Γκρέτα Λυμπεροπούλου : Total Triathlete

Η δημοσιογράφος Γκρέτα Λυμπεροπούλου δραστηριοποιείται στο αθλητικό ρεπορτάζ από το 1990 με πολυετή παρουσία στα τηλεοπτικά πλατό του ANTENNA TV, στα ρεπορτάζ της Απογευματινής και στα γυναικεία έντυπα, προάγοντας τον γυναικείο αθλητισμό στη χώρα μας.

Από το 2014 ασχολείται κι η ίδια εντελώς ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό και το τρίαθλο, ενώ συνδυάζει το χόμπι της με την επαγγελματική της σταδιοδρομία, εκφωνόντας τριαθλητικούς, δρομικούς και κολυμβητικούς αγώνες, καθώς και από την δραστηριότητά της ως Marketing Director στην IRONMAN GREECE.

Triathlon.gr : Tι αποτελεί για σένα το τρίαθλο και τα Multi sports γενικότερα;

Γκρέτα Λυμπεροπούλου : Για μένα προσωπικά το τρίαθλο -που ουσιαστικά εκφράζει τον αθλητισμό στη ζωή μου- είναι το πρότελευταίο πράγμα που θα βγάλω από την καθημερινότητά μου, όσο φορτωμένο κι αν είναι το πρόγραμμά μου. Με βοηθάει να τα βγάζω πέρα με ψυχραιμία και νηφαλιότητα σε όλους τους υπόλοιπους ρόλους μου.

Greta 70.3

Triathlon.gr : Πως είναι μία τυπική σου μέρα;

Γκρέτα Λυμπεροπούλου : Αφού φύγουν τα παιδιά για το σχολείο και «ξεφυλλίσω» χαλαρά εφημερίδες και portals ενημέρωσης, παρακολουθώ τα Social Media των πελατών μου για λογαριασμό της part time δουλειάς μου στην digital εταιρεία Lighthouse. Μετά πάω στην IRONMAN GREECE, όπου εργάζομαι full time σαν Marketing Director. Μετά τη δουλειά ξέρεις τι κάνω, αφού έρχομαι στην προπόνηση της Athens Triathlon Team μαζί με τη μεσαία μου κόρη που κάνει τρίαθλο μαζί μου και στη συνεχεια επιστρέφουμε σπίτι, όπου περνάω λίγο χρόνο με το μικρό μου γιο και πριν κοιμηθώ (πολύ νωρίς) επικοινωνώ με face time με το μεγάλο μου γιο που σπουδάζει στην Αμερική. Αυτή είναι μια ιδανική μέρα, η οποία σπάνια συμβαίνει ακριβως έτσι αλλά η πρόθεση μετράει!!!
Τα Σαββατοκύριακα συνήθως κάνω το speakage σε αγώνες τριάθλου, κολύμβησης και τρεξίματος, ωστόσο βρίσκω χρόνο για να προπονηθώ, να περάσω χρόνο με τους γονείς και τους φίλους μου, να πάω κινηματογράφο που τόσο αγαπώ #not!!!

Η αλήθεια: Κάθε μέρα επιφυλάσσει μία νέα έκπληξη…!

Triathlon.gr : Τι είναι το swim & run; Μία παροδική μόδα ή ενα νέο άθλημα που θα μείνει;

Γκρέτα Λυμπεροπούλου : Το swim & run είναι το multisport του τριαθλητή που έχει «πικραθεί» από το ποδήλατο και το πόσο δύσκολο είναι να προπονηθεί κανείς στη χώρα μας, όπου ο ποδηλάτης είναι «αόρατος» στο δρόμο…
Δεν το συγκρίνω με το συναρπαστικό τρίαθλο, εκτός κι αν μιλάμε για το Swim Run Hydra, όπου οι αθλητές αγωνίζονται σε ζευγάρια, δεμένοι με σχοινί!

