Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθήσαμε τους κ.κ.Καπράλο και Κούβελο να μιλάνε στην κρατική τηλεόραση για την κατάντια του ελληνικού αθλητισμού και να εστιάζουν στην έλλειψη οικονομικής βοήθειας από την πολιτεία.
Από αυτά που δήλωσαν προκύπτει ότι με δικές τους πρωτοβουλίες κατάφεραν να βρουν χορηγούς και έτσι να βοηθήσουν τους Ελληνες αθλητές να ταξιδέψουν για τα προ-ολυμπιακά τουρνουά και για να πληρώσουν τα έξοδα προετοιμασίας τους. Οταν λέμε χορηγίες εννοούμε τα χρήματα της Ολυμπιακής Αλληλεγγύης, τα χρήματα του ΟΠΑΠ (βλ. Σπανουδάκης, γνώριμος από το Αθήνα 2004),…
Εριξαν όλο το φταίξιμο στους πολιτικούς. Ο κ. Κούβελος εάν δεν κάνουμε λάθος είναι σύζυγος της κας. Μπακογιάννη και οι δύο είχαν/ έχουν σημαντική σχέση με πολιτικά πρόσωπα. Ο κ. Καπράλος πολύ κοντινός του κ. Καραμανλή, πολύ εύκολη πρόσβαση στην Ρηγίλλης, και ήταν για αρκετά χρόνια πρόεδρος του Χρηματηστηρίου Αθηνών.
Εμείς δεχόμαστε τις ευθύνες της πολιτείας για το ναυάγιο του Λονδίνου όμως αυτό που δεν δεχόμαστε είναι η στάση των κ.κ. Καπράλου και Κούβελου- οι οποίοι είναι μέρος του πολιτικού συστήματος, με πολύ εύκολη και διαχρονική πρόσβαση στην πολιτική εξουσία- οι οποίοι δεν αναλαμβάνουν καθόλου τις ευθύνες τους.
Που είναι το 4ετές στρατηγικό πλάνο για το 2008-2012; Τί το ιδιαίτερο έχουν συνεισφέρει στην ανάπτυξη του υψηλού αθλητισμού στην Ελλάδα; Ποιες είναι οι καινοτόμες ιδέες τους για τον υψηλό αθλητισμό; Τί επιστημονική και ιατρική υποστήριξη φρόντισαν να έχει η προ- Ολυμπιακή ομάδα; Αλλαξαν κάτι στην δομή και λειτουργία της ΕΟΕ; Αύξησαν την παραγωγικότητα των υπαλλήλων της ΕΟΕ ή παραμένει μία κλασσική ελληνική υπηρεσία δημοσίου. Σε μεταπτυχιακό που είχαμε κάνει υπάλληλοι της ΔΟΕ μας έλεγαν ότι δεν μπορούν να συννενοηθούν με τους υπαλλήλους της ΕΟΕ και ότι μετά το lunch break (2 ώρα κεντρικής ευρώπης) δεν υπάρχει παρά μόνο ο φύλακας στην ΕΟΕ.
Οτι είπαν εχθές τους εκθέτει καθώς είναι μέρος του πολιτικού συστήματος και για όσους γνωρίζουν από κοντά τα του αθλητισμού ξέρουμε ότι δεν προσέθεσαν τίποτα στην ανταγωνιστικότητα των εθνικών μας ομάδων. Ούτε ιδέες κατέθεσαν ούτε πλάνο συνέταξαν. Δεν μπορούν να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας για να μπορεί να σταθεί ο ελληνικό αθλητισμός απέναντι όχι στα μεγαθήρια βλ. ΗΠΑ, Ρωσία, Μεγάλη Βρετανία αλλά ούτε απέναντι στην Ουγγαρία, Αυστραλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Δανία κ.λπ.
About triathlonworld
Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος.
Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ.
Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους :
Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή),
Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester),
Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA),
Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies).
Προπονητής Τριάθλου
Προπονητής Τριάθλου
Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ).
Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου.
Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ.
Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού.
Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)