Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο ολοκληρωμένο σεμινάριο για τριαθλητές.

Triathlon & Science
Σεμινάριο για Τριαθλητές
Ίδρυμα Ευγενίδου, Σάββατο 15/2/2020

Δελτίο Τύπου
Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

4 Θεματικές ενότητες (οργάνωση αγώνων, επιστήμες του αθλητισμού, αθλητιατρική και προπονητική)
13 εξαιρετικοί ομιλητές/ επιστήμονες που καθήλωσαν για 5 ώρες τους αθλητές Τριάθλου
• Ironman Greece- XTERRA Greece & Oceanman Greece : Ιστορική Συνύπαρξη των διευθυντών τους σε ένα Panel

Ως απόλυτα επιτυχημένη κρίνεται η πρώτη επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Triathlon & Science” που διοργανώθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Είναι η πρώτη φορά στα 30 χρόνια ιστορίας του Ελληνικού Τριάθλου που διοργανώθηκε ένα προπονητικό σεμινάριο που απευθυνόταν σε αθλητές Τριάθλου.

Ο διοργανωτής του Σεμιναρίου και Υπεύθυνος του Triathlon Lab & προπονητής Τριάθλου Γιάννης Ψαρέλης έκλεισε το σεμινάριο σε μία γεμάτη αίθουσα ευχαριστώντας τους συντελεστές της πετυχημένης εκδήλωσης : «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ομιλητές για τις εξαιρετικές παρουσιάσεις τους, τους αθλητές Τριάθλου που το παρακολούθησαν και φυσικά όλα τα στελέχη του Triathlon Lab που βοήθησαν για να οργανωθεί το “Triathlon & Science”. Το σεμινάριο πέρα από οποιαδήποτε υποκειμενική αντίληψη κρίνεται ως απόλυτα επιτυχημένο. Σύντομα θα ανακοινώσουμε το 2ο Σεμινάριο Τριάθλου».

O Αθλητικός Διαιτολόγος και πρωταθλητής Ευρώπης το 1997 στην Υδατοσφαίριση κ.Νίκος Καφετζόπουλος, που μας δήλωσε σχετικά : “Το σεμινάριο ήταν επιστημονικό, πολύπλευρο και όποιος το παρακολούθησε σίγουρα θα μπορέσει να βελτιώσει πολλές πτυχές της αθλητικής του ζωής. Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλα, όχι μόνο στο τρίαθλο αλλά και στα υπόλοιπα αθλήματα, έτσι ώστε οι αθλητές να αποκτήσουν πλήρη γνώση για όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την αθλητική απόδοση.”

O Φυσικοθεραπευτής Νάσσος Κουτσουραδής μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του ανέφερε: ««Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που έλαβα μέρος σε αυτό το σεμινάριο ως εισηγητής και αποτέλεσα μέρος μιας ολοκληρωμένης προσπάθειας τόσο ενημέρωσης τριαθλητών όσο και προαγωγής του ίδιου του αθλήματος! Τέτοιες εκδηλώσεις φέρνουν πιο κοντά τον αθλητή με την επιστήμη και αναβαθμίζουν το επίπεδο του αθλητισμού στη χώρα μας. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές»

O Εργοφυσιολόγος και προπονητής Τριάθλου και αθλημάτων αντοχής κ.Αρης Μύρκος δήλωσε : «” Μία πολύ σοβαρή προσπάθεια να πάμε όλοι μαζί το τρίαθλο ένα βήμα πιο μπροστά. Είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό, όλοι οι συντελεστές του τριάθλου να κάθονται στο ίδιο τραπέζι, να ανταλλάσσουν απόψεις με σκοπό μόνο το καλό του αθλήματος. Ας είναι αυτή η προσπάθεια μία αρχή για ένα καλύτερο αθλητικό μέλλον.”

