Το μάθημα που μας δίνουν οι Pau Gasol & Coby Bryant

Ο Coby Bryant και ο Pau Gasol είναι δύο από τους καλύτερους μπασκεμπολίστες του κόσμου.  Κατά την δική μας γνώμη ο Coby Bryant είναι ο καλύτερος μπασκεμπολίστας στον κόσμο και ο Pau Gasol o καλύτερος Ευρωπαίος αθλητής μπάσκετ.

Και οι δύο έδωσαν το παρόν στο Λονδίνο και δίνουν ότι καλύτερο έχουν για να βοηθήσουν την εθνική τους ομάδα, όποτε αυτή τους χρειάζεται. Το ίδιο κάνουν και όλοι οι αστέρες του παγκοσμίου μπάσκετ όπως οι παίκτες της Αργεντινής, της Ρωσσίας και της Γαλλίας. Ετσι οι εθνικές τους ομάδες τα τελευταία 8-10 χρόνια είναι στην κορυφή του παγκοσμίου μπάσκετ.

Και φυσικά όχι απλά δίνουν το παρόν αλλά και μάχονται με ότι έχουν και δεν έχουν για να πετύχουν το καλύτερο αθλητικό αποτέλεσμα για τις εθνικές μας ομάδες.

Οι δικοί μας αθλητές όμως έχουν διαφορετική νοοοτροπία. Ξαφνικά θεωρούν ότι έχουν κλείσει τον κύκλο τους στην εθνική ομάδα και απλά συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις ομάδες τους όπου φυσικά έχουν πολύ υψηλές απολαβές. Φυσικά εμείς τους έχουμε θεοποιήσει. Γιατί το Ginobili, ο Parker, o Kirilenko χρόνο με τον χρόνο δίνoυν το παρόν και με την δική τους υπερπροσπάθεια οι χώρες τους παραμένουν στην κορυφή. Η Αργεντινή έχει μια δυνατή πεντάδα και είναι παρόν στην κορυφή.Εμείς μιλάμε ότι πρέπει να κλείσει ο κύκλος, ότι έχουν κουραστεί οι παίκτες εξαιτίας των υποχρεώσεών τους κ.λπ. Οταν έχεις  χιλιάδες ευρώ αποδοχές τον χρόνο δεν δικαιούσαι να μιλάς για κόπωση, δεν δικαιούσαι να μην δίνεις το παρόν όταν σε χρειάζεται η εθνική ομάδα και εσύ είσαι επαγγελματίας αθλητής. Οσο και να συμπαθούμε τον Διαμαντίδη, τον Παπαλουκά κ.λπ. δείχνουν πολύ λίγοι απέναντι στον Ginobili, τον Kirilenko κ.λπ.

Το εξοργιστικό είναι ότι αρκετές ομοσπονδίες τιμωρούν τους ερασιτέχνες αθλητές εάν τυχόν  δεν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην εθνική ομάδα,π.χ. η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος αποφάσισε το εξής :

“ομόφωνα πέρασε άλλη πρόταση που κατέθεσε το ΔΣ της ΚΟΕ και αφορά την τιμωρία αθλητών / τριών που αρνούνται αδικαιολογήτως να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις Εθνικές ομάδες, ή έχουν αποκλειστεί σκοπίμως επικαλούμενοι λόγους που δεν ευσταθούν, ή που αποχωρούν από την προετοιμασία χωρίς λόγο…”.

Πως είναι δυνατόν να τιμωρούνται ερασιτέχνες αθλητές οι οποίοι είναι λογικό να προφασίζονται προσωπικούς, κοινωνικούς ή και επαγγελματικούς λόγους και οι επαγγελματίες αθλητές να είναι ατιμώρητοι.

Διαμαντίδης, Παπαλουκάς κ.λπ. είχαν δηλώσει ότι έκλεισε ο κύκλος τους στην εθνική ομάδα ενώ όσοι έδωσαν το παρόν στο προ Ολυμπιακό τουρνουά επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία και κατάφεραν να χάσουν από το τσίρκο που λέγεται ομάδα μπάσκετ Νιγηρίας.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)