3ος Μητροπολιτικός Αγώνας Τριάθλου : Just be there ….Οδηγίες για τους αθλητές

Οι παρακάτω οδηγίες θα εμπλουτιστούν και τυχόν θα αλλάξουν καθώς θα έχουμε πιο ασφαλή πρόγνωση του καιρού που τυχόν θα επηρρεάσει τον σχεδιασμό του αγώνα.

 

3ος Μητροπολιτικός Αγώνας Τριάθλου & Διάθλου

Ημερομηνία : Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Ωρα : 10:00

Τοποθεσία : Μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού, Δίπλα από το προπονητήριο του Μπάσκετ

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης

 

 Event Profile

Μετά την επιτυχία του 1ου & 2ου Μητροπολιτικού αγώνα Τριάθλου, διοργανώνεται ο 3ος Μητροπολιτικός αγώνας Τριάθλου – Διάθλου στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου και στην δημοτική παραλία Ελληνικού την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 το πρωί. Οι αγώνες γίνονται για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην τσιμεντοποίση του χώρου τουαεροδρομίου και στην δημιουργία χώρων πρασίνου και αναψυχής για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου.

 

Πρόγραμμα αγώνων

Τρίαθλο: 750 μ. κολύμβηση – 20 χιλ. ποδηλασία – 5 χιλ. αγώνας δρόμου

Για συμμετοχές :

Για πληροφορίες: www.triathlonworld.gr – email: info@triathlonworld.gr – τηλ. 6937170260 Γιάννης Ψαρέλης

 

Πρόγνωση Καιρού για Κυριακή

www.weather.gr

09:00 Αίθριος Αίθριος 21 °C 1 μποφόρ ΒΔ ΒΔ 72 %
15:00 Αραιές νεφώσεις Αραιές νεφώσεις 22 °C 3 μποφόρ Ν Ν 82 %
21:00 Αίθριος Αίθριος 20 °C 2 μποφόρ Ν Ν 89 %

 

www.meteo.gr

Κυριακή09/06/2013 03:00 20 °C 85% 2 Μπφ Δ
9 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
Κυριακή09/06/2013 09:00 22 °C 57% 2 Μπφ BA
9 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
Κυριακή09/06/2013 15:00 30 °C 28% 2 Μπφ Α
9 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ

 

Πρόσβαση

Με Τραμ

Υπάρχει στάση τραμ ακριβώς έξω από την κεντρική είσοδο των εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Αγ. Κοσμά, δηλαδή ακριβώς απέναντι από το φυλάκιο εισόδου της εγκατάστασης όπου θα διαξαχθεί ο αγώνας. Εππιτρέπεται η μεταφορά ποδηλάτου στα βαγόνια του τραμ.

http://www.stasy.gr/index.php?id=33&no_cache=1

 

Με αυτοκίνητο

Από Λεωφόρο Ποσειδώνος με κατεύθυνση προς Γλυφάδα κάνω αριστερά στι παλιές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου της Ολυμπιακής (3ο φανάρι μετά την Λ. Αλίμου)

Από Λεωφόρο Ποσειδώνος με κατεύθυνση προς Αθήνα μόλις συναντήσω την πεζογέφυρα της Ποσειδώνος στρίβω δεξιά στην επόμενη έξοδο  (δηλαδή ακριβώς μόλις συναντήσω την κεντρική είσοδο του ΕΑΚ Αγ. Κοσμά κάνω δεξιά.

 

Επίσημη προπόνηση- Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 και για πρώτη φορά σε αγώνα Τριάθλου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 οι αθλητές μπορούν να συμμετέχουν σε επίσημη προπόνηση την παραμονή του αγώνα. Η επίσημη προπόνηση θα είναι από τις 9:00 έως τις 11:00 και αφορά την ποδηλασία και το τρέξιμο. Ολοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν κράνος κατά την προθέρμανση και να κινούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΟΚ και τις οδηγίες των διοργανωτών.

 

Ωρα προσέλευσης & πάρκινγκ

Ερώτηση : Τί ώρα πρέπει να είμαι στο Μητροπολιτικό Πάρκο και που μπορώ να παρκάρω;

Απάντηση : Είναι χρήσιμο όλοι οι αθλητές να φτάσουν στο Μητροπολιτικό πάρκο  στις  8:00-8:30.  Η γραμματεία θα λειτουργεί από τις 8:00 έως και τις 9:20.

Αμέσως μετάτην είσοδο βρίσκεται το πάρκινγκ.

