Αθλητική Επιστημονική Ημερίδα στο πλαίσιο του Atromitos ULTRA RUN (8/2,Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά)

Αθλητική Επιστημονική Ημερίδα στην διοργάνωση του 1ου Atromitos ULTRA RUN στις 8 Φεβρουαρίου, Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά

H ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ και ο Α.Σ. ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΙΒΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ  διοργανώνουν τον 1ο Atromitos Ultra RUN στις 8-9 Φεβρουαρίου 2020 στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά.

 

O αγωνιστικός στίβος έχει επιλεγεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (Ι.Α.U).

Τελευταία εβδομάδα εγγραφών και ήδη 250 αθλητές, κάποιοι νεοεισερχόμενοι στις υπεραποστάσεις, κάποιοι καταξιωμένοι δρομείς, κάτοχοι ρεκόρ, πανελληνιονίκες ακόμα και ολυμπιονίκες είναι έτοιμοι να δοκιμαστούν σε κάποιο από τα αγωνίσματα του Atromitos Ultra Run:

 • 24 ώρες,
 • 12 ώρες,
 • 100χλμ,
 • 50χλμ και
 • Tην Σκυταλοδρομία 5Χ10 χιλιόμετρα, όπου συμπεριλαμβάνεται η Εταιρική Σκυταλοδρομία

Παράλληλα με την διεξαγωγή των αγωνισμάτων, στις 8 Φεβρουαρίου στην εγκατάσταση θα διεξαχθεί η 1η αθλητική επιστημονική ημερίδα του Atromitos Ultra Run όπου επιστήμονες, συνεργάτες, διακεκριμένοι ομιλητές, προπονητές και αθλητές θα αναλύσουν σε παρουσιάσεις και πάνελ συζήτησης θέματα που σχετίζονται με τις υπεραποστάσεις, την διατροφή, την ψυχολογία, την εργοφυσιολογία, την προπονητική, τον αθλητιμό και την διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων.

Πρόγραμμα Αθλητικής Επιστημονικής Ημερίδας

 

Atromitos Training Seminar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε συνεργασία με τον Πιστοποιημένο Προπονητή Τρίαθλου και αθλημάτων αντοχής, Γιάννη Ψαρέλλη, η διοργάνωση του Atromitos Ultra RUN στις 8 Φεβρουαρίου 2020, θα κάνει μια επιστημονική – προπονητική προσφορά στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 5 x 10χλμ. Πιο συγκεκριμένα, όσοι συμμετεχοντες στην σκυταλοδρομία 5 x10 χλμ το επιθυμούν,  θα λάβουν εκτός από τα αποτελέσματα τους, και μια ολοκληρωμένη προπονητική ανάλυση της επίδοσης τους που θα περιλαμβάνει τα παρακάτω:

 

 • Πρόβλεψη Επιδόσεων για Μαραθώνιο & 5χλμ
 • Εκτίμηση ρυθμού προπόνησης για βελτίωση της vVO2max & vLT2
 • Εκτίμηση του ρυθμού προπόνησης για τα LongRun

 

Σκοπός του Ατρόμητου, είναι να δημιουργήσει έναν αγώνα με το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, με σεβασμό προς τον τόπο που θα διεξαχθει ο αγώνας που αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκου Σχινιά. Κατά την διάρκεια του αγώνα. Για το λόγο αυτό, σε συνεργασία με την π3= Plastic Pollution Prevention, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια μας να παροτρύνουμε τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν φιλικές με το περιβάλλον συνήθειες, θέσαμε τους παρακάτω στόχους στην διοργάνωση του Atromitos Ultra Run:

 

 • Δεν θα χρησιμοποιηθούν πλαστικά μίας χρήσης για την υδροδοσία και τροφοδοσία των αθλητών κι εθελοντών
 • Το εμφιαλωμένο νερό που θα καταναλώνεται θα είναι σε 18ltrs φιάλες με αντλίες, όπου ο κάθε αθλητής θα μπορεί να χρησιμοποιεί είτε με το δικό του επαναχρησιμοποιούμενο παγούρι είτε με ποτήρια από μπαμπού. Οι φιάλες αυτές είναι επαναχρησιμοποιούμενες και στο τέλος του αγώνα θα επιστραφούν στην εταιρία παραγωγής τους.
 • Οι τσάντες του αγώνα που θα δοθούν στους αθλητές είναι από ειδικά σχεδιασμένο υλικό για την προστασία του περιβάλλοντος.
 • Το ίδιο υλικό θα χρησιμοποιηθεί και για τα πανό των χορηγών.
 • Ο νυχτερινός φωτισμός της διαδρομής των εικοσιτεσσάρων ωρών θα γίνει με Led προβολείς.
 • Όλη η επικοινωνία του αγώνα θα διεξαχθεί με ηλεκτρονικά μέσα για να αποφευχθεί η κατανάλωση χαρτιού.
 • Κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα, θα υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης και γενικών απορριμμάτων για να γίνει σωστός διαχωρισμός των υλικών.

 

Με την παρούσα διοργάνωση, δίνεται η ευκαιρία σε αθλητές και θεατές να συμβάλλουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος, ειδικότερα με την αποφυγή των πλαστικών μιάς χρήσης και με τον σωστό διαχωρισμό των απορριμμάτων τους, διατηρώντας καθαρό των αγωνιστικό και περιβάλλοντα χώρο του κωπηλατοδρομίου και Εθνικού Πάρκου!

 

 

Kαταλυτικό παράγοντα και ρόλο στην υλοποίηση της διοργάνωσης έχουν οι Χορηγοί (Honor, Key books,  Zakcret Stores) οι Υποστηρικτές (Cryosaouna Therapy, Hoka One One, Madre de Cacao, Nomad Honey , pi3 , PhysioKinetics, TihioRace , TriathlonWorld.gr , Weswim ) και Χορηγοί επικοινωνίας (contra.gr , oneman.gr , runnermagazine.gr , runningnews.gr και Sport24 Radio).

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μέχρι την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης:  https://fearlessevents.gr/atromitos-ultra/#registration & Facebook

 

Η ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ διοργανώνει τρείς αγώνες τον χρόνο. Οι αγώνες αφορουν στα αθλήματα της κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης, στους δρομικούς και ορεινούς αγώνες τρεξίματος και στους αγώνες τρεξίματος υπεραποστάσεων. Ενδεικτικά αναφέρεται, ο επιτυχημένος αγώνας Atromitos Race στην Σίφνο που εχει διοργανωθεί με για 2 συνεχόμενες χρονιές (2018 και 2019). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο https://atromitosrace.gr/ .

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)