Challenge Roth : 12+1 Σημαντικά Μυστικά για τον αγώνα!!!

 

Μετά τον περσινό αγώνα που έκανα στο Roth και καθώς δέχτηκα πολλές ερωτήσεις στο Αστρος αποφάσισα να γράψω άμεσα μερικές σύντομες αλλά πολύ σημαντικές συμβουλές για όσους συμμετέχουν στο Ironman του Roth. Δώστε ιδιαίτερη σημασία σε κάθε μία από τις συμβουλές που γράφουμε εδώ, για να μην χρειαστεί να πείτε “τώρα κατάλαβα γιατί το είχαν γράψει αυτό στο Triathlon World”. Σας υποσχόμαστε ότι όλα τα παρακάτω είναι πολύ σημαντικά :

 1. Ενοικίαση αυτοκινήτου. Κάντε κράτηση από τώρα ώστε όταν φτάσετε στο Μόναχο να σας περιμένει το αυτοκίνητο που έχετε ενοικιάσει στο αεροδρόμιο, το οποίο πρέπει να έχει και GPS/ Navigator. Μην ταξιδέψετε με τραίνο από το αεροδρόμιο του Μονάχου στην Νυρεμβέργη θα ταλαιπωρηθείτε, παραμονές Ironman, χωρίς λόγο.
 2. Διαμονή : Μην μείνετε στην Νυρεμβέργη αλλά πολύ κοντά στο σημείο εκκίνησης. Είναι πολύ μακριά – 1 ώρα- και θα ταλαιπωρηθείτε από τις πολλές φορές που θα χρειαστεί να κάνετε την διαδρομή και φυσικά το πρωί του αγώνα. Προσοχή όχι Νυρεμβέργη. Στην χειρότερη περίπτωση ενοικιάστε αυτοκινούμενο και παρκάρετέ το κοντά στην εκκίνηση όπου υπάρχουν οργανωμένα camping. Καλύτερα να μείνετε κοντά στον χώρο του αγώνα και να πάτε μία βόλτα στην Νυρεμβέργη.
 3. GPS Navigator : Προσοχή στα GPS των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτου, μπορεί να σας παραπλανήσουν. Ιδίως το πρωί του αγώνα μπορεί να χαθείτε και να αγχωθείτε χωρίς λόγο. Προσοχή να μην χαθείτε στους δρόμους. Κάθε λάθος μπορεί να σημαίνει και 30 λεπτά χάσιμο! Μην ρισκάρετε, να μείνετε οπωσδήποτε κοντά στην εκκίνηση.
 4. Bike Service : Μην ψάξετε στην Νυρεμβέργη. Δεν θα βρείτε σοβαρό μαγαζί και επιπρόσθετα είναι κολλημένοι οι Γερμανοί. Θα σας πουν “δεν μπορώ τώρα θα το πάρεις την επόμενη εβδομάδα”. Υπάρχει στο expo bike service της Mavic. Χωρίς δεύτερο σχόλιο ότι καλύτερο και πιο αξιόπιστο έχετε συναντήσει σε bike service. Εάν μιλάτε Γαλλικά θα σας λατρέψουν τόσο εσάς όσο και το ποδηλατό σας.
 5. Bike Store : Eάν δεν έχουν κάποιο ανταλλακτικό στο bike expo υπάρχει ποδηλατικόμαγαζί 3-4 χιλιόμετρα από την ζώνη τερματισμού
 6. Expo. Εχει μοναδική έκθεση προιόντων. Προτείνω να έχετε χρήματα μαζί σας. Ακόμα και τρομερές ευκαιρίες σε δεμένα/ πλήρη ποδήλατα μπορείτε να βρείτε.
 7. Μασάζ. Να κάνετε οπωσδήποτε μασάζ, τουλάχιστον την  προπαραμονή.
 8. Κολύμβηση : Εάν το κολύμπι γίνει στο κανάλι και όχι στην λίμνη κάντε μία δύο προπονήσεις για να συνηθίσετε το νερό. Είναι ότι πιο βρώμικο έχετε κολυμπήσει. Κουράγιο, σε μία ώρα και κάτι θα έχετε βγει από τον βούρκο!
 9. Ποδηλασία : Η διαδρομή δεν είναι flat. Προτείνω να την κάνετε. Θα σας βοηθήσει πολύ!
 10. Τρέξιμο. Με το που κατέβηκα από το ποδήλατο είχε μπλοκάρει τελείως το ισχιακό. Σε οποιαδήποτε άλλη διαδρομή θα είχα εγκαταλείψει. Υπέροχη και “δροσερή” διαδρομή δίπλα στα κανάλια, με το χώμα να κάνει πιο αργά αλλά πιο μαλακά τα βασανιστικά βήματα του μαραθωνίου.
 11. Συνοδός. Μην διαννοηθείτε να πάτε σε αυτό τον αγώνα χωρίς συγγενή/ συνοδό. Είναι τραγικό να τελειώνεις Ironman και να ξέρεις ότι θα χρειαστεί να μαζέψεις τα πράγματά σου και να τα φορτωθείς στο ποδήλατο για να πας να πάρεις το αυτοκίνητο που το έχεις παρκάρει 15 χιλιόμετρα μακριά και μάλιστα να έχει αρχίσει να νυχτώνει. Ο συνοδός θα φροντίσει να έχει φέρει το αυτοκίνητο κοντά στην ζώνη τερματισμού από την ζώνη εκκίνησης.
 12. Μπύρα. Οταν πονάτε στο τρέξιμο να σκέφτεστε ότι μόλις τελειώσετε σας περιμένουν ατελείωτα λίτρα Erdinger χωρίς αλκοόλ.
 13. Μαυρίκιος. Εάν αποφύγετε να ταξιδεύει μαζί σας ο Χρήστος ….τότε όλα θα πάνε καλά! Δεν έχω πάει σε αγώνα και να έχουν συμβεί τόσο πολλά! Να μπω στον αγώνα εξαντλημένος.

Θα ακολουθήσουν και άλλα άρθρα για την σωστή προετοιμασία σας για το Roth. Οτιδήποτε θέλετε περαιτέρω μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο IPSarell@ath.forthnet.gr


About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)