλογος Περάματος), ΓΑΣ Αχιλλέας Γλυφάδας, ΣΗΓΑ Γύμναθλος, Danza Explosions, Rose Kara, Αμαζόνες Καλλιθέας (Elite Amazons), The Dance Club.

Summary
Description
Ρεκόρ συμμετοχών στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cheer & Dance και Cheerleading
Author

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)