Δεν επιτρέπεται οι αθλητές να παρκάρουν σε άλλο χώρο καθώς και φυσικά δεν επιτρέπεται να παρκάρουν κοντά στον χώρο τερματισμού/ Ζώνη Αλλαγών όπου θα υπάρχει μόνο το ασθενοφόρο και τα δίκυκλα τροχοφόρα των κριτών.

Οσοι δεν έχουν ήδη ολοκληρώσει την διαδικασία εγγραφής και πληρωμής παρακαλούνται να είναι στις 8:00 ώστε να μην προκαλέσουν καθυστέρηση στον αγώνα.

 

Οδηγίες κατά την άφιξη των αθλητών

Ερώτηση : Τί πρέπει να κάνω φθάνοντας ;

Απάντηση : Μόλις φτάσουν  στην τοποθεσία του αγώνα οι αθλητές πρέπει να κατευθυνθούν στην γραμματεία του αγώνα  όπου θα δουν την λίστα των συμμετεχόντων και θα κάνουν την εγγραφή. Μόλις ολοκληρώσετε την διαδικασία εγγραφής επιστρέφετε στο πάρκινγκ (απέχει 300 μέτρα από την τοποθεσία της γραμματείας του αγώνα) και ετοιμάζετε τον αθλητικό σας εξοπλισμό, την προσωπική σας τροφοδοσία για τον αγώνα (παγούρι ποδηλάτου και ενυδάτωση για την προθέρμανση)  καθώς και βάζετε τους αριθμούς στο κράνος, ποδήλατο, race belt κ.λπ

 

Ερώτηση : Τί πρέπει να έχει μαζί του κάθε αθλητής κατά την προσέλευσή του στην γραμματεία του αγώνα ;

Απάντηση : Οι αθλητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους :

 • Την Ιατρική βεβαίωση ή το αθλητικό τους δελτίο. Σημείωση : Την ιατρική βεβαίωση ή το αθλητικό δελτίο που καταθέτουμε στην γραμματεία και την οποία μπορούμε να πάρουμε μετά το τέλος του αγώνα. Είναι σημαντικό οι αθλητές μετά το τέλος του αγώνα να αναζητούν οι ίδιοι τις ιατρικές βεβαιώσεις τους
 • Την ατομική υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να είναι υπογεγραμένη.
 • Το αποδεικτικό της τράπεζας εάν. Αυτό αφορά κυρίως όσους δεν έχουν ολοκληρώσει την πληρωμή τους μέχρι και την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013. Την Κυριακή – την ημέρα του αγώνα- το entry fee θα είναι 45 ευρώ.

 

Πακέτο αθλητών

Τι θα παραλάβουμε από την γραμματεία ;

Απάντηση :

 • 2 αυτοκόλλητους αριθμούς που θα τοποθετήσουμε δεξιά και στο κέντρο στο κράνος μας
 • 1 αυτοκόλλητο ριθμό για να τον τοποθετήσουμε στην ντίζα τη σέλλας.
 • T- Shirt της σειράς Triathlon Trophy 2013
 • Τσιπ χρονομέτετρης της εταιρείας Tag Heuer. Το τσιπ δίνεται με ειδικό στραπ οπότε δεν χρειάζεται να έχουμε εμείς ειδικό στραπ για τσιπ
 • Χάρτινο αριθμό για το τρέξιμο που χρειάζεται να φορεθεί μόνο στο τρέξιμο με την χρήση race belt (ή εναλλακτική με παραμάνες). O κάθε αθλητής πρέπει να έχει το δικό του race belt. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί στην κολύμβηση μέσα από το wetsuit. Στο τρέξιμο ο αριθμός πρέπει να είναι μπροστά. Εάν ο αθλητής φορέσει τον αριθμό και στην ποδηλασία αυτός πρέπει να είναι πίσω.
 • Gel μαλτοδεξτρίνης της εταιρείας Zip Vit.

 

Εάν δεν έχετε Race Belt μπορείτε να παραγγείλετε (σε ειδική τιμή στους αγωνιζόμενους) να σας φέρει η εταιρεία Pulse 100 Που θα έχει προιοντικό εκθεσιακό περίπτερο.

