Γ. Πρίντεζης: Τελευταίες… πινελιές για το SYRATHLON 2019


Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του Syrathlon 2019. Η Σύρος βάζει τις τελευταίες… πινελιές εν αναμονή της άφιξης των μεγαλύτερων Ελλήνων και ξένων τριαθλητών το τριήμερο 28-30 Ιουνίου. Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Σύρου σε θέματα Αθλητισμού, Γουλιέλμος Πρίντεζης, απευθύνει πρόσκληση σε όλους, για μια αθλητική εμπειρία σε ένα… υπαίθριο μουσείο! Στην Ερμούπολη, την οποία μαζί με τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό, έχουν αναδείξει εδώ και τέσσερα χρόνια σε έναν από τους κορυφαίους τριαθλητικούς προορισμούς της Ελλάδας!

Πριν δέκα ημέρες, ο Δήμος Σύρος-Ερμούπολης κατέκτησε το ασημένιο βραβείο στα Tourism Awards 2019 στην κατηγορία Specialty Travel / Aθλητικός Τουρισμός. Το βραβείο παρέλαβε ο Γουλιέλμος Πρίντεζης, ο άνθρωπος που είναι επιφορτισμένος με τα αθλητικά δρώμενα στην δημοτική Αρχή της «Αρχόντισσας των Κυκλάδων».

 

«Μέσα στους βασικούς στόχους του δημάρχου Γιώργου Μαραγκού και του Συνδυασμού “H Σύρος που αξίζουμε” ήταν από την πρώτη στιγμή η ανάπτυξη του αθλητισμού, του τουρισμού και του πολιτισμού. Αυτό το τρίπτυχο ήταν το μεγάλο μας στοίχημα και το πετύχαμε! Το “SYRATHLON 2019” είναι μία διοργάνωση για την οποία υπερηφανευόμαστε, καθώς συνεισφέρει και στα τρία! Δεν περιορίζεται μέσα σε τρεις ώρες αγωνιστικής δράσης, αλλά διαρκεί ένα τριήμερο, διάστημα στο οποίο κρατά “ζωντανό” όλο το νησί και επεκτείνεται βέβαια και στο τουριστικό μέρος. Έρχονται στη Σύρο οικογένειες με τα παιδιά τους που συνδυάζουν την αγάπη τους για το τρίαθλο με τις διακοπές τους στο νησί. Φέτος, προσφέρουμε ακόμη χαμηλότερα πακέτα ακτοπλοϊκών, διαμονής και συμμετοχής με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία σε περισσότερες οικογένειες να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία στο νησί μας,» εξηγεί ο Γουλιέλμος Πρίντεζης και προσθέτει:

«Στο SYRATHLON μετέχουν και πολλοί Συριανοί και Συριανές, είτε ατομικά, είτε σε ομάδες σκυταλοδρομίας. Αθλητές γεννημένοι και μεγαλωμένοι εδώ! Πήραν το ερέθισμα να ασχοληθούν ζεστά με αυτό το άθλημα και πλέον κάθε χρόνο αυτό το κίνημα μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Το σημαντικό είναι πως έχουμε συμπεριλάβει και αγώνες με μικρά παιδιά ηλικιών 6 έως 15 ετών, με το Kids Duathlon, που θα διεξαχθεί το Σάββατο (29/6)».

 

 

Λίγες ημέρες πριν το μεγάλο τριαθλητικό γεγονός του καλοκαιριού, από τις 16 έως και τις 23 Ιουνίου, η Σύρος θα υποδεχτεί χιλιάδες ανθρώπους για τη «Ναυτική Εβδομάδα». Ο Γουλιέλμος Πρίντεζης επισημαίνει: «Αναβιώνουμε φέτος τη “Ναυτική Εβδομάδα», ένα θεσμό που στο πέρασμα του χρόνου δυστυχώς είχε σταματήσει. Με μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και αθλητικά δρώμενα, με μεγάλους και δυνατούς χορηγούς. Τον Μάιο διεξάγεται στη Σύρο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας σκαφών κατηγορίας Laser, ενώ θεσμό αποτελούν το Syros Trail στα σοκάκια της Ερμούπολης και το Aquathlon κάθε Σεπτέμβριο. Επίσης συζητάμε τη διεξαγωγή ενός τουρνουά “Mini Soccer” αυτό το καλοκαίρι, με την ΕΠΟ και την ΕΠΣ Κυκλάδων».

 

 

Κλείνοντας, ο Γουλιέλμος Πρίντεζης έστειλε μήνυμα: «Οι Συριανοί ανυπομονούμε να ξαναζήσουμε τις συγκινητικές στιγμές υπερπροσπάθειας των τριαθλητών και τριαθλητριών. Καλό Πάσχα σε όλους! Ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου σας περιμένουμε και φέτος τον Ιούνιο στο SYRATHLON 2019!»

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)