Αγώνες Τρεξίματος: Βίκος Street Relays Πειραιάς 2016

Πειραιάς 26/10/2016

 

Η σκυτάλη των Βίκος Street Relays στον Πειραιά

Όλοι οι φορείς που συνδράμουν, ο καθένας από το πόστο του, στην τέλεση των Βίκος Street Relays στον Πειραιά, τον τελευταίο αγώνα της πρωτότυπης και άκρως επιτυχημένης σειράς αγώνων σκυταλοδρομίας σε δημόσιο δρόμο, έδωσαν δυναμικό «παρών» στην παρουσίαση της διοργάνωσης στο πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.

Άπαντες, οι διοργανωτές, ο Δήμος Πειραιά, οι χορηγοί «Βίκος» και “Renault”, αλλά και οι πρεσβευτές του αγώνα, που αποτελούν μερικές από τις αναγνωρίσιμες φιγούρες στα αθλητικά δρώμενα της χώρας, ανυπομονούν να ζήσουν τη μεγάλη γιορτή των Βίκος Street Relays, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην ειδυλλιακή διαδρομή στη Μαρίνα Ζέας στο Πασαλιμάνι την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα έσοδα από τις δηλώσεις συμμετοχής θα διατεθούν φέτος στο Παιδικό Σπίτι Πειραιά. Πρόκειται για ένα «ίδρυμα» που επιτελεί σημαντικότατο κοινωνικό έργο, στηρίζοντας ανήλικα παιδιά που προέρχονται από προβληματικές ή άπορες οικογένειες.

«Μετά τις δύο προηγούμενες  άκρως επιτυχημένες διοργανώσεις, τα Βίκος Street Relays στον τρίτο τους χρόνο πια τείνουν να γίνουν θεσμός. Είναι ένας αγώνας που συμβάλει στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στον Πειραιά και επιπλέον, όπως πάντα, εκπληρώνει έναν ιδιαίτερο κοινωνικό σκοπό, με την ενίσχυση ευπαθών ομάδων. Εύχομαι και φέτος να γίνει ένας ωραίος αγώνας και να περάσουμε όλοι καλά. Ραντεβού στην εκκίνηση», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Ο γνωστός επιτυχημένος προπονητής κολύμβησης, γέννημα-θρέμμα Πειραιώτης και διευθυντής των Βίκος Street Relays στον Πειραιά, Νίκος Γέμελος τόνισε:

«Πολλοί μεγάλοι αθλητές και προπονητές έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για να ενισχύουν τον αγώνα, που γίνεται σε μια ιδανική διαδρομή και θα αναδείξει ως εικόνα την Πειραιά. Τα Βίκος Street Relays είναι ένας αθλητικός αγώνας, που προάγει την έννοια της αλληλοβοήθειας. Ευχαριστούμε τον Βίκο για την ενίσχυση που μας προσφέρει και φυσικά τον κόσμο που θα έρθει να τρέξει».

Τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π., εκπροσώπησε στην παρουσίαση η γενική διευθύντρια του συλλόγου Χριστίνα Τσιλιγγίρη η οποία τόνισε: «Ο αγώνας έχει έναν ιερό χαρακτήρα, πέρα από τον ψυχαγωγικό. Καλώ όλους τους υποψήφιους δρομείς και ιδιαίτερα τους αθλητές του Ολυμπιακού, που ούτως ή άλλως έχουν αγκαλιάσει τον αγώνα, να λάβουν μέρος».

Εκ μέρους του ΟΠΑΝ Δήμου Πειραιά, η πρώην Βουλευτής Σταυρούλα Αντωνάκου δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή που τα Βίκος Street Relays ήρθαν στον Πειραιά, τα υποδεχτήκαμε με χαρά, γιατί δεν είναι ένας συνηθισμένος αγώνας. Φέτος αποφασίσαμε να ενισχύσουμε το Σπίτι του Πειραιά έναν φορέα που δραστηριοποιείται από το 1963.

