Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 : Αναχώρησαν για Λονδίνο οι αθλητές του στίβου.

Για το Λονδίνο αναχώρησε το πρωί της Τρίτης (31/7)  ο κύριος όγκος της ελληνικής ομάδας στίβου που θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Τα μέλη της αποστολής εμφανίστηκαν στο αεροδρόμιο λίγο μετά τις επτά το πρωί και παρά το πρωινό της ώρας δεν έλειψαν τα χαμόγελα και η αισιοδοξία για την παρουσία τους στο κορυφαίο γεγονός του πλανήτη.

Στο Ελευθέριος Βενιζέλος βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο οποίος αποχαιρέτισε την ομάδα και ευχήθηκε στους αθλητές καλή επιτυχία. Ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου  ως …αρχηγός αποστολής, καθώς μετέχει στην 5η ολυμπιάδα της καριέρας του, έφτασε πρώτος στο αεροδρόμιο, ενώ ακολούθησε η Σάβα Λίκα που στα 42 της χρόνια είναι η μεγαλύτερη της ομάδας. Ο τελευταίος που τσέκαρε το εισιτήριο του ήταν ο Περικλής Ιακωβάκης.
« Αισίως έφτασα στους 4ους Ολυμπιακούς της καριέρας μου. Θα κυνηγήσω το καλύτερο δυνατό. Θα μπορούσα να είμαι πιο αισιόδοξος αν τις τελευταίες εβδομάδες δεν είχα αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα τραυματισμού. Είμαι πολεμιστής τόσα χρόνια, θα το ξεπεράσω κι αυτό», είπε ο Ιακωβάκης και σχολίασε για την κούρσα του Λονδίνου: «Στο Σίδνεϊ πήγα για την εμπειρία της συμμετοχής, στην Αθήνα είχα την πίεση της διάκρισης, στο Πεκίνο μπήκα στον τελικό. Στο Λονδίνο νιώθω πως ήρθε η στιγμή να κάνω μια κούρσα, την οποία θα απολαύσω και στην οποία θα μπω μέσα δίχως πίεση».  Ταλαιπωρημένος από μια ίωση που τον έχει καταβάλει τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκε ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου: «Είναι η πέμπτη μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Δε θέλω να πετάω στα σύννεφα θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό».

Από τους εμπειρότερους της ελληνικής αποστολής είναι ο Λούης Τσάτουμας, ο οποίος στη διάρκεια της σεζόν αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών:  «Ο,τι και να με ταλαιπώρησε μέχρι σήμερα τώρα έφτασαν οι αγώνες, οπότε το αφήνω πίσω μου. Στόχος είναι να κάνω έναν καλό αγώνα. Το Λονδίνο είναι η 3η ολυμπιακή στάση. Παρά τα προβλήματα της χρονιάς θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό», είπε ο κορυφαίος Ελληνας άλτης του μήκους.

«Είμαι η μικρότερη της αποστολής. Το μυαλό και η ψυχή κάνουν την διαφορά, αλλιώς θα ήμουν σπίτι μου και θα έκανα άλλα πράγματα», είπε με χιούμορ η 42χρονη πρωταθλήτρια του ακοντισμού Σαβα Λίκα και συμπλήρωσε: « Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό. Θέλω να χαρώ τον αγώνα μου, είναι η 3η μου φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αν έρθει ο τελικός θα είμαι πολύ ικανοποιημένη». Για τρίτη φορά μετέχει στο κορυφαίο γεγονός του πλανήτη και η Αθανασία Πέρρα, η οποία σχολίασε: « Θέλω να το χαρώ. Εχω συγκρατημένη αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα. Στόχος είναι η συμμετοχή στον τελικό. Είναι σημαντικό ότι θα αγωνιστώ στους τρίτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας μου».

Με τον αέρα του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Νικόλ Κυριακοπούλου. Παρόλα αυτά η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ είναι συγκρατημένη στις προβλέψεις της. «Να είμαστε καλά για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό. Είναι αλήθεια πως στη διάρκεια της σεζόν δεν έκανα κανέναν αγώνα με καλές συνθήκες. Αν και είναι δύσκολο, ελπίζω στο Λονδίνο να βρούμε καλές συνθήκες . Στόχος είναι ο τελικός και μια επίδοση καλύτερη από το φετινό μου 4,60 μέτρα», είπε.

Με την φιλοδοξία της συμμετοχής στον τελικό του τριπλούν, αναχώρησε για Λονδίνο η Νίκη Πανέττα: «Και μόνο η ιδέα της συμμετοχής σε μια διοργάνωση όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες με εξιτάρει. Θέλω να το ζήσω και φυσικά να κυνηγήσω την καλύτερη δυνατή παρουσία. Δεν το κρύβω πως στόχος μου είναι η συμμετοχή στον τελικό».

Για την πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μίλησε ηΣτέλλα – Ηρώ Λεδάκη (επί κοντώ): «Είμαι πολύ χαρούμενη. Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι να κάνω το καλύτερο δυνατό κι ας βγω ακόμη και τελευταία, δε θα έχει σημασία. Είμαι σε καλή κατάσταση και πιστεύω πως θα μπορέσω να κυμανθώ στα αγωνιστικά μου επίπεδα», ενώ η επίσης πρωτάρα Μαρία Μπελιμπασάκη (100 μ. – 200 μ.) είπε: «Είμαι χαρούμενη και αισιόδοξη. Ανυπομονώ για το τι θα συναντήσω εκεί πέρα, για το πώς θα είναι τα πράγματα. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο και θα κοιτάξω να μαζέψω εμπειρίες».

Αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα παρουσιάστηκε και ο πρωταθλητής της σφαιροβολίας Μιχάλης Σταματόγιαννης: «Πάω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Το σημαντικότερο για εμένα είναι να βγάλω στον αγωνιστικό χώρο όλη τη δουλειά που έκανα όλο αυτό το διάστημα.

«Είμαι καλά. Εχω την υγεία μου, οπότε ελπίζω πως εκεί τα πράγματα θα εξελιχθούν με θετικό τρόπο», είπε η Τίνα Κεφάλα, που θα αγωνιστεί στον μαραθώνιο.

Χαρούμε για την πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εμφανίστηκε η επικοντίστρια Κατερίνα Στεφανίδη. «Πάμε εκεί για να κάνουμε τον καλύτερο δυνατό αγώνα και φυσικά να διασκεδάσουμε. Ο στόχος από την αρχή της σεζόν ήταν η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς, τώρα ότι κι αν ακολουθήσει στο Λονδίνο θα μου δώσει επιπλέον χαρά και ικανοποίηση. Αν καταφέρω να σημειώσω μια επίδοση στο ρεκόρ μου θα είναι επιτυχία»

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)