3ος Μητροπολιτικός Αγώνας Τριάθλου : Οι εντυπώσεις των αθλητών.

Πριν να δημοσιεύσουμε την δική μας αναφορά από τον αγώνα θεωρούμε ότι είναι χρήσιμο να αναφέρουμε τις εντυπώσεις των αθλητών από τον αγώνα.

Υπάρχουν ορισμένοι αθλητές που κάθισαν και δαπάνησαν αρκετό χρόνο για να συντάξουν ολοκληρωμένες αναφορές. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για με τις παρατηρήσεις τους.

Το πιο ισχυρό κίνητρο για προσπαθήσεις ακόμα περισσότερο την επόμενη φορά είναι τα κολακευτικά λόγια των αθλητών. Να προσπαθήσεις ώστε να μην τους απογοητεύσεις και εάν γίνεται να τους ενθουσιάσεις.

Εμείς μέσα στις επόμενες μέρες θα δημοσιεύσουμε όλες τις παρατηρήσεις/ εντυπώσεις των αθλητών.

 

A.μπραβο Γιαννη μπραβο ολα ηταν τελεια με σημασια στην λεπτομερια!!!!

 

B. Γιάννη καλημέρα

Θα ήθελα να σου δώσω τα συγχαρητήρια μου για τον αγώνα στο Ελληνικό την Κυριακή!

Ήταν ένας πολύ καλά οργανωμένος αγώνας, με αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με τον περσινό του Ιουνίου που είχα λάβει μέρος.

Μου άρεσε: 1) το στήσιμο των racks για τα ποδήλατα,

2) η άψογη και πολύ γρήγορη εξυπηρέτηση της γραμματείας κατά την εγγραφή,

3) η τήρηση του χρονοδιαγράμματος εκκίνησης, παρόλο που η κολύμβηση είναι τόσο μακριά από τον κυρίως χώρο διεξαγωγής του event, πράγμα που βοηθάει στο να προκαλέσει καθυστερήσεις,

4) η νέα διαδρομή τρεξίματος μέσα στον κόσμο και

5) ο σχολιασμός/παρουσίαση του αγώνα από σένα με το μικρόφωνο.

Η διαδρομή ποδηλασίας ήταν αρκετά πρωτότυπη (με το να κινούμαστε στον ίδιο δρόμο στα αντίθετα ρεύματα) και την έκανε πιο ευχάριστη, μιας και το μέρος με το τόσο τσιμέντο δεν βοηθάει και πολύ. Προσωπικά το μόνο που με έβαλε σε σκέψεις είναι τα δυο U-Turns της ποδηλασίας που σου κόβουν το ρυθμό, αλλά αυτό είναι κοινό για όλους τους αθλητές όμως.

Ένα άλλο σημαντικό θετικό στοιχείο (και ειδικά για τις μέρες που ζούμε στην Ελλάδα), είναι η αντιστοίχηση κόστους & προσφερόμενων υπηρεσιών.

Το κόστος της διοργάνωσης σας είναι από τα πιο χαμηλά που υπάρχουν, ειδικά αν το πληρώσεις νωρίς, και οι προσφερόμενες υπηρεσίες είναι πολλές.

Ενδεικτικά δηλαδή, με 25 ευρώ μπορεί κάποιος να τρέξει στον αγώνα, να πάρει αναμνηστικό μπλουζάκι & μετάλλιο, να κάνει ρυθμίσεις στο ποδήλατο του, να κάνει μασάζ, και να φάει και πίτσα/φρούτα στο τέλος, νομίζω ότι όποιον και να ρωτήσεις δεν θα μπορεί να σου πει ότι θα βρει καλύτερο πακέτο για αγώνα τριάθλου.

Ελπίζω εσύ και οι συνεργάτες σου να συνεχίσετε την πολύ καλή προσπάθεια που κάνετε, και εμείς θα είμαστε εκεί να σας στηρίξουμε.

Συγχαρητήρια και πάλι!

Με φιλικούς χαιρετισμούς

 

Γ. Ένας καλά οργανωμένος αγώνας, χωρίς ουρές και καθυστερήσεις στο πρόγραμμα με τους θεατές δίπλα σου να σου δίνουν κουράγιο, τον παρουσιαστή Psarelis Giannis πραγματικά εντυπωσιακό να μας στηρίζει όλους και κατά τη διάρκειά του αγώνα να ανακοινώνει ονόματα αθλητών και να ενημερώνει για τους χρόνους!

 

 

Δ. Πολλά συγχαρητήρια Γιάννη για τον αψογο αγώνα και τη σκληρή δουλειά όχι μόνο να το στήσεις αλλά και να το τρέξεις σωστά! Πολύ καλή η ιδέα για το τρέξιμο σε laps μπροστά στους θεατές!

