Προπονητικό Camp Τριάθλου, Καλαμάτα Παρασκευή 20 μέχρι και Κυριακή 22 Iανουαρίου 2023

Η Athens Triathion  θα συμμετέχει με πολυπληθή ομάδα (άνω των 10 αθλητών) την Κυριακή 21 Μαΐου 2023 στο Saint Polten Challenge, ένα από τους πιο ιστορικούς αγώνες τριάθλου μεσαίας απόστασης (Κολύμβηση 1900 μέτρα, Ποδηλασία 90χλμ και Τρέξιμο 21,1 χλμ) στην Ευρώπη.

O αγώνας είναι ιδιαίτερα απαιτητικός αλλά για όλους τους αθλητές είναι ένας αγώνας προετοιμασίας για τους αγώνες Full Distance/ Ironman (Κολύμβηση 3800, Ποδηλασία 180χλμ, Τρέξιμο 42,2χλμ) που θα συμμετέχουν μέσα στο 2023 και κυρίως στο 2024.

Για την βέλτιστη προετοιμασία των αθλητών της ομάδας θα διεξαχθεί ένα τριήμερο camp προετοιμασίας – όπως και κάθε χρόνο- στην πανέμορφη πόλη της Καλαμάτας. Το Camp στην Καλαμάτα αποσκοπεί να έχουν οι αθλητές ένα τριήμερο με υψηλά φορτία, μακριά από επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις. Το καθημερινό πρόγραμμα κατά μέσο όρο περιλαμβάνει 2-3 ώρες κολύμβησης (τόσο σε κολυμβητήριο όσο και στη θάλασσα), 2 ώρες στατικό ποδήλατο και 90 λεπτά τρέξιμο (σε στάδιο, διάδρομο τρεξίματος και στο δρόμο). Σε αυτά θα προστεθούν οι προπονήσεις ενδυνάμωσης με βάρη στο γυμναστήριο καθώς και τα σεμινάρια πάνω σε θέματα διατροφής, αποκατάστασης και διαχείρισης ρυθμού στις μεγάλες αποστάσεις.

Axiotis Vassilis

Axiotis Vassilis

Ο κ,Βασίλης Αξιώτης είναι αθλητής Τριάθλου και καθώς είναι και Αντιδήμαρχος Αθηναίων δεν θα μπορούσε να ανήκει σε κάποια άλλη ομάδα παρά στην Athens Triathlon. Την Κυριακή 21 Μαίου θα συμμετάσχει στον πρώτο του αγώνα τριάθλου στο εξωτερικό μεσαίας απόστασης και για την καλύτερη προετοιμασία του θα συμμετάσχει στο απαιτητικό camp τριάθλου της Καλαμάτας.

Ο ίδιος μας δήλωσε : “Το Τρίαθλο είναι ένα απαιτητικό άθλημα το οποίο απαιτεί πολύωρες προπονήσεις μεγάλης έντασης. Ανυπομονώ να συμμετέχω σε ένα ακόμα έντονο camp Τριάθλου της ομάδας μου. Τα προπονητικά φορτία είναι υψηλά, αλλά τόσο το εξαιρετικό κλίμα της ομάδας όσο και η υπέροχη πόλη της Καλαμάτας προσφέρουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τις πολύωρες προπονήσεις με  πολύ θετική διάθεσή”

Ο Ιατρός- Δερματολόγος Θεόφιλος Σάκκης ασχολείται συστηματικά με το τρίαθλο εδώ και 2,5 χρόνια κάνοντας καθημερινά προπονήσεις. Η ενασχόληση με τον αθλητισμό εμπνέει και τα παιδιά του και έτσι και οι δύο κόρες του ασχολούνται συστηματικά με τον αθλητισμό. Η κόρη του Δήμητρα, (13 ετών) αποφάσισε να ασχοληθεί και με το Τρίαθλο. Πέρυσι στον αγώνα Τριάθλου της Καλαμάτας είχαν συμμετάσχει και οι δύο τους στον αγώνα. Πατέρας και κόρη είναι μέλη της Athens Triathlon, παρότι ζουν στην Πάτρα και συμμετέχουν σε όλα τα camp προετοιμασίας στην Καλαμάτα.

