Vouliagmeni Swim Challenge 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Vouliagmeni Swim Challenge 2015

01 Δεκεμβρίου 2015

Με απόλυτη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου ο  XTERRA Κολυμβητικός Διάπλους Βουλιαγμένης 2015.

Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες απο την Ελλάδα και το εξωτερικό,  βρέθηκαν απο νωρίς το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, για να συμμετάσχουν στην διοργάνωση. Οι 3 διαφορετικές αποστάσεις του αγώνα, 1000, 2500 & 5000 μέτρα, έδωσαν την δυνατότητα σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, να δοκιμάσουν τις αντοχές και τις δυνάμεις τους σε ένα ασφαλές και οργανωμένο περιβάλλον, με την εγγύηση της ομάδας του XTERRA Greece.

Ιδιαίτερο χρώμα στη διοργάνωση έδωσαν οι μικροί κολυμβητές ηλικίας 8-12 ετών απο σχολεία, κολυμβητικά σωματεία & συλλόγους, που αγωνίστηκαν στον παιδικό αγώνα των 100 & 200 μέτρων και κέρδισαν επάξια το χειροκρότημα των θεατών και συμμετεχόντων.

Οι αγώνες ξεκίνησαν σύμφωνα με το προγραμμα στις 11 το πρωί και ο μαγευτικός κόλπος των Νοτίων Προαστείων της Αττικής, γέμισε με πολύχρωμα σκουφάκια που για περισσότερες απο 2 ώρες έδιναν τη δική τους «μάχη» στην οριοθετημένη τριγωνική διαδρομή.

Στα 1000 μέτρα την πρώτη θέση στους άνδρες χωρίς στολή κέρδισε ο Φίλιππος Χέλμης και η Κωνταντίνα Γκοτζιά στις γυναίκες. Στην ιδια απόσταση με wetsuit νικητής ήταν ο Γιώργος Δεμέτης και στις γυναίκες η Σάσα Συλαιδοπούλου.

Στη μεσαία απόσταση των 2500 μέτρων την πρώτη θέση στους άνδρες χωρίς στολή κέρδισε ο Χάρης Σιατούνης και η Χριστίνα Γονίδη στις γυναίκες. Στην ιδια απόσταση με wetsuit νικητής ήταν ο Γιώργος Δανιηλ και στις γυναίκες η Κωνσταντίνα Ζυμβρακάκη.

Τέλος στη μεγάλη απόσταση των 5000 μέτρων στους άνδρες χωρίς στολή, ο Νίκος Σημαντήρας εκανε εξαιρετικό χρόνο και κέρδισε άνετα την πρώτη θέση, ενώ στις γυναίκες και δεύτερη στη γενικη κατάταξη η μοναδική Βίκυ Κουβέλη. Στην 5000 μέτρα με wetsuit νικητής ήταν ο Γιώργος Αλυφαντής και η Αγγελική Κεραμιδά στις γυναίκες.

Ό αγώνας ολοκληρώθηκε με τις απονομές όλων των κατηγοριών σε άντρες και γυναίκες.

Ήταν μια ακόμα αξέχαστη εμπειρία που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε αθλητές και θεατές. Τα επίσημα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί και ειναι διαθέσιμα στο www.xterragreece.com

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης: DHL, Garmin, Arena, myathlete, Nestle, Vincenzo, High5, Oakley, Lifeguard Hellas.

Ένα μεγάλο μπράβο στους εθελοντές και την ομάδα του XTERRA Greece.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)