Βράβευση Κολυμβητών O.W.S.GRANDPRIX: Η γιορτή της θάλασσας

H κολύμβηση αποκτάει τη δική της γιορτή και εκτός θάλασσας. Η XTERRAGreece αθλοθέτης του Open Water Swimming GRANDPRIX που διοργανώνεται από τους συλλόγους Λέανδρος και ΑΛΣ, διοργανώνει μια λαμπερή γιορτή για το ραγδαία αναπτυσσόμενο κίνημα των Κολυμβητών Ανοικτής Θαλάσσης, την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, και ώρα 19:00, στο diaplousTrainingExperienceConcept-FordT.C. (Λεωφ. Σπατών 44, Γέρακας).

Το 2017 ήταν μια σημαντική χρονιά για την κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης αφού 3.031 (σπάζοντας το φράγμα των 3.000) O.W.S. κολυμβητές άνδρες και γυναίκες από 7 ως 81 ετών, με ή χωρίς στολή, όργωσαν τις Ελληνικές λίμνες και θάλασσες σε 58 αγώνες.

Τώρα ήρθε η ώρα της επιβράβευσης των πρωτευσάντων στα -ανά πενταετία- AGE GROUPS, βάση του διεθνώς αναγνωρισμένου τρόπου βαθμολόγησης  που εφαρμόζει και παρουσιάζει ο κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος, εμπνευστής  του Grand Prix Open Water Swimming και πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθώνιας Κολύμβησης «ΛΕΑΝΔΡΟΣ»:

«Είμαστε ήδη 3.000 χαρούμενοι μη επαγγελματίες μαραθώνιοι κολυμβητές. Ολοκληρώθηκε η 4η  επιτυχημένη χρόνια του θεσμού  του GRANDPRIX σειράς αγώνων Open Water Swimming. Φέτος, με την γενναιοδωρία του αθλοθέτη XTERRA Greece,είναι η είναι πρώτη φορά που βραβεύουμε τους 168 νικητές των ανά 5ετία age groups, από κάτω των 15 ετών έως 80+. Είναι γιορτή για τις  απίστευτες χαρές που μας δίνει απλόχερα ο υγιής ανταγωνισμός του κολυμπιού, σε 58 αγώνες σε λίμνες και θάλασσες. Αυξανόμαστε εκθετικά».

Το 2018 ανοίγει με τον ιδανικότερο τρόπο για το OpenWaterSwimming, καθώς στη τελετή βράβευσης  που διοργανώνεται για πρώτη φορά και φιλοδοξεί να καθιερωθεί, θα συναντηθούν κορυφαίοι αθλητές και ερασιτέχνες κολυμβητές οι οποίοι μέσα από έναν υγιή και ανιδιοτελή αθλητικό ανταγωνισμό, απολαμβάνουν το μαγευτικό υγρό στοιχείο της χώρας μας.

Στην μεγάλη O.W.S. οικογένεια, η χαρά για  την νίκη του πρώτου, συμπληρώνεται με την χαρά για τους τερματισμούς όλων μέχρι και τον τελευταίο. O επικεφαλής της ομάδος TRIMORE και XTERRA Racedirector, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας δήλωσε: «Είναι εξαιρετική τιμή για μας να έχουμε κοντά μας και να βραβεύουμε την “αφρόκρεμα” της Ελληνικής Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης (O.W.S.) σε όλες τις ηλικιακές της κατηγορίες. Ουσιαστικά θεσμοθετούμε μια ετήσια γιορτή των κολυμβητών, ένα ραντεβού εκτός νερού, που μας δίνει παράλληλα την ευκαιρία να γνωριστούμε καλλίτερα και να προγραμματιστούμε για τις επόμενες θάλασσες!».

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Γκρέτα Λυμπεροπούλου. Στο party που θα ακολουθήσει τη μουσική επιμέλεια θα έχει ο DjPappas και την δροσερή νότα θα προσφέρουν  τα Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά ΒΙκος και η Μπύρα Νήσος.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)