Μεγάλη συμμετοχή στον 1ο Ημιμαραθώνιο δρόμο στον Μαραθώνα

Δελτίο Τύπου του ΣΕΓΑΣ. Περισσότεροι από 2500 δρομείς θα αγωνιστούν στον 1ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο και τους παράλληλους αγώνες του, που θα διεξαχθούν την Κυριακή το πρωί στον Μαραθώνα. Ο μεγαλύτερος αριθμός θα μετάσχει στον Ημιμαραθώνιο (Marathon’s Half Marathon/ 21.097,5μ.) με συμμετοχές από όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδας αλλά και ξένων, κυρίως μελών των διπλωματικών αποστολών στη χώρα μας!

 

Το μότο του αγώνα στην ιστορική περιοχή και με μεγάλο τμήμα της διαδρομής στα χνάρια του «αυθεντικού Μαραθωνίου» τονίζει «Γίνε μέρος της ιστορίας» και σημαντικότεροι κήρυκές του είναι παλιοί πρωταθλητές των δρόμων μεγάλων αποστάσεων, όπως ο 3ος Μεσογειονίκης του 1991 Χρήστος Σωτηρόπουλος, οι Πανελληνιονίκες του Μαραθωνίου Νικήτας Μαρκάκης και Βασίλης Ζαμπέλης, οι πρωταθλητές της ημιαντοχής Ανδρέας Δημητράκης και Κώστας Νακόπουλος κ.α.

Ακόμη η πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου και 29η στο φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Μόσχα Πόπη Αστροπεκάκη θα τρέξει συμβολικά στον αγώνα 4χλμ., ενώ θα μετάσχει επίσης η πρωταθλήτρια μέσων αποστάσεων Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο κ.α.

Φυσικά τη μεγαλύτερη παρουσία θα έχουν οι λάτρεις του δρομικού κινήματος, που ανήκουν στους Συλλόγους Δρομέων Υγείας όλης της Ελλάδας και αγκάλιασαν με ενθουσιασμό τον αγώνα, που όλα δείχνουν ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία.

 

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ενημερώνεται το κοινό που θα θελήσει να μετακινηθεί προς και από την περιοχή του Μαραθώνα/Ν. Μάκρη, ότι η Τροχαία Ανατ. Αττικής θα προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Θερμή παράκληση της Οργανωτικής Επιτροπής προς όλους να σεβαστούν τις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων και να δείξουν μικρή ανοχή σε τυχόν καθυστέρηση της μετακίνησής τους.
Αναλυτικά οι ρυθμίσεις θα είναι οι εξής:

08.30 – 10.00 Κλείσιμο της Λεωφόρου Μαραθώνος και κάθετων οδών, από την Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου στο Μαραθώνα, στο ρεύμα προς Αθήνα, μέχρι τη διασταύρωση του Ζούμπερι.

09.30 – 12.00 Κλείσιμο της Λεωφόρου Μαραθώνος και κάθετων οδών, από τη διασταύρωση του Ζούμπερι μέχρι την Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου στο Μαραθώνα.

Και τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μαραθώνος θα δίδονται τμηματικά στην κυκλοφορία με τη διέλευση του τελευταίου αθλητή.

Όλοι οι συμμετέχοντες στους αγώνες, καθώς και οι επισκέπτες, θα μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στο μεγάλο Parking επί της Λεωφόρου Κάτω Σουλίου, 500 περίπου μέτρα μετά το Super Market ΓΑΛΑΞΙΑΣ.

Η μεταφορά τους προς και από την Αφετηρία θα γίνεται με λεωφορεία.

Παράκληση να τηρηθούν πιστά όλα τα ωράρια και οι οδηγίες για την εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα και την ασφάλεια των συμμετεχόντων σε αυτόν.

 

 

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 20.00 θα γίνει στο προαύλιο του Μουσείου Μαραθωνίου στον Μαραθώνα η τελετή έναρξης του νέου αθλητικού θεσμού, με ειδική μουσική εκδήλωση στην οποία θα μετάσχουν ο γνωστός ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας και το κουαρτέρο εγχόρδων Crescendo.

 

Το πρόγραμμα

 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

09.00. Ημι-μαραθώνιος

09.15  4χλμ. για όλους (Fun Run)

09.20. 1χλμ Δημοτικών

09.40. 500μ. Special Olympics

 

* Όριο τερματισμού στον ημιμαραθώνιο έχουν τεθεί οι 2ώρες 30΄

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)