Ο κ. Σάκκης μας δήλωσε : “Το κλίμα της ομάδας μας και η επιστημονική καθοδήγηση απο τον coach Γιάννη Ψαρέλη μου δίνει την δύναμη και το κίνητρο να συνεχίζω θέτοντας νέους στόχους. Ένας από αυτούς είναι η συμμετοχή μου στον αγώνα τριάθλου  μέσης απόστασης τον προσεχή Μάιο στο Saint Poelten της Αυστρίας. Για την προετοιμασία αυτού του αγώνα έρχομαι για μια ακόμη φορά στο camp της Καλαμάτας αφού πέραν της αδιαμφισβήτητης ομορφιάς της πόλης,  διαθέτει τις κατάλληλες αθλητικές υποδομές, ένα ήπιο κλίμα και κοινωνικό-πολιτιστικό ενδιαφέρον για μένα και την οικογένεια μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που η ενασχόλησή μου με το Τρίαθλο έχει θετική επίδραση στα παιδιά αφού και τα δύο αθλούνται συστηματικά”.

Sakkis Theofilos

Sakkis Theofilos

H κα.Νατάσα Θάνου και ο σύζυγός της κ. Αντρέας Γκίκας θα ταξιδέψουν στα τέλη Φεβρουαρίου στη Να Ζηλανδία για να συμμετάσχουν στις 4 Μαρτίου στο Ironman της Νέας Ζηλανδίας. Ο αγώνας είναι εξαιρετικά απαιτητικός και περιλαμβάνει 3800 μέτρα κολύμβησης, 180 χλμ ποδηλασίας και 42,2 χλμ (μαραθώνιο) τρεξίματος σςε συνεχόμενη ροή δίχως ξεκούραση μεταξύ των αθλημάτων.

Ο κ.Γκίκας έχοντας συμμετάσχει ήδη σε δύο προπονητικά Camp στην Καλαμάτα αναφερόμενος σε αυτά μας δήλωσε : «Τα προπονητικά camp στην Καλαμάτα έχουν πάντα ενδιαφέρον. τόσο προπονητικό όσο και τουριστικό. ακολουθώντας τον προγραμματισμό που έχουμε θέσει για την επίτευξη των στόχων μας παίρνουμε μέρος σε ένα ακόμη προπονητικό camp στη. πανέμορφη Καλαμάτα.»

Η κα.Θάνου με της σειρά της μας παρέθεσε τα εξής : «Έχοντας ήδη πάρει μέρος σε αγώνες στο εξωτερικό, όπως στο Challenge Almere (Ολλανδία), Colins Cup (Σλοβακία) αλλά και σε αγώνες Ironman συμμετέχουμε στο προπονητικό camp στην Καλαμάτα για την καλύτερη προετοιμασία για τον αγώνα Full Ironman στη νέα Ζηλανδία στον οποίο θα λάβουμε μέρος σε λίγες εβδομάδες Η Καλαμάτα, για εμάς, είναι ιδανικός προορισμός γιατί συνδυάζει πολύ δυνατές προπονήσεις και τουρισμό. το ολιγόωρο ταξίδι αλλά και η ύπαρξη άριστων προπονητικών εγκαταστάσεων μας εξασφαλίζει άριστες συνθήκες προπόνησης αλλά και διαμονής»

Andreas Natasa Athens Triathlon Team

Andreas Natasa Athens Triathlon Team

Ο κ.Ξενοφών Λουράντος, είναι Διευθώνων Σύμβουλος σε εταιρεία Ηγέτη του Κλάδου των Τροφίμων αλλά παρ’ολαυτά προλαβαίνει καθημερινά να βρει χρόνο για να μπορεί να συμμετέχει στις απαιτητικές προπονήσεις της ομάδας. Κλείνει μία δεκαετία ως μέλος της ομάδας και είναι πλέον ο αρχηγός της ομάδας Athens Triathlon : “H ομάδα μας έχει ως πρότυπο τις Γαλλικές ομάδες Τριάθλου, που είναι οι καλύτερες οργανωμένες ομάδες τριάθλου στην Ευρώπη. Έχουμε  δουλέψει για αρκετά χρόνια όλοι μας και πλέον είμαστε η μοναδική  ελληνική ομάδα τριάθλου που διοργανώνουμε συστηματικά προπονητικά camp, σεμινάρια και webinars, φυσικά καθημερινές προπονήσεις καθώς και να συμμετέχουμε σε αγώνες στο εξωτερικό. Αγαπάμε την Καλαμάτα και αυτό το αποδεικνύουμε έμπρακτα με τη συνέπειά μας”.