Συγκινημένος από την πρωτοβουλία των Βίκος Street Relays, ο Κώστας Φαζάκης Πρόεδρος του σωματείου Παιδικό Σπίτι Πειραιά, επισήμανε:

«Ανάλογες πρωτοβουλίες συνεισφέρουν στη συσπείρωση τις κοινωνίας. Είμαι πολύ χαρούμενος που σε αυτές τις δύσκολες εποχές με τη μειωμένη χρηματοδότηση, τα Βίκος Street Relays όχι μόνο προσφέρουν ένα επιπλέον έσοδο στο Παιδικό Σπίτι Πειραιά, αλλά επιπλέον βοηθούν ώστε να ακουστούμε σε ευρύτερο κοινό».

Τον ονομαστικό χορηγό, την εταιρία Βίκος εκπροσώπησε η Νατάσσα Κρεντς, η οποία στον δικό της μήνυμα υπογράμμισε:

«Η δική μας σκυτάλη είναι η θετική ενέργεια και η υποστήριξη σε όλους τους αγώνες της σειράς. Τα συναισθήματα που αισθάνονται οι μετέχοντες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα είναι μοναδικά».

Χορηγό των Βίκος Street Relays αποτελεί και η Renault. Ο Ιάκωβος Κρομμύδας που εκπροσώπησε τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία στην εκδήλωση, άφησε να εννοηθεί ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί και τη νέα περίοδο.

«Είμαστε δικαιωμένοι σαν εταιρία για τη χορηγία και μετέχουμε με μεγάλη χαρά. Μας έχει μείνει η αίσθηση μιας πολύ θετικής ατμόσφαιρας. Παρ’ ότι είμαστε στο τέλος της χρονιάς, για εμάς θέλω να πιστεύω ότι θα είναι η αφετηρία για πολλές ακόμα συμμετοχές στα Βίκος Street Relays».

Δηλώσεις πρωταθλητών-πρεσβευτών των Βίκος Street Relays

Κώστας Φιλιππίδης (Ολυμπιονίκης άλματος επί κοντώ): «Είναι πολλαπλά τα μηνύματα που περνούν μέσα από τα Βίκος Street Relays. Ο αγώνας κάθε χρόνο βελτιώνεται ποιοτικά».

Αλεξάνδρα Ασημάκη (Παγκόσμια πρωταθλήτρια πόλο): «Χαίρομαι πάρα πολύ που αποτελώ κομμάτι αυτής προσπάθειας. Ο αγώνας ήταν πολύ όμορφος τα προηγούμενα χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να τρέχουν οικογένειες και παιδιά για τα παιδιά».

Κέλυ Αραούζου (Παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης): «Ο αθλητισμός είναι για όλους. Οι κολυμβητές δεν είμαστε οι καλύτεροι δρομείς, αλλά όλοι θα είμαστε εκεί για να τρέξουμε».

Βασιλική Μιλλούση (Πρωταθλήτρια Ευρώπης ενόργανης γυμναστικής): «Με μεγάλη χαρά θα συμμετάσχω για δεύτερη φορά στα Βίκος Street Relays, σε ένα πολύ όμορφο μέρος, όπου πρωταθλητές και απλοί δρομείς τρέχουν όλοι μαζί».

Κριστέλ Βουρνά (Πρωταθλήτρια Κολύμβησης): «Έβλεπα φωτογραφίες από παλαιότερους αγώνες στο πλαίσιο των Βίκος Street Relays κι έλεγα ότι θα ήθελα να συμμετάσχω κι εγώ. Είναι μια ευκαιρία να αθληθούμε όλοι μαζί, χωρίς να μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα».

Νατάσσα Γκοτζή (Μπασκετμπολίστρια Ολυμπιακού): «Ο Πειραιάς είναι ιδανική πόλη για τέτοιες εκδηλώσεις. Εύχομαι τα στα Βίκος Street Relays να εξαπλωθούν σε όλη την Ελλάδα. Ο αθλητισμός στις μέρες μας αποτελεί σημαντική εναλλακτική δίοδο».

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)