1ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος «LEROS RUNNING»

Ενημερωτικό δελτίογια τον 1ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος «LEROS RUNNING»

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκε στις 13/10/2013 στην ηλιόλουστη Λέρο ο 1ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος με την επωνυμία «LEROS RUNNING – Τρέχοντας στα μονοπάτια της ιστορίας», που διοργάνωσε o Κοινωνικός Συνεταιρισμός ΤοΨΥ Δωδεκανήσου μέσω της δράσης που έχει αναπτύξει, αυτής του Γραφείου Εναλλακτικού Τουρισμού Leros Active. Πολύτιμη βοήθεια σ’ αυτή την προσπάθεια προσέφεραν ο Δήμος Λέρου, ο Γυμναστικός Σύλλογος Λέρου και ο Σύλλογος Μοτοσυκλετιστών Λέρου.

Η εκκίνηση του αγώνα και ο τερματισμός έλαβαν χώρα στην περιοχή της Μερικιάς όπου βρίσκεται το Πολεμικό Μουσείο «Τούνελ». Οι αθλητές τρέχοντας στη διαδρομή είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την μοναδική ομορφιά της πευκόφυτης περιοχής αλλά και τα διάσπαρτα ιστορικά μνημεία της περιόδου  του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στα πλαίσια του αγώνα διεξήχθησαν 2 διαδρομές,10 χλμ.και 3χλμ. στις οποίες και συμμετείχαν συνολικά 94 αθλητές και αθλήτριες. Συγκεκριμένα στην κούρσα των 10χλμ έτρεξαν 39 αθλητές (35 άντρες και 4 γυναίκες) και στα 3χλμ 55 αθλητές (27 άντρες και 28 γυναίκες).

Τους αθλητές καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής συνόδευαν και καθοδηγούσαν μέλη του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Λέρου, ενώ στο ενδιάμεσο της διαδρομής, μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Λέρου προσέφεραν στους αθλητές των 10χλμ ένα ματσάκι με βότανα και αρωματικά φυτά των βουνών της Λέρου.

Στον αγώνα των 10 χλμ υπήρχε συμμετοχή πολλών και καταξιωμένων αθλητών με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονος ανταγωνισμός. Στην κατηγορία των αντρών οι τρείς πρώτοι νικητές ήταν: 1oς Τσιοφίλας Αλέξανδρος 41:52, 2ος Παπαδόπουλος Βασίλης 43:34, 3ος Ανέμης Νεκτάριος 44:14. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον καταξιωμένο αθλητή Χατζηιωάννου Μιχάλη, ο οποίος ενώ μέχρι το πρώτο μισό των 10χλμ οδηγούσε την κούρσα, δεν κατάφερε να τερματίσει πρώτος γιατί ακολούθησε λάθος διαδρομή, τρέχοντας έτσι σχεδόν διπλάσια απόσταση! Παρ’ όλα αυτά τερμάτισε και για τους διοργανωτές είναι ένας από τους νικητές. Επίσης ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον αθλητή Βασιλειάδη Παναγιώτη, ο οποίος παρά τα κινητικά προβλήματα, έτρεξε την κούρσα σε πάρα πολύ καλό χρόνο, τερματίζοντας πρώτος στην κατηγορία του και στη γενική κατάταξη 8ος.

Στην κατηγορία των γυναικών ήταν ιδιαίτερα τιμητική η συμμετοχή της αθλήτριας Ουρανίας Ρεμπούλη με Πανελλήνιες και Διεθνείς επιτυχίες, στις μεγάλες αποστάσεις, η οποία και τερμάτισε πρώτη με χρόνο 41:52, 2η η Χλωρού Ιωάννα με χρόνο 51:01 και 3η η Παπακωνσταντίνου Στέλλα με χρόνο 57:30.

Όσον αφορά τον αγώνα των 3χλμ η διαδρομή περιελάμβανε την απόσταση από το Πολεμικό Μουσείο έως το Μνημείο του «Βασίλισσα Όλγα» στο Λακκί και επιστροφή. Στους άντρες νικητές ήταν οι: 1ος Ταχιράι Δημήτρης 15:11, 2ος Παραπονιάρης Άγγελος 15:12, 3ος Κουρεβέλης Νίκος 15:32. Στις γυναίκες τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι: 1η Γκούνη Καλλίστη 16:47, 2η Κάβουρα Μαρία 17:24 και 3η Βασιλικού Γεωργία 17:39.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)