Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 : 15η θέση για τον Δρυμωνάκο.

Την 15η θέση στα 200μ πεταλούδας, κατέλαβε ο Γιάννης Δρυμωνάκος,  που αγωνίστηκε απόψε στην 1ηημιτελική σειρά του αγωνίσματος όπου και ήταν 7ος με 1.58.05.

Ως 8ος στον αυριανό τελικό πέρασε ο Σέρβος Βέλιμιρ Στεπάνοβιτς  με 1.55.53, όχι όμως και ο Ούγγρος Λάσλο Τσεχ, που έμεινε στην 12η θέση (1.55.88). Ο Μαγυάρος είχε αποκλειστεί και από τον τελικό των 400μ Μ. Ατομικής στην πρεμιέρα.

Για τον 28χρονο Δρυμωνάκο, που με την παρουσία του στο Λονδίνο συμπλήρωσε 3 Ολυμπιακές συμμετοχές (Σίδνεϊ, Αθήνα οι προηγούμενες), η αποψινή κούρσα ενδεχομένως να είναι και η τελευταία της καριέρας του, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει.

Κορυφαίες του στιγμές στην μεγάλη και σπουδαία καριέρα του, η 9η θέση στα 400μ Μ. Ατομικής το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η 5η θέση στο ίδιο αγώνισμα πέρυσι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης, το χρυσό μετάλλιο το 2008 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (200μ πεταλούδα), τα χρυσά μετάλλια το 2001 και 2002 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων (200μ πεταλούδα), το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 25άρας πισίνας το 2008 (400μ Μ. Ατομική), τα χάλκινα μετάλλια το 2006 (400μ Μ. Ατομική), 2007 (400μ Μ. Ατομική και 200μ πεταλούδα) στα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα 25άρας πισίνας και το χρυσό μετάλλιο το 2005 (200μ πεταλούδα) στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Ο Γιάννης αναδείχτηκε 15 φορές συνολικά πρωταθλητής Ελλάδας, στα αγωνίσματα που μετείχε.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)