Editorial
“Nothing ever happens, nothing happens at all
The needle returns to the start of the song
And we all sing along like before
And we’ll all be lonely tonight and lonely tomorrow”
Το τραγούδι των Del Amitri περιγράφει πολύ εύστοχα την κατάσταση στην Ελλάδα
“Τίποτα δεν συμβαίνει ποτέ, τίποτα απολύτως δεν συμβαίνει
Η βελόνα γυρνάει στην αρχή του τραγουδιού
Και όλοι τραγουδάμε όπως πριν
Και όλοι θα είμαστε μόνοι σήμερα το βράδυ όπως και αύριο”
Τι και εάν έχουμε πτωχεύσει, τόσο οικονομικά, κοινωνικά, ηθικά,…
- Εχει μάλλον ψευδαισθήσεις όποιος νομίζει ότι κάτι έχει αλλάξει στην Ελλάδα. Τίποτα δεν έχει αλάξει, μα απολύτως τίποτα δεν έχει αλλάξει στην Ελλάδα. Το ίδιο γραφειοκρατικό παραμένει το κράτος που αδυνατεί να αξιοποιήσει και τα πιο βασικά εργαλεία μηχανογράφησης. Στο δημόσιο δεν εφαρμόζονται ούτε και οι στοιχειώδες αρχές διοίκησης οργανισμών. Ουσιαστικά όλόκληρη η δημόσια διοίκηση έχει καταρρεύσει.
- Εάν κάποιος επισκεφτεί μία εφορία θα δει εκατοντάδες φακέλλους να στιβάζονται ακόμα και σε καροτσάκια super market
- Εάν επισκεφτεί ένα ΙΚΑ και μιλήσει με το διοικητικό ή ιατρικό προσωπικό θα νιώσει ντροπή που ζει σε αυτή την χώρα. Αγενέστατοι και στο κάθε ΙΚΑ ο καθένας έχει την δική του εκδοχή για το παραμικρό.
- Εαν επισκεφτεί δικαστήριο θα εκπλαγεί από το τρόπο που διεξάγονται οι δίκες. Δημόσιες ακροάσεις που περισσότερο θυμίζουν λαικές αγορές παρά δικαστήρια δυτικών χωρών.
- …
Και η ερώτηση είναι εμείς τί κάνουμε ;
- Εμείς θα ψηφίσουμε τα ίδια κόμματα, τους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι παίζουν Monopoly με τις ζωές μας. Ανθρωποι πολύ χαμηλού μορφωτικού και πνευματικού επιπέδου και κυρίως με πολύ χαμηλές ηθικές αντιστάσεις. Ανθρωποι ανίκανοι, τεμπέληδες, χωρίς όραμα, χωρίς ικανότητες που το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να κοροιδεύουν τον κόσμο για να τους ψηφίζει. Και όμως υπάρχουν ακόμα έλληνες που θα δώσουν 150 – 170 έδρες και κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε ΝΔ – ΠΑΣΟΚ;
- Ανεχόμαστε και ενημερωνόμαστε από τους ίδιους δημοσιογράφους- παπαγαλάκια που προβάλλουν ότι τους υπαγορεύουν οι εργοδότες τους επιχειρηματίες οι οποίοι διαπλέκονται με πολιτικούς. Αλλα έδειχναν οι ειδήσει πριν ένα μήνα και άλλα δείχνουν τώρα που είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Λες και ήταν μία καταιγίδα που μόλις πέρασε. Φυσικά κανένας διαπλεκόμενος δημοσιογράφος δεν είχε ποτέ καμία ευθύνη καθώς “κρατάει” δικαστικούς και πολιτικούς από το …χέρι.
- Ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο και όλο το μαφιόζικο κύκλωμα γύρω από αυτό και δεχόμαστε να αποπροσονατολιζόμαστε από την πραγματική ζωή και τα προβλήματα αυτής.
- Ανεχόμαστε ένα σύστημα υγείας απαράδεκτο που μας αντιμετωπίζει ως ζητιάνους.
- Ανεχόμαστε όλη την διαπλοκή μεταξύ των 4 εξουσιών (νομοθετικής, εκτελεστικής, δικαστικής και ΜΜΕ)
Κλεισμένοι στον μικρόκοσμό μας δεν έχουμε κοινωνική συνείδηση και έτσι γινόμαστε πολύ εύκολα και αδύναμα πιόνια σε αυτούς που θέλουν να ορίζουν τις ζωές μας.


About triathlonworld
Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος.
Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ.
Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους :
Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή),
Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester),
Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA),
Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies).
Προπονητής Τριάθλου
Προπονητής Τριάθλου
Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ).
Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου.
Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ.
Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού.
Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)