Media

Διευκρινήσεις για τα Δελτία Τύπου και τα ρεπορτάζ αγώνων

Υστερα από σχετικά που αρκετά email που λάβαμε είναι απαραίτητο να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

Εμείς δημοσιεύουμε τα Δελτία Τύπου τόσο των διοργανωτών που οι αγώνες τους τελούν κάτω από την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου όσο και την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου καθώς και όλων των ανεξάρτητων διοργανωτών.

Εμείς –και όλα τα μέσα ενημέρωσης- θέλουμε τα Δελτία Τύπου να αποστέλνονται με ένα αρχείο word και να συνοδεύονται με φωτογραφία/ -ες σε μορφή .jpg κατάλληλης ανάλυσης για περιβάλλον web. Υπάρχουν κάποιοι διοργανωτές που όχι μόνο δε στέλνουν ΔΤ αλλά δεν μας απαντούν καν σε τυχόν αιτήματα να μας περιλάβουν στους αποδέκτες των ΔΤ καθώς και άλλοι που επιδεικτικά αγνοούν τον ειδικό τύπο.

Δεν δημοσιεύουμε αποτελέσματα αγώνων καθώς οι διοργανωτές δεν μας τας στέλνουν.  Προτιμούν να τα δημοσιεύουν μόνο στη δική τους ιστοσελίδα.

Μερικές φορές έχουμε καθυστέρηση στο να ανεβάσουμε κάποια Δελτία Τύπου καθώς κάποιοι διοργανωτές κάνουν αρχικά επιλεκτική αποστολή των ΔΤ σε Μέσα Ενημέρωσης που συμπαθούν και όχι σε όλα.

Παρότι έχουμε ζητήσει πολλές φορές να μας δοθεί διαπίστευση και να υπάρχουν διευκολύνσεις ώστε να μπορούν να κάνουμε ρεπορτάζ αγώνα και να έχουμε δικές μας φωτογραφίες οι διοργανωτές δεν ανταποκρίνονται στο σχετικό αίτημα και… σε μερικές περιπτώσεις μας είχαν απαγορεύσει να φωτογραφίζουμε κατά τη διάρκεια του αγώνα!

Ελπίζουμε ότι η στάση των διοργανωτών θα αλλάξει απέναντι σε όλα τα μέσα ειδικού τύπου…Περιμένονας μία πιο επαγγελματική στάση απέναντι στα μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα του ειδικού τύπου.

H Συντακτική Ομάδα του Triathlon.gr & του TriathlonWorld.gr

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)