Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 (19:40) “Τραυματισμοί στο Τρίαθλο” (Παρασκευάς Αργυριάδης,PhDc)

Ο Φυσικοθεραπευτής Παρασκευάς Αργυριάδης (PT, MSc. MT.υποψηφιος PhD)  θα είναι μαζί μας στο Σεμινάριο που απευθύνεται για Τριαθλητές το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 18:20 στο Ιδρυμα Ευγενίδη (Λ.Συγγρού 387) και θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τους τραυματισμούς που αντιμετωπίζουν οι τριαθλητές κάνοντας μία ανασκόπηση της επιστημονικής βιβλιογραφίας.

Τίτλος της Ομιλίας “Τραυματισμοί σε αθλητές του τριάθλου. Ανασκόπηση της αρθρογραφίας. Πιθανοί μηχανισμοί πρόκλησης”

O κ.Αργυριάδης ανέφερε σχετικά με την ομιλία του :  ” Το αγώνισμα του τριάθλου αποτελεί ενα ταχύτατα αναπτυσόμμενο άθλημα παγκοσμίως. Μέσα από το αθλημα αυτὄ ο κάθε αθλητή υποβάλει ευατόν σε μία δύσκολη και απαιτητική διαδικασία. Κάθε τριαθλητής, πρέπει να γνωρίζει τα χαρακτηριστικά της απόδοσής του, μα κυριώτερα, την εμβιομηχανική του αθλήματος στο οποίο συμμετέχει.

Δεδομένου ότι το άθλημα αυτό περιλαμβάνει την περάτωση τριών διαφορετικών αθλημάτων (κολύμπι, ποδήλατο, τρέξιμο) ο διαγωνιζόμενος πρέπει να έχει προπονηθεί, εξατομικευμένα, για να ανταπεξέλεθει στις συνθήκες του αγώνα.

Σκοπός της παρουσίασης αυτής έιναι αφενώς να παορυσιάσουμε τα χαρακτηριστικά συμμετοχής των αγωνιζομἐνων μα κυριότερα να αναλύσουμε τους μηχανισμούς πρόκλησης τραυματισμών, την εμβιομηχανική αυτών, την δημογραφία τους αλλά και τους μηχανισμούς προστασίας που πρέπει να έχει ο κάθε τριαθλητής”.

Αργυριάδης Παρασκευάς

Διεύθυνση Φυσικοθεραπευτηρίου: Αγίου Βασιλείου 9, Αγιος Δημήτριος Αθήνα  (17343)

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210-9715585 (φυσικοθεραπευτηρίου)
6946309475 / 6944985270

Email : pargyriadis@yahoo.gr
Web site: www.physioisokinisis.gr (υπό κατασκευή)

Paraskevas Argyriadis Physio

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.