Στο Σεμινάριο ήταν παρόντες οι Διευθυντές των 3 διεθνών αλυσίδων αγώνων (τριάθλου και αθλημάτων αντοχής) που η χώρα μας φιλοξενεί αγώνα τους, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Οι Γιάννης Κουρής (Ironman Greece), Κωστής Μητρόπαπας (XTERRA Greece) & Αρμάνδος Λινάρδος (Oceanman Greece & Cyprus) ανέλυσαν την επίδραση των αθλητικών τους γεγονότων στην τοπική κοινωνία, στον ελληνικό τουρισμό, στον ελληνικό αθλητισμό καθώς και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Ο Διευθυντής της XETRRA Greece κ.Μητρόπαπας μας δήλωσε σχετικά:
«Είχα τη χαρά και την τιμή να λάβω μέρος σε ένα εξαιρετικό και επαγγελματικά οργανωμένο workshop. Τόσο το περιεχόμενο όσο και το εύρος αντικειμένου των εισηγήσεων θεωρώ ότι προσθέτει πραγματική αξία σε αθλητές, αλλά σίγουρα και σε διοργανωτές! Είναι σίγουρο ότι επιθυμούμε να εντάξουμε τέτοιες προσπάθειες στο περιεχόμενο των events που διοργανώνουμε!»

Ο Διευθυντής Αγώνων της Oceanman Greece & Cyprus κ.Αρμάνδος Λινάρδος δήλωσε «Ευχαριστώ την ομάδα Αthens Triahtlon team και τον προπονητή Γιάννη Ψαρέλη για την πρόσκληση να είμαι ομιλητής στο πρώτο σεμινάριο για τριαθλητές. Συγχαίρω αυτή την προσπάθεια και ανυπομονώ για την επόμενη ημερομηνία, εμείς σας διοργάνωση και οργανισμός θα στηρίξουμε όσο μπορούμε αυτές τις εξαιρετικές για το Τριαθλητικό κοινό προσπάθειες».

O Διευθυντής της Ironman Greece κ. Γιάννης Κουρής δήλωσε σχετικά:  “Ήταν μεγάλη μου χαρά που συμμετείχα σε αυτό το άρτια οργανωμένο σεμινάριο και που μου δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσω τη διοργάνωσή μας, καθώς και τον αντίκτυπο που αυτή έχει στην τοπική κοινωνία, τον τουρισμό, αλλά κυρίως τον αθλητισμό και το τρίαθλο στην Ελλάδα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησα τις αντίστοιχες παρουσιάσεις των υπόλοιπων διοργανωτών, καθώς και τις επιστημονικά πλήρεις παρουσιάσεις όλων συντελεστών σχετικά με τους τομείς που άπτονται του τριάθλου. Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Γιάννη Ψαρέλλη για την πρωτοβουλία του να διοργανώσει ένα τόσο ενδιαφέρον σεμινάριο το οποίο απέδειξε ότι υπάρχει παρόν, αλλά και δυνατό μέλλον στο τρίαθλο της Ελλάδας»

Θετικές ήταν οι αντιδράσεις των αθλητών που παρακολούθησαν το σεμινάριο. Η νικήτρια του Τριάθλου Ολυμπιακής Απόστασης στο τελευταίο τρίαθλο κα.Κατερίνα Παπαϊωάννου μας δήλωσε σχετικά : «Ήταν μία ευκαιρία να συνειδητοποιήσεις ότι το τρίαθλο είναι πολύ περισσότερο από Κολύμβηση- Ποδηλασία & Τρέξιμο. Ήταν μία ευκαιρία να προσεγγίσουμε το επιστημονικό υπόβαθρο του αγαπημένου αθλήματος μέσα από τις παρουσιάσεις πλειάδας επιστημόνων και προπονητών από διάφορα γνωστικά αντικείμενα».

Ο Τριαθλητής και Διοικητικό Στέλεχος της Athens Triathlon Team κ.Πάνος Σαρίδης έκανε μία απολογητική αναφορά λέγοντας τα εξής : «Θεωρώ πως ήταν ένα πολύ καλό εισαγωγικό σεμινάριο. Είχε αξιόλογους ομιλητές και ήταν πολύ δομημένο/ χωρισμένο σε θεματικές ενότητες. Το περιεχόμενο ήταν πολύ ενδιαφέρον και χρηστικό και άγγιζε όλους τους τομείς του τριάθλου».

Triathlon Lab
Υπεύθυνος Επικοινωνίας Γιάννης Ψαρέλης
Email : smartsportcoach@hotmail.com
Mobile : +6937170260

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)