Ολα για το Μαραθώνιο: Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας (Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016)

Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί ανοιχτή ημερίδα αποκλειστικά για το Μαραθώνιο που θα καλύψει όλο το φάσμα των γνώσεων που οφείλει να γνωρίζει ένα μαραθωνοδρόμος.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 με θέμα: «Όλα για το Μαραθώνιο», στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σεμιναρίου είναι το εξής:

Όλα για το Μαραθώνιο Δρόμο 42,195χλμ

Εισαγωγή

  1. 17:00-17:15

Εισαγωγή – Καθ. Π. Παπαγγελόπουλος, Π. Kουλουβάρης

  1. 17:15-17:30

¨Πόδα παρά πόδα¨…¨ άπιτε¨! Οι αγώνες δρόμου στην αρχαία Ελλάδα”- Γ. Πετρόπουλος

1ο Μέρος: Ιατρική της Άθλησης του Δρομέα

Προεδρείο: Δ. Μαστρόκαλος – Καθ. Π. Παπαγγελόπουλος

  1. 17:30-17:45

Δείκτες Υγείας σε Αρχάριους Δρομείς– Ν. Μαρκέας

  1. 17:45-18:00

Προληπτικός Καρδιολογικός Έλεγχος για το Τρέξιμο Μαραθωνίου – Α. Αναστασάκης

  1. 18:00-18:15

Συχνές Μυοσκελετικές Κακώσεις στους Δρομείς Μεγάλων Αποστάσεων – Δ. Μαστρόκαλος

  1. 18:15-18:30

Σύνδρομο Υπερκόπωσης – Υπερπροπόνησης – Σύγχρονες Κλινικές Απόψεις – Π. Κουλουβάρης

  1. 18:30-18:45

Η Αποκατάσταση του Δρομέα  – Ε. Μητσιόκαπα

18:45-19:00 Διάλειμμα

2ο Μέρος: Προπονητικές & Διατροφικές Συμβουλές για τον Μαραθωνοδρόμο

Προεδρείο : X.Τσολάκης – Γ. Τσεκούρας

  1. 19:00-19:15

Μέθοδοι και Χαρακτηριστικά Προπόνησης Μαραθωνίου για Υψηλές Επιδόσεις – Η. Ζαχαρόγιαννης

  1. 19:15-19:30

Προπόνηση Δύναμης για Μαραθωνοδρόμους – Χ. Τσολάκης

  1. 19:30-19:45

Βιοχημικός και Εργομετρικός Έλεγχος του Μαραθωνοδρόμου – Γ. Τσεκούρας

  1. 19:45-20:00

Βιομηχανική Ανάλυση του Τρεξίματος ενός Δρομέα Μεγάλων Αποστάσεων – Γ. Παπαγιάννης

  1. 20:00-20:15

Διατροφικές Συστάσεις για την Υποστήριξη του Δρομέα πριν, κατά την διάρκεια και μετά την προπόνηση – Κ. Αναστασίου

  1. 20:15-20:30

Η Σημασία της Ενυδάτωσης για τον Δρομέα Μεγάλων Αποστάσεων – Γ. Αρναούτης

20:30-20:45 Διάλειμμα

3ο Μέρος: Ο Πρώτος μου Μαραθώνιος

Προεδρείο: M. Κουφάκης – Π. Κουλουβάρης

  1. 20:45-21:00

Ώστε θέλεις να τρέξεις τον Πρώτο σου Μαραθώνιο; – Γ. Ψαρέλης

  1. 21:00 – 21:15

Πως θα τρέξω τον Κλασσικό Μαραθώνιο; – Σ. Φυγετάκης – Π. Χαραμής

  1. 21:15-21:30

Μαραθώνιος Δρόμος : Δύναμη Ψυχής και Θέλησης – Μ. Κουφάκης &  Δ. Θεοδωρακάκος

21:30 Αλληλεπίδραση με το κοινό – Ερωτήσεις

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)