Three Level Power Καλαμάτας

Το τρίαθλο αναπτύσσεται σε όλη την Ελλάδα και αυτό οφείλεται στις προσπάθειες ιδιωτών. Ετσι φέτος είχαμα αγώνες σε αρκετές τοποθεσίες εκτός Αθηνών – με τυχαία σειρά- όπως στα Χανιά, την Νάξο, τους Παξούς, την Κάρυστο, τον Τυρό Αρκαδίας, το Αστρος, το Ναύπλιο, την λίμνη Πλαστήρα, την Ρόδο κ.λπ.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές που παρά τα πολλά εμπόδια και το αρνητικό μακροοικονομικό περιβάλλον ανατπύσσουν το άθλημα. Τα κόστη για τους διοργανωτές πολύ υψηλά. Το μεράκι και η αγάπη για το άθλημα οι κινητήριοι μοχλοί.

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου των διοργανωτών

Δελτίο Τύπου των διοργανωτών του αγώνα στην Καλαμάτα. Με ενενήντα δύο  αθλητές και αθλήτριες απ’ όλη την Ελλάδα (αρκετούς περισσότερους από πέρυσι) ολοκληρώθηκε με επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά το 2ο T.L.P. Καλαμάτας.

Με σύμμαχό μας τον καιρό, όλα πήγαν βάσει προγραμματισμού, χωρίς εκπλήξεις και ταλαιπωρία για τους αθλητές και την ομάδα παραγωγής Three Level Power.

Με την τακτική χρήσης πολλών ανθρώπων μας στους δρόμους (δείκτες, τροφοδότες και ελεγκτές κυκλοφορίας), εξασφαλίσαμε για άλλη μια φορά έναν ασφαλή και χωρίς προβλήματα αγώνα και κερδίσαμε το στοίχημα για κρύο νερό μέχρι αργά το μεσημέρι που τερμάτισαν και οι τελευταίοι αθλητές.

Ένα από τα στοιχεία που μας κάνει και νοιώθουμε υπερήφανοι, είναι η παρουσία στους αγώνες μας (και στις δύο αποστάσεις), πολλών νέων ανθρώπων που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στο Τ.L.P. για πρώτη φορά, κάτι που μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε.

Σε ότι αφορά στο αγωνιστικό μέρος, σας παραθέτουμε ακολούθως τα παρακάτω αποτελέσματα:

T.L.P. 25,75

  • Στην απόσταση T.L.P. 25,75 στην γενική ανδρών, επικράτησαν οι Δαμοράκης Μανούσος, Ψαρέλης Γιάννης και Αντωνόπουλος Δημήτρης (16 ετών, ανερχόμενο αστέρι) .
  • Στην γενική γυναικών, πρώτη ήταν η  Γιαννή Αγγελική (πολύ καλή παρουσία), δεύτερη η Ομπερμιούλερ Ίρις και Τρίτη η Ανδρέου Νίκη.
  • Στο ομαδικό, επικράτησε η ομάδα των Λαγωνικάκου, Λαγοπάτη και Νικολόπουλου, με ένα εξαιρετικά χαμηλό χρόνο. Εδώ να επισημάνουμε ότι οι χρόνοι των αθλητών είναι πάρα πολύ καλοί, γιατί τα τερέν (θαλάσσιο 990μ, ποδηλατικό 22km και δρομικό 5,7 km) ήταν μεγαλύτερα από τα συνηθισμένα.
T.L.P. 112,9 
  • Στην απόσταση T.L.P. 112,9 επικράτησε σε έναν πολύ γρήγορο αγώνα, ο περσινός νικητής Παπανικολάου Κων/νος, με δεύτερο τον αθλητή απ την Χίο Σιώπη Δημήτρη  και τρίτο τον πολύ νέο και πολλά υποσχόμενο Σακελλαρίου Αλέξανδρο.
  • Στις γυναίκες, τερμάτισε με επιτυχία η αθλήτρια Μαγκριώτη Φαίδρα (πρώτη φορά δοκίμαζε την απόσταση). Και σε αυτή την απόσταση τα τερέν ήταν αρκετά μεγαλύτερα από τα συνηθισμένα. Πιο συγκεκριμένα, το ποδηλατικό 95km (7km μεγαλύτερο από πέρυσι), το δρομικό 21km(2km μεγαλύτερο από πέρυσι).

Θέμα δημιουργήθηκε με συναθλητές που δεν ολοκλήρωσαν όλους τους γύρους στο ποδήλατο της μεγάλης απόστασης και κάποιους άλλους που τους ολοκλήρωσαν αλλά χωρίς να περάσουν από τον τάπητα ελέγχου. Για το λόγο αυτό, για πρώτη και τελευταία φορά, αποφασίστηκε από την διοργάνωση, οι συγκεκριμένοι μετά από επανέλεγχο των αποτελεσμάτων, να λάβουν βαθμούς ποινής και όχι ακύρωση. Θεωρήσαμε σωστό να σεβαστούμε τον χρόνο και τον κόπο νέων και άπειρων αθλητών και να μην τους αποθαρρύνουμε για το μέλλον.

Επίσης, ο φίλος και συναθλητής Γιώργος Αθανασόπουλος μας επισήμανε, ότι βάσει κανονισμών δεν έπρεπε να επιτραπεί η στολή. Έχει δίκιο. Επειδή όμως το βράδυ του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της τεχνικής ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε, ζητήθηκε από πολλούς νέους αθλητές να φορέσουν στολή , αποφασίστηκε από κοινού και κατόπι διαλογικής συζήτησης μεταξύ των παρευρισκομένων, να επιτραπεί προαιρετικά η χρήση της στολής, κατ’ εξαίρεση και μόνο για το συγκεκριμένο event.

Τέλος, νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω:

  • Τους συνεργάτες μου της ομάδας παραγωγής, για τη δουλειά τους,.
  • Τους ανθρώπους της εταιρίας marketing κι επικοινωνίας PROVOLI, για το έργο τους στον τομέα της ανάπτυξης marketing του T.L.P. και τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των επικοινωνιακών ενεργειών του event.
  • Το Λιμεναρχείο, την Τροχαία, την Ελληνική ομάδα ναυαγοσωστών και το Τμήμα Σαμαρειτών Καλαμάτας, για την επιτυχημένη υποστήριξή τους.
  •  Τον Δήμο Καλαμάτας, υπό την αιγίδα του οποίου διεξήχθη το event.
  • Και φυσικά, τις φίλες και τους φίλους συναθλητές που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 

Ευχαριστώ από καρδιάς.

Μέχρι την επόμενη συνάντηση, με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Λάμπρος Κωτσιόπουλος

Ποδηλάτης

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)