 

Ε.Κατόπιν δική σας παρότρυνσης έχω κάποια σχόλια για τον αγώνα:

 1. Καταπληκτική η ιδέα με την ενδιάμεση χρονομέτρηση στο κολύμπι
 2. Συμφωνώ απόλυτα σαν αθλητής με την λογική πολλών γύρων στο ποδήλατο/τρέξιμο για καλύτερο θέαμα
 3. Δίνει “δύναμη” το άκουσμα των ονομάτων μας κατά τη διάρκεια του τρεξίματος
 4. Όπως και στην Ανάβυσσο ο αγώνας ήταν ασφαλής
 5. Μου άρεσε που υπήρχε συνεχής επίβλεψη αλλά και παρατηρήσεις για drafting
 6. Στο κολύμπι δεν παρέκαμψε κανείς της σημαδούρες όπως σε άλλους αγώνες
 7. Η υδροδοσία ικανοποιητική στο τρέξιμο
 8. Οι μπλούζες μπορούν να γίνουν προαιρετικές ή να δίνονται σε όσους συμμετέχουν πρώτη φορά
 9. Ήμουν παρόν στη διαφωνία που είχατε με έναν αθλητή όσο αναφορά τον τερματισμό και την αψίδα που ήταν στα δεξιά της διαδρομής, την πάτησα και εγώ χάνοντας πάνω από ένα λεπτό μέχρι να καταλάβω το λάθος μου, νομίζοντας ότι έχω τερματίσει στον τάπητα που υπήρχε στην έξοδο της ζώνης αλλαγής. Σίγουρα είχε ειπωθεί και το λάθος ήταν των αθλητών αλλά μια υπενθύμιση από τα ηχεία κάθε 4-5′ ότι ο τερματισμός είναι από τα δεξιά  θα ήταν καλή. Το κακό ήταν ότι όπως ερχόμασταν η αψίδα δεν φαινόταν. Βέβαια εγώ έχασα και την είσοδο στο τέλος του ποδηλάτου οπότε μάλλον δεν ήμουν συγκεντρωμένος, όμως και ένας ακόμα φίλος μπερδεύτηκε με την αψίδα ευτυχώς χωρίς να χάσει χρόνο παρά μόνο λίγα δευτερόλεπτα.
 10. Εύχομαι να πραγματοποιηθεί η ιδέα των απογευματινών τριάθλων μέσα στο καλοκαίρι.
 11. Εγώ όπως πιστεύω και αρκετοί ακόμα ερασιτέχνες αθλητές είμαστε ευγνώμων για την προσφορά σας στο τρίαθλο μέσω και των αγώνων αλλά και της διαδικτυακής ενημέρωσης
Στ. Πολύ ωραίος αγώνας, με πολύ ζωντάνια, υψηλό επίπεδο και έκδηλη την συμμετοχή του κόσμου.Μεγάλο αβαντάζ το ότι ήταν κλειστή η διαδρομή οπότε δεν υπήρχε καμια ανυσηχία για αυτοκίνητα.Όσον αφορά το κολύμπι, οι σημαδούρες ήταν ευδιάκριτες από όλα τα σημεία. Πολύ καλή η ιδέα της χρησιμοποίησης των 2 extra σημαδούρων για να σε καθοδηγούν προς την έξοδο. Προσωπικά με βοήθησαν πολύ.

Η έξοδος από το νερό και η επανείσοδος με κούρασαν πολύ.
Θα προτιμούσα διαδρομή μόνο μέσα στο νερό. Από την άλλη μεριά ίσως να είχε πιο πολύ ενδιαφέρον για τους θεατές.

Στο τρέξιμο αν και η διαδρομή έπρεπε να επανλυφθεί 4 φορές που για κάποιους μπορεί να ήταν κουραστικό, εντουτοις το ότι είχες συνέχεια οπτική επαφή με τους αντιπάλους σου και το ότι είχες συνέχεια τον κόσμο να σε εμψυχώνει νομίζω ότι την έκανε πολύ ενδιαφέρουσα.

Ο ανεφοδιασμός ήταν πολύ καλός, με νερά και ισοτονικά κάθε 1 χλμ.

Και βέβαια το καλύτερο απ’ολα η ζωντανή αναμετάδοση του αγώνα από τον Γιάννη Ψαρέλη, η οποία βοηθούσε να ξέρεις και που βρίσκεσαι σε σχέση με τους αντιπάλους σου.

Ακόμα και το κομμάτι μετά τον αγώνα ήταν πλήρες με την προσφορά δωρεάν μασάζ και φαγητού σε όλους τους αθλητές.

Σ’ευχαριστούμε Γιάννη.

 

Μπραβο Γιαννη και παλi μπρ;aβο ολα ηταν τελεια στον Αγώνα !!!

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)