Επικοινωνείτε με το εξιδεικευμένο κατάστημα ειδών Τριάθλου Pulse 100 :

Τατοϊου 102- 146 71 Ν.Ερυθραία

Τηλ.: 210 62 03 155 – Fax: 210 62 03 148

Email : info@pulse100.gr

 

Ερώτηση : Μετά την γραμματεία τί κάνω;

Απάντηση : Αφού κάνουμε την εγγραφή μας πηγαίνουμε στο πάρκινγκ (300 μέτρα από την γραμματεία του αγώνα και ετοιμάζουμε τον αθλητικό μας εξοπλισμό

Υστερα πηγαίνουμε στην Ζώνη Αλλαγών για να τακτοποιήσουμε τα ποδήλατά μας και τον υπόλοιπο αθλητικό εξοπλισμό.

 

 Bike Service

Η εταιρεία Bikeme.gr αντιπρόσωπος της Cervelo  στην Ελλάδα, θα προσφέρει δωρεάν έλεγχο και ρύθμιση στους συμμετέχοντες. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα ή χρειάζεστε κάποια τεχνική συμβουλή θα ήταν χρήσιμο να επικοινωνήσετε με την εταιρεία τις προηγούμενες ημέρες.

Αλεξιουπόλεως 1-Αργυρούπολη 16452 ΑθήναΤηλ. 210.9943.230

Email: info@bikeme.gr & Web: www.bikeme.gr

 

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο 09:00 – 18:00

Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 09:00 – 21:00

 

Ασφάλεια

Οι διοργανωτές δίνουν έμφαση πάνω από όλα στην ασφάλεια των αθλητών.Για την ασφάλεια των αθλητών θα υπάρχουν:

 • Ιατρός
 • Ασθενοφόρο-
 • Ναυαγοσώστες
 • Διασώστες
 • Ασθενοφόρο

Προθέρμανση

Στις 9:00 οι διοργανωτές θα συνοδεύσουν τους αθλητές σε μία αναγνώριση  της διαδρομής της ποδηλασίας ενώ στις 9:20 θα γίνει αναγνώριση της διαδρομής του τρεξίματος

Σημαντικό : Απαγορεύεται να κάνει κάποιος προθέρμανση στην ποδηλασία χωρίς να φοράει κράνος. Αθλητής που κάνει προθέρμανση δίχως την χρήση κράνους θα αποκλείεται από τον αγώνα.

 

Στην κολύμβηση οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κάνουν προθέρμανση στην περιοχή που θα τους υποδείξουν οι διοργανωτές και οι ναυαγοσώστες. Αθλητές που κάνουν προθέρμανση εκτός αυτού χώρου θα αποκλείονται.

Ενδεικτικό πρόγραμμα προετοιμασίας & προθέρμανσης

8:00 – 9:00 : Οι αθλητές προτείνεται να ετοιμάσουν τα αυτοκόλλητα και τους αριθμούς τους καθώς και να φορέσουν το τσιπ. Να ετοιμάσουν το ποδήλατό τους και να πάνε τουαλέτα (Υπάρχουν τουαλέτες στο κτήριο με είσοδο ακριβώς απέναντι από την ζώνη αλλαγών).

9:00 -9:25 : Οι αθλητές προτείνεται να κάνουν προθέρμανση στην ποδηλασία & στο τρέξιμο

9:30 – Τριαθλητές – Να φορέσουν αθλητικά παπούτσια και αφού πάρουν γυαλάκια κολύμβησης και wetsuit να περπατήσουν προς την πλαζ που θα διεξαχθεί η κολύμβηση περνώντας πάνω από την πεζογέφυρα (Εάν δεν κάνουν προθέρμανση στην ποδηλασία ή αφού την ολοκληρώσουν θα πρέπει να μπουν στην ζώνη Αλλαγών φορώντας το κράνος τους και το τσιπ χρονομέτρησης. Θα αφήσουν το ποδήλατό τους στην θέση τους)

Στην ζώνη αλλαγών θα πρέπει να εισέρχονται και να βγαίνουν από ένα συγκεκριμένο σημείο.

 

Briefing

Ερώτηση : Θα γίνει briefing ;

Απάντηση : Θα γίνει briefing στις 8:55 &  στις 9:25 στην ζώνη αλλαγών και στις 8:55 στην ζώνη  εκκίνησης

 

Προθέρμανση στην κολύμβηση

Ερώτηση : Θα δοθεί χρόνος για προθέρμανση στην κολύμβηση;

Απάντηση : Θα δοθούν 10 λεπτά για την προθέρμανση των αθλητών. Οι αθλητές μπορούν να κάνουν προθέρμανση σε προκαθορισμένο χώρο. Εάν δεν σεβαστούν τις συγκεκριμένες οδηγίες θα ακυρωθούν. Είναι χρήσιμο οι αθλητές να έχουν κάνει και προθέρμανση στην ποδηλασία και το τρέξιμο καθώς δεν θα δοθεί περισσότερος από 10 λεπτά χρόνος για προθέρμανση στην κολύμβηση καθώς και για να γνωρίζουν καλά τις διαδρομές των αθλημάτων.

