Γιατί Πύρρο;

Εχθές ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια επικρατείας των κομμάτων. Δυστυχώς ορισμένοι αθλητές δέχτηκαν να παίξουν το επικοινωνιακό κομμάτι των κομμάτων και να εξαργυρώσουν την αναγνωρισιμότητά τους με μία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι ο Πύρρος Δήμας.  Εάν δεν μας απατά η μνήνη μας πριν μερικά χρόνια ο Πύρρος Δήμας όταν είχε ρωτηθεί εάν θα πολιτευθεί  είχε πει ότι εκείνος σηκώνει την σημαία της Ελλάδας και όχι του ΠΑΣΟΚ ή της Ν. Δημοκρατίας.

Σίγουρα είναι λάθος η απόφασή του όπως είναι λάθος και η απόφαση των υπολοίπων αθλητών που δέχονται να χρησιμοποιηθούν από τα κόμματα στο παιχνίδι συλλογής ψήφων.

Πριν από μερικές μέρες η Ολυμπιακή επιτροπή τον όρισε ως τον αθλητή που θα ανάψει την φλόγα στο Καλλιμάρμαρο. Είχε γνώση ο κ. Καπράλος και τα υπόλοιπα μέλη της Ολομέλειας για αυτή του την πρόθεση;  Οποιοσδήποτε μπορεί να υποθέσει ότι αυτό έγινε σε γνώση κάποιων μελών της Ολομέλειας ώστε να ενισχυθεί η δημοσιότητα γύρω από τον Πύρρο Δήμα και από την ανακοίνωση του ονομάτων του ψηφοφελτίου επικρατείας να έχει μεγαλύτερα κομματικά οφέλη το ΠΑΣΟΚ. Να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Ολομέλεια, που μάλλον έχουμε καταλάβει ότι ενδιαφέρονται για το κόμμα τους πιο πολύ από ότι για τον ελληνικί αθλητισμό ή τον Ολυμπισμό!!! Να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΟΕ είναι υποτίθεται ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ στην Ελλάδα και έχει ως βασικό σκοπό την διάδοση του Ολυμπιασμού και των αρχών αυτού στην χώρα μας. Βέβαια αυτό που έχει γίνει είναι ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταφεύγουν σε κομματικά παιχνίδια ελέγχου των Ομοσπονδιών με τελικό στόχο τον έλεγχο της ΕΟΕ. Τί κάνει η ΕΦΙΠ σχετικά. Μα φυσικά τίποτα!

Ο κ. Καπράλος εάν θέλει να διαφυλάξει την στοιχειώδη ανεξαρτησία της ΕΟΕ και να κρατήσει μακριά από τον αίθουσα της Ολομέλειας της ΕΟΕ τα ρόσα απροκάλυπτα κομματικά παιχνίδια οφείλει σήμερα κιόλας να συγκαλέσει την εκτελεστική επιτροπή και σε συνέχεια αυτής έκτακτη ολομέλεια για την αντικατάσταση του Πύρρου Δήμα ως τελευταίο λαμπαδηδρόμου.

Ο Πύρρος έκανε τις επιλογές του το ίδιο πρέπει να κάνει και η ΕΟΕ. Ο Πύρρος αποφάσισε να αφήσει την ελληνική σημαία και να πάρει την σημαία του ΠΑΣΟΚ. Μόνος του πρέπει να καταλάβει ότι πλέον δεν είναι ένα εθνικό σύμβολο όπως κάποτε ίσως ήταν και να αφήσει την δάδα που του ανέθεσε ο ελληνικός λαός όσο ακόμα ήταν σύμβολο ενότητας και όχι διχασμού.

Προτείνουμε να αντικατασταθεί στην εκδήλωση στο Παναθηναικό Στάδιο από έναν από τους παρακάτω αθλητές : Θωμά Μπίμη, Βασίλη Πολύμερο, Δημήτρη Διαμαντίδη. Επιλέξαμε αθλητές που συνδυάζουν υψηλό αθλητικό επίπεδο, ήθος και απουσία οποιασδήποτε αρνητικής σκέψης.

 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)