Mark Kleanthous : Αποκλειστική Συνέντευξη.

Συνέντευξη : Δημήτρης Θωμάς. Η γνωριμία μας με το Μαρκ οφείλω να ομολογήσω ήταν κάτι που με έκανε να νιώσω μεγάλο θαυμασμό για τον άνθρωπο αυτό. Όχι για τα απίστευτα κατορθώματα του αλλά για τον πολύ καλό  χαρακτήρα του. Σεμνός, χωρίς υπερβολές , δίχως ίχνος επίδειξης. Με Ελληνικές ρίζες, χάρηκε ιδιαίτερα όταν του είπαμε ότι είμαστε

από την Ελλάδα.

Ερώτηση : Ποιος είναι ο Μαρκ Κλεάνθους;

Απάντηση : Ξεκίνησατο 1983 με τον πρώτο μου αγώνα Τριάθλου κι από τότε έχω 450 ΣΥΝ συμμετοχές σε αγώνες τριάθλου, 35 Ιronman, 2 διπλά ironman κι 1 τριπλό Ironman!!11.4 χλμ Κολύμβηση, 540 ποδηλασία και 126 τρέξιμο!!!

Ερώτηση : Από ποιο άθλημα ξεκινήσατε;

Απάντηση : Ξεκίνησα με το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων.Έχω τρέξει σε 70 Μαραθωνίους με καλύτερο χρόνο 2.31 κι εκεί κάπου τα χρονόμετρα κόλησαν, όταν άρχισα να ασχολούμαιμε το Τρίαθλο το κατέβασα στο 2.24.40 γιατί το σώμα μου χαλάρωσε, ΄΄λύθηκε΄΄.

 

Ερώτηση : Ποιοι αγώνες ήταν αυτοί που θυμάστε περισσότερο;

Απάντηση : Το 1987 έτρεξα Σάββατο σε αγώνα όπου τερμάτισα 1ος και Κυριακή σε 2ο αγώνα όπου τερμάτισα πάλι 1ος.Έχω λάβει μέρος σε δύο αγώνες την ίδια μέρα το 1988, το πρωί σε αγώνα Τριάθλου όπου τερμάτισα 1ος, έχασα την απονομή αφού έπρεπε να οδήγησω 80 χιλιόμετρα για να πάω σε μία άλλη πόλη, έλαβα μέρος σε 2ο αγώνα όπου τερμάτισα 2ος!

Ερώτηση : Με τι ασχολήσται σήμερα;

Απάντηση : Ασχολούμαι κυρίως με την προπονητική και έχω γράψει και το βιβλίο The complete book of Triathlon training  που έχει πουλήσει πάνω από 5000 αντίτυπα.

Δημήτρης Θωμάς : Ευχαριστούμε για το χρόνο σας κι ευχόμαστε να είστε πάντα γερός και δυνατός.Σας περιμένουμε στην Ελλάδα όταν βρείτε χρόνο.

Μαρκ Κλεάνθους : Ευχαριστώ, ήταν χαρά μου που σας γνώρισα και συνομίλησα μαζί σας, σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να έρθω.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)