 

 

 

Εκκίνηση αγώνα

Πέντε λεπτά πριν την εκκίνηση οι διοργανωτές θα σας ζητήσουν να βγείτε έξω από το νερό. (Σημείωση :Ενδέχεται να γίνει και παρουαίαση των αθλητών).

Η εκκίνηση θα γίνεια από την παραλία. Χρειάζεται προσοχή στα πρώτα μέτρα καθώς τα νερά είναι ρηχά.

 

Κολύμβηση

Οι αθλητές θα κάνουν δύο (2) αριστερόστροφα τρίγωνα των 375 μέτρων όπου μετά το τέλος της κάθε στροφής θα βγουν στην παραλία και αφού περάσουν από τον τάπητα της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης (swim lap 1) και τρέξουν για περίπου 5 μέτρα στην ακτή θα μπουν για να κάνουν την δεύτερη στροφή.

 

Aνάλογα με τις καιρικές συνθήκες υπάρχει περίπτωση να γίνει αλλαγή της διαδρομής ή να μικρύνει η διαδρομή της κολύμβησης (εάν επικρατούν άνεμοι έντασης 5-6 bft από νότιες διευθύνσεις) ή ακόμα και να αναβλυθεί η κολύμβηση (να γίνει δίαθλο) σε εντάσεις ανέμων 8-9bft. Αυτά τα ενδεχόμενα δεν είναι πιθανά με την μέχρι τώρα πρόγνωση του καιρού (ασθενείς ή μέτριοι άνεμοι άνεμοι) συνεπώς η κολύμβηση θα διεξαχθεί κανονικά.

 

Στην κολύμβηση ο καθένας φροντίζει να έχει τα δικά του γυαλάκια και σκουφάκι κολύμβησης.

Πριν την εκκίνηση θα σας δοθούν λεπτομερείς οδηγίες από τους διοργανωτές.

Οποιος αισθανθεί αδιαθεσία πρέπει να σηκώσει το χέρι του – όπως θα δείξουν οι διοργανωτές – και θα έρθουν ναυαγοσώστες να σας βοηθήσουν. Την ναυαγοσωστική κάλυψη του αγώνα έχει αναλάβει η Lifeguard Hellas

 Οποιος αθλητής δεν ολοκληρώσει την διαδρομή θα αποκλείεται από την συνέχεια του αγώνα. Δηλαδή όποιος δεν περάσει τις σημαδούρες σωστά θα αποκλείεται χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση ή παρατήρηση.

Μέγιστος χρόνος ολοκλήρωσης της κολύμβησης είναι τα 30 λεπτά

 

T1

Βγαίνοντας από την θάλασσα ο αθλητής θα φορέσει τα αθλητικά του παπούτσια ( θα είναι σε μία σειρά ακριβώς στην έξοδο της Ζώνης αλλαγών)και θα  τρέξει μέχρι την ζώνη αλλαγής, περνώντας πάνω από την πεζογέφυρα. Απαγορεύεται να τρέξει χωρίς παπούτσια για λόγους ασφαλείας (να πάτήσει κάτι που μπορεί να τον τραυματίσει). Ο κάθε αθλητής έχει την ευθύνη μεταφοράς τους wetsuit.

Θα ανεβείτε από τα σκαλιά την πεζογέφυρα και θα κατεβείτε από την ράμπα. Απαγορεύεται αθλητής να κατέβει από τα σκαλοπάτια (Ποινή – Ακύρωση).  Μόλις ολοκληρώσετε το κατέβασμα από την πεζογέφυρα και τρέχετε προς την Ζώνη αλλαγών πρέπει να τρέξετε στα δεξιά του δρόμου.

Πριν να βγάλει το ποδήλατο από το bike rack πρέπει να φορέσει το κράνος. Καβαλάει το ποδήλατο στην κόκκινη γραμμή (όπου και θα πρέπει να έχει κατέβει στην T2).

Σημείωση : στο Τέλος της Ζώνης Αλλαγών κάνουμε αριστερά για να ξεκινήσουμε την ποδηλασία. Εάν ήδη υπάρχει ποδηλάτης που έχει κάνει στροφή και ετοιμάζεται για το U- Turn αυτός έχει προτεραιτότητα.

