Δικαστικά θα κινηθεί η Ομοσπονδία Τριάθλου εναντίον της απόφασης της ΓΓΑ.

Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου.

Προς ομαλοποίηση οδεύει η κατάσταση στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡ.). Με την λήξη της απεργίας των δικηγόρων θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για ανάκληση της απόφασης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), με την οποία η αθλητική ηγεσία είχε αποφασίσει να την καταργήσει την Ε.Ο.ΤΡ. και να την ενσωματώσει στην Ομοσπονδία του Μοντέρνου Πεντάθλου.

 

«Όλα δείχνουν ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί στην Ομοσπονδία και το άθλημα. Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά άλλωστε αφού το όλο θέμα δημιουργήθηκε κυριολεκτικά από το πουθενά, από λάθος πληροφόρηση και στοιχεία που δόθηκαν στην Πολιτεία. Βρισκόμαστε σε μια Ολυμπιακή χρονιά και οι προτεραιότητές μας είναι να έχουμε παρουσία στους αγώνες του Ρίο και μια όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις και ο Υπουργός και ο ΓΓΑ είμαι σίγουρος θα επαναφέρουν την ομαλότητα στο άθλημα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου και της Μεσογειακής Ομοσπονδίας, Γιώργος Γερόλυμπος, που στην φωτογραφία είναι με τον Pere Miro Αναπληρωτή Εκτελεστικό Διευθυντή της Δ.Ο.Ε.

 

Η αρχική απόφαση της Πολιτείας όπως ήταν φυσικό έφτασε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος που αντέδρασε αμέσως προκαλώντας την συζήτηση στην Ετήσια Σύσκεψη με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, αλλά και με επιστολές που έστειλε προς όλους τους αρμόδιους στην Ελλάδα (Πολιτεία και Ε.Ο.Ε.).

 

Άμεση όμως ήταν και η αντίδραση και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) η οποία εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή της, υπενθυμίζοντας ότι πολιτικές και άλλου είδους παρεμβάσεις είναι μη αποδεκτές στο Ολυμπιακό Κίνημα. Κανόνας απαράβατος άλλωστε από την Δ.Ο.Ε. που απαγορεύει κάθε παρέμβαση του κράτους στις αθλητικές ομοσπονδίας.

 

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.) στη ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την συνεδρίαση της Ολομέλειας, αναφέρει για το θέμα:

 

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με απόφαση της Ολομέλειας της 19/01/2016, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι παραμένει απόλυτα εναρμονισμένη και συνεπής με τον Καταστατικό Χάρτη της ΔΟΕ και τις Αρχές του, που αναγνωρίζουν την αυτοτέλειά της, μακρυά από πολιτικές ή άλλες παρεμβάσεις σε θέματα που αφορούν σε διαδικασίες, σκοπούς ή στη γενικότερη λειτουργία του Ολυμπιακού Κινήματος.

Με την ίδια απόφαση η ΕΟΕ δηλώνει ότι στηρίζει απόλυτα την αυτοτέλεια των αθλητικών ομοσπονδιών, απέναντι σε παρεμβάσεις στο έργο τους από όπου και αν προέρχονται και βρίσκονται σε αντίθεση με τις Αρχές και το περιεχόμενο του Καταστατικού Χάρτη της ΔΟΕ».

 

Να σημειώσουμε μάλιστα ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου από το 2012, είναι δίχως κρατική επιχορήγηση. Είναι δηλαδή αυτοσυντηρούμενη, μια εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια που φέρνει πετυχημένα αποτελέσματα χάρις στην μεγάλη προσπάθεια των παραγόντων του αθλήματος, αλλά και όλων των ανθρώπων της, αθλητών, προπονητών και στελεχών.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)