Challenge Roth : 12+1 Σημαντικά Μυστικά για τον αγώνα!!!

 

Μετά τον περσινό αγώνα που έκανα στο Roth και καθώς δέχτηκα πολλές ερωτήσεις στο Αστρος αποφάσισα να γράψω άμεσα μερικές σύντομες αλλά πολύ σημαντικές συμβουλές για όσους συμμετέχουν στο Ironman του Roth. Δώστε ιδιαίτερη σημασία σε κάθε μία από τις συμβουλές που γράφουμε εδώ, για να μην χρειαστεί να πείτε “τώρα κατάλαβα γιατί το είχαν γράψει αυτό στο Triathlon World”. Σας υποσχόμαστε ότι όλα τα παρακάτω είναι πολύ σημαντικά :

 1. Ενοικίαση αυτοκινήτου. Κάντε κράτηση από τώρα ώστε όταν φτάσετε στο Μόναχο να σας περιμένει το αυτοκίνητο που έχετε ενοικιάσει στο αεροδρόμιο, το οποίο πρέπει να έχει και GPS/ Navigator. Μην ταξιδέψετε με τραίνο από το αεροδρόμιο του Μονάχου στην Νυρεμβέργη θα ταλαιπωρηθείτε, παραμονές Ironman, χωρίς λόγο.
 2. Διαμονή : Μην μείνετε στην Νυρεμβέργη αλλά πολύ κοντά στο σημείο εκκίνησης. Είναι πολύ μακριά – 1 ώρα- και θα ταλαιπωρηθείτε από τις πολλές φορές που θα χρειαστεί να κάνετε την διαδρομή και φυσικά το πρωί του αγώνα. Προσοχή όχι Νυρεμβέργη. Στην χειρότερη περίπτωση ενοικιάστε αυτοκινούμενο και παρκάρετέ το κοντά στην εκκίνηση όπου υπάρχουν οργανωμένα camping. Καλύτερα να μείνετε κοντά στον χώρο του αγώνα και να πάτε μία βόλτα στην Νυρεμβέργη.
 3. GPS Navigator : Προσοχή στα GPS των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτου, μπορεί να σας παραπλανήσουν. Ιδίως το πρωί του αγώνα μπορεί να χαθείτε και να αγχωθείτε χωρίς λόγο. Προσοχή να μην χαθείτε στους δρόμους. Κάθε λάθος μπορεί να σημαίνει και 30 λεπτά χάσιμο! Μην ρισκάρετε, να μείνετε οπωσδήποτε κοντά στην εκκίνηση.
 4. Bike Service : Μην ψάξετε στην Νυρεμβέργη. Δεν θα βρείτε σοβαρό μαγαζί και επιπρόσθετα είναι κολλημένοι οι Γερμανοί. Θα σας πουν “δεν μπορώ τώρα θα το πάρεις την επόμενη εβδομάδα”. Υπάρχει στο expo bike service της Mavic. Χωρίς δεύτερο σχόλιο ότι καλύτερο και πιο αξιόπιστο έχετε συναντήσει σε bike service. Εάν μιλάτε Γαλλικά θα σας λατρέψουν τόσο εσάς όσο και το ποδηλατό σας.
 5. Bike Store : Eάν δεν έχουν κάποιο ανταλλακτικό στο bike expo υπάρχει ποδηλατικόμαγαζί 3-4 χιλιόμετρα από την ζώνη τερματισμού
 6. Expo. Εχει μοναδική έκθεση προιόντων. Προτείνω να έχετε χρήματα μαζί σας. Ακόμα και τρομερές ευκαιρίες σε δεμένα/ πλήρη ποδήλατα μπορείτε να βρείτε.
 7. Μασάζ. Να κάνετε οπωσδήποτε μασάζ, τουλάχιστον την  προπαραμονή.
 8. Κολύμβηση : Εάν το κολύμπι γίνει στο κανάλι και όχι στην λίμνη κάντε μία δύο προπονήσεις για να συνηθίσετε το νερό. Είναι ότι πιο βρώμικο έχετε κολυμπήσει. Κουράγιο, σε μία ώρα και κάτι θα έχετε βγει από τον βούρκο!
 9. Ποδηλασία : Η διαδρομή δεν είναι flat. Προτείνω να την κάνετε. Θα σας βοηθήσει πολύ!
 10. Τρέξιμο. Με το που κατέβηκα από το ποδήλατο είχε μπλοκάρει τελείως το ισχιακό. Σε οποιαδήποτε άλλη διαδρομή θα είχα εγκαταλείψει. Υπέροχη και “δροσερή” διαδρομή δίπλα στα κανάλια, με το χώμα να κάνει πιο αργά αλλά πιο μαλακά τα βασανιστικά βήματα του μαραθωνίου.
 11. Συνοδός. Μην διαννοηθείτε να πάτε σε αυτό τον αγώνα χωρίς συγγενή/ συνοδό. Είναι τραγικό να τελειώνεις Ironman και να ξέρεις ότι θα χρειαστεί να μαζέψεις τα πράγματά σου και να τα φορτωθείς στο ποδήλατο για να πας να πάρεις το αυτοκίνητο που το έχεις παρκάρει 15 χιλιόμετρα μακριά και μάλιστα να έχει αρχίσει να νυχτώνει. Ο συνοδός θα φροντίσει να έχει φέρει το αυτοκίνητο κοντά στην ζώνη τερματισμού από την ζώνη εκκίνησης.
 12. Μπύρα. Οταν πονάτε στο τρέξιμο να σκέφτεστε ότι μόλις τελειώσετε σας περιμένουν ατελείωτα λίτρα Erdinger χωρίς αλκοόλ.
 13. Μαυρίκιος. Εάν αποφύγετε να ταξιδεύει μαζί σας ο Χρήστος ….τότε όλα θα πάνε καλά! Δεν έχω πάει σε αγώνα και να έχουν συμβεί τόσο πολλά! Να μπω στον αγώνα εξαντλημένος.

Θα ακολουθήσουν και άλλα άρθρα για την σωστή προετοιμασία σας για το Roth. Οτιδήποτε θέλετε περαιτέρω μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο IPSarell@ath.forthnet.gr