 

Ποδηλασία

Μορφή Διαδρομής : Η ποδηλασία είναι 4 στροφές των 5,1 χλμ όπου απαγορεύεται το drafting. Ο κάθε αθλητής πρέπει να κινείται στην δεξιά πλευρά του δρόμου. Σε κάθε στροφή υπάρχουν δυο U-Turn.

Προσοχή : αθλητής που θα περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας θα αποκλείεται αυτόματα. Μην το επιχειρήσετε καθώς θα υπάρχουν ποδηλάτες που θα κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση.

Μέτρηση Στροφών/ laps : Ο κάθε αθλητής είναι υπεύθυνος να μετράει μόνος του τις στροφές. Αθλητής που θα βρεθεί μέσω των κριτών να μην έχει κάνει τις 4 στροφές θα ακυρωθεί (DSQ). Οι κριτές δεν επιτρέπεται να μιλάνε με τους αθλητές σχετικά με την υπενθύμιση στροφών.

Απαγορεύεται το drafting.  Επιτρεπόμενη απόσταση 5 μέτρα. Πρώτη ποινή Stop & Go 15 δευτερολέπτων, Δεύτερη ποινή Stop & Go 60 δευτερολέπτων, Τρίτη ποινή αποκλεισμός. Σε περίπτωση που η πρόθεση να κάνει drafting είναι ξεκάθαρη θα υπάρχει άμεσος αποκλεισμός.

Μέγιστος χρόνος ολοκλήρωσης της κολύμβησης και της ποδηλασίας είναι τα 90 λεπτά.

Ανεφοδιασμός : Δεν θα υπάρχει ανεφοδιασμός υγρών ο κάθε αθλητής θα πρέπει να φροντίσει να έχει το προσωπικό του πλαστικό μπουκάλι με νερό ή/και ισοτονικό. Απογορεύονται γυάλινα μπουκάλια.

Ιδανικά προτείνουμε να έχετε ένα πλαστικό μπουκάλι με κρύο νερό και ένα με ισοτονικό διάλυμα.

 

Wheel Station

Ο κάθε ααθλητής μπορεί να παραδώσει τους προσωπικούς του τροχούς στην Γραμματεία όπου θα πρέπει πάνω στον τροχό να υπάρχει σημειωμένος με μαρκαδόρο ο αριθμός εκκίνησης του αθλητή. Οι τροχοί θα μεταφερθούν στην εκκίνηση της κυκλικής διαδρομής.

Παρότι οι διοργανωτές θα μεριμνούν για την ασφάλεια των τροχών δεν έχουν τυχόν ευθύνη για την απώλειά τους.

 

Neutral Service

Δεν θα υπάρχει αυτοκίνητο ή μηχανή με τροχούς  μέσα στην διαδρομή.

 

Τ2

Ολοκληρώνοντας τις 4 στροφές – 100 μέτρα πριν το U-turn ξεκαβαλάμε για να μπούμε στην Ζώνη αλλαγών ακριβώς στο ίδιο σημείο που μπήκαμε στην Τ1, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της κολύμβησης.

Επιστρέφοντας στην Ζώνη Αλλαγών ξεκαβαλάμε από το ποδήλατο πριν την κόκκινη γραμμή (Dismount)

Υστερα πάμε και κρεμάμε το ποδήλατο στην Θέση μας.

Βγάζουμε κράνος και ποδηλατικά παπούτσια και φοράμε παπούτσια τρεξίματος.

Επίσης έχουμε το race belt με τον αριθμό μας ή έχουμε τον αριθμό με καρφίτσες εμπρός στο μπλουζάκι  μας.

Στην Εξοδο της Ζώνης Αλλαγών κάνουμε U-Turn για να ξεκινήσουμε το τρέξιμο

 

Τρέξιμο

 Μορφή διαδρομής : Το τρέξιμο είναι 4 στροφές των 1000 μέτρων. Από τα προβλεπόμενα 5χλμ έχουν αφαιρεθεί τα 1000 μέτρα της Τ1, δηλαδή η απόσταση που θα χρειαστεί να τρέξει ο κάθε αθλητής από την έξοδο της κολύμβησης  μέχρι και την Τ1.

Μέτρηση Στροφών/ laps : Ο κάθε αθλητής είναι υπεύθυνος να μετράει μόνος του τις στροφές. Αθλητής που θα βρεθεί μέσω των κριτών να μην έχει κάνει τις 4 στροφές ή να μην ολοκληρώσει όλο το μήκος της κάθε στροφής  θα ακυρωθεί (DSQ) και δεν θα του επιτρέπεται να συμμετέχει ξανά σε αγώνες του Triathlon Trophy. Οι κριτές δεν επιτρέπεται να μιλάνε με τους αθλητές σχετικά με την υπενθύμιση στροφών.

