Kids Aquathlon Rafina: ένας ξεχωριστός παιδικός αγώνας!

Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου

Δελτίο Τύπου

15.05.2017

 

Kids Aquathlon Rafina: ένας ξεχωριστός παιδικός αγώνας!

 

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Ραφήνας φιλοξένησε ένα ιδιαίτερο event, χαρίζοντας χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Η Δ.Ο.Π.Α.Π. Ραφήνας – Πικερμίου και η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου συνδιοργάνωσαν δωρεάν την 1η παιδική-αναπτυξιακή ημερίδα Κολύμβησης-Τρεξίματος Ραφήνας “Kids Aquathlon Rafina 2017”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και σκοπός της ήταν η γνωριμία των παιδιών με την κολύμβηση και το τρέξιμο, η ανάπτυξη του αθλήματος, η χαρά της συμμετοχής και η ευγενής άμιλλα.

Γιορτή του aquathlon, από το μεσημέρι του Σαββάτου. Παιδιά και γονείς πλημμύρισαν το κολυμβητήριο, οι εγκαταστάσεις του οποίου επέτρεπαν άνεση στους μικρούς αθλητές να κάνουν την προθέρμανσή τους στο γύρω χώρο, με ασφάλεια. Η συμμετοχή ήταν iδιαίτερα μεγάλη, αφού η διοργάνωση ήταν ανοιχτή προς όλα τα παιδιά ηλικίας 8-15 ετών (έτος γέννησης 2002-2009).

Τα αγωνίσματα διεξήχθησαν μέσα στον χώρο του Δημοτικού Κολυμβητήριου Ραφήνας. Η κολύμβηση έγινε στην 25άρα πισίνα και το τρέξιμο περιμετρικά του πάρκου σε διαδρομή 1χλμ. Πριν από κάθε εκκίνηση σειράς δίνονταν τεχνικές οδηγίες στα παιδιά από τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα Γρηγόρη Σκουλαρίκη, κάνοντας τον αγώνα ξεκάθαρο για όλους τους μικρούς μας φίλους.

Η ημέρα έκλεισε με απονομές για κάθε κατηγορία και με πολλά χαμόγελα από τους συμμετέχοντες και τους γονείς τους. Τρομερά θετικό συναίσθημα για όλους, καθώς στην εποχή που ζούμε η συμμετοχή στον αθλητισμό, αν και απαραίτητη, δεν είναι δεδομένη. Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου «χτυπά» την καθιστική καθημερινότητα και προάγει έμπρακτα τις αξίες του αθλητισμού, ευελπιστώντας ο αγώνας του Σαββάτου να μείνει στις καρδιές των μικρών μας αθλητών.

 

Αναλυτικά, όλα τα αποτελέσματα, εδώ:

http://www.energyraces.gr/2017/05/14/kids-aquathlon-rafina-2017-results/

 

Πολλές ακόμα φωτογραφίες θα βρείτε, εδώ:

https://www.facebook.com/pg/EnergyRaces.gr/photos/?tab=album&album_id=1431517506906617

 

Επόμενο ραντεβού για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας, το Energy Aquathlon Championship, 28 Μαϊου στα Μέγαρα. Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, εδώ:

http://www.energyraces.gr/?event=energy-aquathlon-2017&event_date=2017-05-28

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)