Αθλητική Δημοσιογραφία του Ομίλου ΞΥΝΗ

Αθλητική Δημοσιογραφία του Ομίλου ΞΥΝΗ

Με ένα ανανεωμένο δυνατό ρόστερ κατεβαίνει φέτος η ομάδα των αθλητικών δημοσιογράφων του Ομίλου ΞΥΝΗ στη Θεσσαλονίκη, στο πρωτάθλημα της εκπαίδευσης νέων ανθρώπων που αγαπούν τη δημοσιογραφία και τον αθλητισμό και ονειρεύονται να εισέλθουν στον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο της αθλητικής ενημέρωσης ως ρεπόρτερ, αναλυτές, ραδιοφωνικοί παραγωγοί ή sport casters.

Η αδιαμφισβήτητη άνοδος του διεθνούς και του ελληνικού αθλητισμού τις τελευταίες δεκαετίες σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση αθλητικών ιστοσελίδων έχουν πολλαπλασιάσει τις θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων, ενώ και οι παραδοσιακές μορφές μέσων ενημέρωσης, όπως αθλητικές εφημερίδες και ραδιοφωνικοί σταθμοί με καθαρά αθλητικό προσανατολισμό, αναπτύσσονται συνεχώς.

Ο Κόλκας και η δυνατή ομάδα του

Αν θέλεις να επιτύχεις ως αθλητικός δημοσιογράφος, έλα στον Όμιλο ΞΥΝΗ, όπου θα βρεις ικανούς καθηγητές – καθοδηγητές που αντλούν τη δύναμή τους από την πολύχρονη εμπειρία τους, το υψηλό επίπεδο σπουδών τους, τον επαγγελματισμό τους και κυρίως ενεργούς δημοσιογράφους σε πολλά επίπεδα: ραδιόφωνο, αθλητικές εφημερίδες, αθλητικές εκπομπές κ.α.

Άντλησε λίγη από την ενέργεια του Σταύρου Κόλκα, επαγγελματία δημοσιογράφου, από τους πιο γνωστούς αθλητικούς στη Θεσσαλονίκη, και είσαι έτοιμος να βγεις στην αγορά εργασίας.

Ο Σταύρος Κόλκας, που έχει αναλάβει τη διεύθυνση του τομέα Αθλητικής Δημοσιογραφίας του Ομίλου ΞΥΝΗ, είναι διευθυντής στην αθλητική ιστοσελίδα PAOK24, συμμετέχει στο διαδικτυακό τόπο Newsfish.gr, έχει εκπομπή στον Libero 107,4, αρθρογραφεί στην εφημερίδα Metrosport, είναι αρχισυντάκτης στην ιστοσελίδα sdna.gr και στέλεχος της εκπομπής Kick off του τηλεοπτικού ΣΚΑΙ.

Και αν η ημέρα είχε όχι 24 αλλά 48 ώρες θα είχε ακόμη μεγαλύτερη επαγγελματική παρουσία…

Στον Όμιλο ΞΥΝΗ έχεις να κερδίσεις πολλά και από την πολύχρονη εμπειρία του Κυριάκου Θωμαΐδη στην αθλητική δημοσιογραφία, ο οποίος με την εκπομπή του «Η Δίκη της Δευτέρας» φωτίζει μεγάλα θέματα του αθλητισμού.

Τη δυνατή ομάδα των καθηγητών Αθλητικής Δημοσιογραφίας συμπληρώνουν ο Γιάννης Πάγκος, επαγγελματίας δημοσιογράφος, σημαντικό στέλεχος της Nova, με παρουσία στο Αθλητικό Μετρόπολις και την εφημερίδα Metrosport, το επί 20ετία στέλεχος της κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας, Δημήτρης Δραγώγιας, με παρουσία στο «Βήμα» για πολλά χρόνια, αλλά και διευθυντής του γραφείου Θεσσαλονίκης στην εφημερίδα «Εξέδρα».

Επίσης, δίπλα στους νέους αθλητικούς δημοσιογράφους θα είναι ο Χρήστος Ραγκάτσης, νούμερο ένα εδώ και είκοσι χρόνια στη Θεσσαλονίκη σε θέματα ανάλυσης στοιχήματος, με παρουσία σήμερα στο Αθλητικό Μετρόπολις και την εφημερίδα Metrosport, και ο Γιάννης Βλάχος, αναλυτής ποδοσφαίρου και αναλυτής αντιπάλων στον ΠΑΟΚ.

Στη δυνατή ομάδα συμμετέχει ως εξωτερικός συνεργάτης και ο Μένιος Σακελλαρόπουλος μεταδίδοντας τη γνώση και την 37χρονη εμπειρία του στην αθλητική δημοσιογραφία.

 

Τι θα μάθεις

Σπουδάζοντας στην ειδικότητα «Αθλητική Δημοσιογραφία» των ΙΕΚ ΞΥΝΗ:

Α) καταρτίζεσαι με όλες τις απαραίτητες γνώσεις που χρειάζονται για να αντεπεξέλθεις στις απαιτήσεις του χώρου, όπως:

  • γνωρίζεις και αναλύεις την ιστορία του ελληνικού και ευρωπαϊκού αθλητισμού
  • παρακολουθείς την έντυπη και ηλεκτρονική αθλητική ειδησεογραφία
  • αναγνωρίζεις τις επιδράσεις των τεχνικών του αθλητικού marketing και τις εφαρμογές του αθλητικού management στα δρώμενα όλων των επιπέδων του αθλητικού γεγονότος
  • μαθαίνεις το χειρισμό και τη λειτουργία της τηλεοπτικής κάμερας και χρησιμοποιείς το video, το montage και όλους τους απαραίτητους εξοπλισμούς των ραδιοτηλεοπτικών studios.

 

Πληροφορίες:

Όμιλος ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9 – Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 552406

http://www.iek-xini.edu.gr/tomeis-spoydwn/mme/athlhtikos-dhmosiografos/

http://www.iek-xini.edu.gr/iek@xinis.netwww.facebook.com/iekxinithessaloniki

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)