Αγώνες Τριάθλου 2016: Άκτια Τριάθλο SPRINT

Δελτίο Τύπου 2016.

 

Tην Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί το 2ο  «Άκτια Τριάθλο SPRINT 2016» στην Πρέβεζα στα πλαίσια των επετειακών εορτασμών για την ναυμαχία του Ακτίου.

Το “Ακτιο Τρίαθλο”  SPRINT θα περιλαμβάνει: κολύμβηση 750 μέτρων, ποδηλασία 20 χιλιομέτρων και θα ολοκληρωθεί με αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων.

Διοργανωτής είναι ο Δήμος της Πρέβεζας ενώ ο αγώνας θα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου. Όπως τονίστηκε υπάρχει ήδη μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχές αθλητών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό ενώ στόχος είναι να γίνει το ΑΚΤΙΑ ΤΡΙΑΘΛΟ ένα μεγάλο τριαθλητικό γεγονός στα αθλητικά δρώμενα πανελλαδικά  .

Οι αγώνες για τον επετειακό εορτασμό της ναυμαχίας του Ακτίου θα ξεκινήσουν το Σάββατο 27 Αυγούστου με τον μεγάλο κολυμβητικό διάπλου Άκτιο – Πρέβεζα και παράλληλο μικρό κολυμβητικό αγώνα, ενώ το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο Άκτιος αγώνας δρόμου Αρχαία Νικόπολη – Πρέβεζα απόστασης 10 km με παράλληλο μαθητικό αγώνα 1000 μέτρων, και την Κυριακή το πρωί  στις 4 Σεπτεμβρίου το 2ο Άκτια τρίαθλο ολοκληρώνοντας το αθλητικό δεκαήμερο το οποίο θα υλοποιηθεί χάρη στην συμβολή των συλλόγων , της τοπικής κοινωνίας και της πολύτιμης συμβολής όπως πάντα των πολλών και ενεργών εθελοντών της πόλης.

Πληροφορίες – εγγραφές:

2Ο ΑΚΤΙΑ ΤΡΙΑΘΛΟ: http://aktiatriathlon.eu/

4ος ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ ΔΡΟΜΟΣ: https://nikopolisaktia.wordpress.com/