Non Stanford (Ουαλία, Ην. Βασίλειο) :Συνέντευξη

Συνέντευξη  : Δημήτρης Θωμάς,

Mία πολύ όμορφη παρουσία στο χώρο του Τριάθλου , παγκόσμια πρωταθλήτρια, χαμογελαστή άνετη, απλή, δίχως ίχνος βεντετισμού μιλήσαμε μαζί της αρκετή ώρα και μας ζήτησε να στείλουμε το λινκ της συνέντευξης για να τη διαβάσει!

Πιο σημαντικές επιτυχίες

 ITU Triathlon U23 World Championships 2012 – Χρυσό μετάλλιο
ITU Triathlon Mixed Relay World Championships 2012 (με Vicky Holland, Jonathan Brownlee and Will Clarke) – Χρυσό μετάλλιο.

Triathlon World: Ποσο καιρο ασχολησε με το Τρίαθλο;

Non Stanford : Ασχολούμαι 4 χρόνια, έχοντας υποδομή από το τρέξιμο που ήταν η πρώτη μου ενασχόληση με τον αθλητισμό.

 

Triathlon World: Ποιος είναι ο προπονητής σου και πόσες ώρες προπονήσε την εβδομάδα;

Non Stanford :  Ο προπονητής μου είναι ο Malcom Brown προπονούμε 3-5ώρες την ημέρα, συνολικά το μοιράζω σε 18 ώρες ποδηλασία, 6 τρέξιμο και 6 κολύμβηση. Δεν κάνω brick μέχρι και τον Ιούνιο ακολουθώ προπόνηση σε κάθε άθλημα ξεχωριστά.

 

Triathlon World: Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το 2013;

Non Stanford : Ετοιμάζομαι για τους αγώνες της Κοινοπολιτείας, το παγκόσμιο πρωτάθλημα. ( Όταν τη ρωτήσαμε για τους Ολυμπιακούς χαμογέλασε και μας είπε ότι είναι ακόμη μακρυά )

Triathlon World: Σε ποιες αποστάσεις συμμετέχεις;

Non Stanford :Μου αρέσει το Σπριντ αλλά συμμετέχω και σε Ολυμπιακό αλλά και σε σκυταλοδρομίες.

 

Triathlon World: Τι γνωρίζεις για την Ελλάδα;

Non Stanford : Ο θείος μου είναι Έλληνας κι έχω ακούσει ότι είναι πολύ ωραία.Θα ήθελα να έρθω, ( την προσκαλέσαμε να έρθει για αγώνα στην Ελλάδα ) σίγουρα στο μελλον.

 

Triathlon World:Ποια είναι η φράση που θα έλεγες σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το Τρίαθλο;

Non Stanford :New Challenge , The cool thing to do! Δείτε το σαν μία νέα πρόκληση , μία εξαιρετική ενασχόληση!

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)