Ο κ.Λουράντος συνέχισε τις δηλώσεις του προτρέποντας όλους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό : “Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσει κάποιος την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό. Ναι το Τρίαθλο είναι ένα απαιτητικό άθλημα αλλά όλα μπορούν να γίνουν εύκολα με υπομονή και συνέπεια. Ξεκίνησα όταν ήμουν 60 ετών την ενασχόληση με το Τρίαθλο και πλέον σχεδόν στα 69 μου είμαι στην καλύτερη μου φυσική κατάσταση όπως λέει ο προπονητής μου. Σε διεθνές επίπεδο ο αθλητισμός master σε διεθνές επίπεδο και οι επιδόσεις που κάνουν αθλητές 50-60 αλλά και 70 ετών είναι πολύ υψηλού επιπέδου και πριν κάποια χρόνια θα θεωρούνταν εξωπραγματικές»

O προπονητής της ομάδας και επί χρόνια μέλος της εθνικής ομάδας  Τριάθλου Γιάννης Ψαρέλης μας είπε σχετικά : « Στα 32 χρόνια που ασχολούμαι συστηματικά και επαγγελματικά με το τρίαθλο τόσο ως αθλητής όσο και ως προπονητής μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η Καλαμάτα είναι ο καταλληλότερος χειμερινός προορισμός στην Ελλάδα για την χειμερινή προετοιμασία των αθλητών Τριάθλου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Δημοτική αρχή και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο, τον Αθλητικό Οργανισμό για όλη την βοήθειά τους στο camp και φυσικά όλους τους ιδιώτες που συνέβαλλαν καθοριστικά στο να οργανωθεί σωστά το camp : Το Ξενοδοχείο Pharae, το γυμναστήριο Collective και φυσικά όλα τα ΜΜΕ της Καλαμάτας που μας έχουν εκπλήξει με τον επαγγελματισμό τους».

Εκ μέρους του ξενοδοχείου Pharae κ. Βασιλιδιώτης μας δήλωσε σχετικά :

«Το προπονητικό Camp Τριάθλου διεξάγεται στην Καλαμάτα από το 2020. Είναι μια διοργάνωση η οποία απαιτεί από τα ξενοδοχεία και τους επαγγελματίες του κλάδου, ιδιαίτερη τεχνογνωσία και προσαρμογή ως προς την προσέγγιση και την εξυπηρέτηση του συνόλου των αθλητών, των προπονητών και των ομάδων. Ο αθλητικός τουρισμός έχει μια ανοδική τάση στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια. Είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού υψηλού επιπέδου, η οποία ενισχύει σημαντικά την οικονομία, την προβολή και αρκετούς επαγγελματίες  της περιοχής. Η οικογένεια του Pharar Palace θα είναι πάντα δίπλα σε τέτοιες δράσεις. Ευχαριστούμε και ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία στην ομάδα του Τριάθλου».

Η κ. Σταυρούλα Σίψα, ιδιοκτήτρια του γυμναστηρίου Collective, συνεργάζεται με την ομάδα Τριάθλου της Αθήνας εδώ και 4 χρόνια προσαρμόζοντας την διαρύθμιση του χώρου στις ανάγκες της ομάδας. Μας δήλωσε σχετικά : “Το Γυμναστήριο μας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των αθλητών, προπονητών και ομάδων που επιλέγουν την πόλη μας για camp προετοιμασίας. Χαιρόαστε πολύ που η Ομάδα Athens Triathlon κάθε χρόνο επικλέγει την Καλαμάτα για το Camp προετοιμασίας της και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που μένουν ενθουσιασμένοι με το γυμναστήριό μας”

Athens Triathlon Team : Facts & Figures

Η Athens Triathlon Team είναι η πιο επιτυχημένη και καλύτερα οργανωμένη ελληνική ομάδα τριάθλου.

  • 20 Διαφορετικοί Αθλητές και Αθλήτριες έχουν κερδίσει τη γενική κατάταξη σε αγώνες τριάθλου τα τελευταία 12 χρόνια.

  • 30 διαφορετικοί αθλητές και αθλήτριες έχουν ανέβει στο βάθρο της γενικής κατάταξης σε αγώνες τριάθλου τα τελυεταία 12 χρόνια.

  • Οι αθλητές και αθλήτριες της ομάδας έχουν περισσότερες από ανέβει περισσότερες από 500 φορές στο βάθρο των νικητών.

  • Είναι η μοναδική ελληνική ομάδα με διοργανώνει συστηματικά σεμινάρια και webinars. Είναι η μοναδική ελληνική ομάδα με διοργανώνει συστηματικά προπονητικά camp.

  • Οι προπονητές της ομάδας διαρκώς εξελίσσονται προπονητικά και επαγγελματικά και έχουν πολύ πλούσια βιογραφικά με εξαιρετικές προπονητικές πιστοποιήσεις.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το camp, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους επικοινωνίας:

Γιάννης Ψαρέλης (Κινητό :+30 6937170260 &Email : smartsportcoach@hotmail.com)

www.triathlon.gr

www.triathlonworld.gr

www.triathloncoach.gr

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)