Αλλεπάλληλες αστοχίες στην ιστοσελίδα της ΔΟΑ

Ακόμα και να θέλουμε να παραβλέψουμε ορισμένα πράγματα αυτά είναι τόσο προκλητικά που τα χαρακτηρίζουμε επιεικώς απαράδεκτα.

Στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (www.ioa.org.gr) είδαμε απίστευτα πράγματα, μεταξύ αυτών :

  • Στο Intro υπάρχει φωτογραφία από την απονομή του Τζ’εσε Οουενς (Jesse Owens) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936 όπου έχουμε ναζιστικό χαιρετισμό (είναι η φωτογραφία που έχουμε παρακάτω από διαφορετική λήψη) και μαζί η υπάρχει η φράση “To inspire excellence” (Να εμπνέεις την τελειότητα). Τελείως άστοχη επιλογή φωτογραφίας όσο και η φράση που συνοδεύει την συγκεκριμένη φωτογραφία. Δημιουργούνται λάθος συνειρμοί και σκέψεις και επιδέχεται να παρερμηνευθεί πολύ εύκολα το μήνυμα από νοσταλγούς ολοκληρωτικών καθεστώτων. Οτι επιχειρήματα και να υπάρχουν έχουμε χιλιάδες να αντιπαραθέσουμε για την αστοχία της φωτογραφίας. Τί ήθελαν να μας υπενθυμίσουν πως η πολιτική και ιδιαίτερα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα εκμεταλλεύονται τον αθλητισμό και τον ολυμπισμό για δική τους πολιτική εσωτερική προπαγάνδα και ως μέσο εξωτερικής πολιτικής!
  • Στο δεξιό μενού (που το ονομάζουν IOA Spotlight) της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας έχουν ως κεντρική κατηγορία την “Παραλία”!!! Το ότι η ΔΟΑ δεν διαδραματίζει τον ρόλο που θα έπρεπε και έχει καταντήσει ένα παραθεριστικό κέντρο το ξέρουμε δεν χρειάζεται να μας το επιβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι της ΔΟΑ. Η ΔΟΑ θα έπρεπε να ενδυναμώνει τον ρόλο της Ελλάδος στο Ολυμπιακό Κίνημα και στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα και όχι να γίνει ξενοδοχείο πολυτελείας….
  • Στο κεντρικό μενού στα Ελληνικά για να περιγραφούν οι εγκαταστάσεις της ΕΟΕ στην Ολυμπία οι υπεύθυνοι επέλεξαν την λέξη “Καμπ”. Γιατί δεν επέλεξαν μία ελληνική λέξη όπως “Οι εγκαταστάσεις”. Και οι υπεύθυνοι συνεχίζουν την απαξίωση της ελληνικής γλώσσας αναφέροντας “Το Campus”. Αυτή την φράση επέλεξαν ως και να μην έχει η ελληνική γλώσσα λέξεις κατάλληλες!
  • Εχουν κατηγορία για τους αγώνες στο Ρίο το 2016 και αναφέρουν “Δημιουργώντας με υπερηφάνεια μία νέα πραγματικότητα για την πρόοδο”. Μας συγχωρείτε δεν καταλαβαίνουμε τί εννοείτε. Παρακαλώ μιλήστε ελληνικά.
  • …Γενικά όλες οι επιλογές του μενού (IOA Spotlight !!!)δείχνουν προχειρότητα, απαξίωση της ελληνικής γλώσσας και έλλειψη γνώσης της αποστολής και του ρόλου της ΔΟΑ.

Θα προτείναμε στα μέλη της εφορείας να αποσύρουν την ιστοσελίδα μέχρι να είναι σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο.

Κρίμα που από τα παραπάνω και πολλές άλλες άστοχες ενέργειές αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι εκεί στην Λ. Κηφισίας δεν έχουν συναισθανθεί την σημασία της ΔΟΑ για τα εθνικά μας συμφέροντα και αδυνατούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ένα στρατηγικό πλάνο προς το συμφέρον της Ελλάδος.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)