Triathlon.gr : Αλλάζει κάτι στην διοργάνωση αγώνων τριάθλου στην Ελλλάδα; Γινονται πιο επαγγελματικοί; Αυξάνεται ο αριθμός των αθλητών που ασχολούνται με τα multi sports;

Γκρέτα Λυμπεροπούλου : Όπως και με το δρομικό κίνημα, που αναπτύχθηκε ραγδαία στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ακολουθώντας το μοτίβο της Αμερικής, έτσι και τα multi sports βρίσκονται σε άνοδο στη χώρα μας, σε όλα τα επίπεδα. Θα ευδοκιμήσουν ωστόσο ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα, επειδή έχουμε εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα και παράδοση στο κολύμπι, όπως και το εύφορο κλίμα που ενισχύει και βοηθάει την προπόνηση και τον αθλητισμό σε εξωτερικούς χώρους. Το μυστικό της γοητείας του τριάθλου είναι μεν στη δυσκολία και στην πολυπλοκότητα, αλλά ο λόγος που κερδίζει συνεχώς έδαφος είναι ότι προσανατολίζετα στον ερασιτέχνη αθλούμενο, περισσότερο από τον επαγγελματία αθλητή. Φέρνει τους αθλούμενους σε επαφή με τον ήρωα που κρύβουν μέσα τους.

greta triathlete

Greta Lymperopoulou Triathlete First Place in Rhodes

Triathlon.gr : Πως πάει η προετοιμασία για το Ironman Greece 70.3 2020; Τι θα αλλάξει, βελτιωθεί φέτος;

Γκρέτα Λυμπεροπουλου : Έχουμε να «ανταγωνιστούμε» μία πολύ πετυχημένη πρώτη διοργάνωση, ο πήχυς είναι πολύ ψηλά, ωστόσο έχουμε και την ευκαιρία να αφουγκραστούμε και τις επισημάνσεις των αθλητών οι οποίες μας βοηθούν για να διοργανώσουμε ένα ακόμα πιο όμορφο και άρτιο αγώνα. Το 2020 λοιπόν, διευρύνουμε την εμπειρία, απευθυνόμενοι σε όλη την οικογένεια με το IRONKIDS, βελτιώνουμε περαιτέρω την εμπειρία της Expo, δίνοντας περισσότερες επιλογές στους επισκέπτες, διοργανώνουμε ακόμα περισσότερες δράσεις εντός κι εκτός των εγκαταστάσεων της Costa Navarino, βελτιώνουμε τις διαδρομές, κάνοντάς τες ακόμη πιο προσβάσιμες σε φίλους, συγγενείς και υποστηρικτές των συμμετεχόντων και τροποποιούμε το πρόγραμμα, ώστε να είναι πιο βολικό για τους αθλητές και τους συνοδούς τους και γενικά έχουμε διευκολύνει πολύ την πρόσβαση προς/από την Costa Navarino.

Triathlon.gr : Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για όποιον δεν έχει γραφεί στον αγώνα;

Γκρέτα Λυμπεροπούλου : Βεβαίως υπάρχουν, τουλάχιστον αυτη τη στιγμή που δημοσιεύεται η κουβένα μας. Φέτος θα προσπαθήσουμε να φιλοξενήσουμε σε μία άνετη ζώνη αλλαγής περισσότερους από 1500 αθλητές που είχαμε πέρσι. Εδώ πραγματοποιούνται οι εγγραφές >> https://www.ironman.com/im703-greece-register

Triathlon.gr : Tι ακριβώς είναι το γκρουπ που έχετε κάνει με τις κοπέλες;

Γκρέτα Λυμπεροπούλου : Οι athleTRIes είναι μία πρωτοβουλία της IRONMAN GREECE να φτιάξει ένα community γυναικών που αγαπούν τον αθλητισμό. Σκοπός μας είναι να εμπνεύσουμε, να παρακινήσουμε, να ενημερώσουμε, να βοηθήσουμε και να πείσουμε τις γυναίκες ότι #AnythingIsPossible κι ότι μπορούν να ασχοληθούν με ένα τόσο απαιτητικό άθλημα όσο το τρίαθλο! Μοιραζόμαστε τις αμφιβολίες και τις ανησυχίες μας, κουβεντιάζουμε διάφορα τριαθλητικά και όχι μόνο θέματα, διοργανώνουμε ομιλίες, ομαδικές προπονήσεις και ομαδικές συμμετοχές σε αγώνες, βοηθάει και παρακινεί η μία την άλλη και εξομολογούμαστε τις ιστορίες μας αλλά και τα όνειρά μας. Έτσι ξεπερνάμε τους φόβους μας και παίρνουμε δύναμη από τις συν athleTRIes μας για να τα καταφέρουμε όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά γενικότερα στον πολύπλοκο κι απαιτητικό μας ρόλο.

Greta Lymperopoulou Ironman Greece Marketing Director

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)