 

Aid Stations Τρεξίματος

Θα υπάρχουν ένας σταθμός ανεφοδιασμού με νερό και ισοτονικό διάλυμα (Zip Vit)  κάθε 500 μέτρα. To ισοτονικό διάλυμα της Zip Vit θα είναι το ZV1 Energy Drink Elite (γεύση Fruit Punch Flavor) με κύριο συστατικό την μαλτοδεξτρίνη  (πολυμερές γλυκόζης) και δευτερεύων την σακχαρόζη (δισακχαρίτη)

Τα νερά θα είναι από ψυγεία ώστε να είναι όσο το δυνατόν πο δροσερά.

Θα υπάρχουν πλαστικά ποτηράκια με νερό και ισοτονικό.

Επιτρέπεται ο κάθε αθλητής να  έχει δικό του διάλυμα στο Aid Station δίπλα στην ζώνη αλλαγών.

 

Τερματισμός

Οταν τερματίσετε πρέπει να παραδώσετε το τσιπ  (Γιατί εάν το φοράτε υπάρχει περίπτωση να δίνει χτυπήματα στον τάπητα τερματισμού και να σας δοθεί λανθασμένος χρόνος παρότι θα υπάρχει και κριτής να καταγράφει χρόνους για μηδενισμό οποιουδήποτε λάθους).

 

Ενυδάτωση

Μετά το τερματισμό είναι χρήσιμο να αναπληρώσετε άμεσα τα υγρά που χάσατε στον αγώνα πίνοντας νερό ή/ και ισοτονικό διάλυμα.

Αναπλήρωση Γλυκογόνου by Zip Vit

Θα σας δίνεται ένα gel μαλτοδεξτρίνης καθώς και θα υπάρχουν πλαστικά ποτήρια με διάλυμα με κύρίως συστατικό την μαλτοδεξτρίνη (Zip Vit 1 Energy Drink Elite) και δευτερεύων την σακχαρόζη.

 

Λιπομέτρηση by Herbalife

H Herbalife θα μοιράζει προιόντα στους αθλητές για πιο γρήγορη πρωτεινογένεση.

Επίσης θα πραγματοποιήσει Δωρεάν λιπομέτρηση σε όσους αθλητές το επιθυμούν.

 

Υπηρεσίες φυσικοθεραπείας

Ο φυσικοθεραπευτής  κ. Κουράκος Βασίλης, θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους αθλητές. Οταν τερματίζει ένας αθλητής θα πρέπει να γράφει το όνομα στην λίστα των αθλητών που επιθυμούν υπηρησίες φυσικοθεραπείας. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

 

Taping

Για υπηρεσίες φυσικοθεραπείας πριν τον αγώνα ή για εφαρμογή kinesiotaping (περιλαμβάνεται η ταινία, έκτος αν κάποιος  θέλει την δική του) πρέπει ο αθλητής να επικοινωνήσει απ’ αυθείας με τον κ. Κουράκο

Κόστος Taping:  5 € ανά σημείο εφαρμογής.

Κουράκος Βασίλης -Φυσικοθεραπευτής, MDT, MT  –  BGFit ExpertΚαλοκαιρινού 57Α –Κερατσίνι2ος όροφος

Τηλ. 6945 222 155, Εmail: billkourakos@gmail.com

 

Pulse 100 -Expo

Επισκεφθείτε το περίπτερο του Pulse 100, δείτε τα καλύτερα προιόντα τριάθλου, ποδηλασία και τρεξίματος που υπάρχουν στην ελληνική αγορά – μεταξύ άλλων και τα Zoot – και κλείστε ραντεβού για :

 • Πελματογράφημα
 • Διόρθωση τεχνικής τρεξίματος με κάμερες
 • Bike Fitting
 • Bike Service
 • Επιλογή σωστού wetsuit

 

Post Race Pizza Party

Οι διοργανωτές του 3ου Μητροπολιτικού Αγώνα Τριάθλου έχουν σχεδιάσει ένα “pizza party” με δωρεάν διάθεση pizzα για όλους τους συμμετέχοντες αλλά και τους θεατές του αγώνα Τριάθλου. Η Home Pizza θα έχει στήσει ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο δίπλα στον χώρο τερματισμού.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)