Energy Aquathlon Championship 2017

Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου

Δελτίο Τύπου

29.05.2017

 

«Bροχερό» και απόλυτα…αγωνιστικό το Energy Aquathlon Championship 2017

 

Οι μικροί μας αθλητές συγκίνησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Aquathlon 2017 για τις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων Α & Β, Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α & Β που διεξήχθη παράλληλα.

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε το Energy Aquathlon Championship 2017 και παράλληλα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Aquathlon 2017 για τις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων Α & Β, Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α & Β, μια συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου και του Δήμου Μεγαρέων δια του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού “Ηρόδωρος”. 

Παρά το βροχερό καιρό, η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Αξιοθαύμαστες οι προσπάθειες όλων των συμμετεχόντων, μικρών και μεγάλων, που αψήφησαν τη βροχή και αγωνίστηκαν κανονικά. Όλοι έζησαν έντονα το κλίμα της διοργάνωσης, έχοντας να θυμούνται έναν ιδιαίτερο αγώνα. Σίγουρα βγαίνεις δυνατότερος μετά από μία τέτοια προσπάθεια!

 

Παράλληλα, ο αγώνας Energy Aquathlon Championship των κατηγοριών Age – Group ήταν ανοιχτός προς όλους τους αθλητές και αθλούμενους με ή χωρίς δελτίο αθλητή Ε.Ο.ΤΡΙ., έχοντας σκοπό την προώθηση των Multisports και την καλλιέργεια αθλητικής κουλούρας.

Νικήτρια της γενικής κατηγορίας του Αquathlon μεγάλης απόστασης (1000 μέτρα κολύμβηση + 5 χιλιόμετρα τρέξιμο) ήταν η Ντενίζ Δημάκη με χρόνο 35:30, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την μόλις 17χρονη Αθηνά Ιωαννίδη, η οποία τερμάτισε σε χρόνο 37:02. Την τριάδα των νικητριών έκλεισε η Κατερίνα Πολίτη κάνοντας την απόσταση σε 40:00.

Στη γενική κατηγορία αντρών νικητής ήταν ο Παναγιώτης Δημόπουλος, ο οποίος τερμάτισε σε 32:13. Η προσπάθειά του ήταν αξιόλογη, καθώς κατάφερε να κερδίσει μαζί με το Γιώργο Δανιήλ τη Super Sprint απόσταση του ίδιου αγωνίσματος. Στη δεύτερη θέση της μεγάλης απόστασης του Aquathlon ο Δημήτρης Σταματίου με χρόνο 32:50, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Σπύρο Γκοτζιά που κέρδισε  κυριολεκτικά στο νήμα με 33:05 τον Άγγελο Μαυρογιάννη .

Το super sprint Aquathlon (500 μέτρα κολύμβησης και 2,5 χιλιόμετρα τρέξιμο) κέρδισε στη γενική κατηγορία γυναικών με 18:23 η Μαριλού Καζαμαριώτη, με δεύτερη την Όλγα Ιωαννίδη (22:03) και τρίτη τη Δανάη-Ελίνα Μακριδάκη (22:37). Στη γενική κατηγορία αντρών είχαμε ταυτόχρονο τερματισμό, όπως προαναφέραμε, του Γιώργου Δανιήλ και Παναγιώτη Δημόπουλου με 16:33. Τρίτος ήταν ο Άλκης Καφώρος με 16:42.

Οι πρωταθλητές Γρηγόρης Σουβατζόγλου και Γιώργος Δανιήλ κέρδισαν τη σκυταλοδρομία στη «μεγάλη» απόσταση με συνολικό χρόνο 31:23.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον  και συναγωνισμό είχε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των μικρών κατηγοριών που διεξήχθη παράλληλα. Οι Παίδες και Κορασίδες διαγωνίστηκαν στο Youth Aquathlon, στη super sprint απόσταση. Όσον αφορά τα αγόρια, νικητής στην Κατηγορία των Παίδων Α’ ήταν ο Θανάσης Πεθεριώτης με χρόνο 17:32, ενώ στους Παίδες Β’ ο Νικόλας Παπαδημητρίου με χρόνο 19:40. Στα κορίτσια, νικήτρια ήταν στις Κορασίδες Α’ η Robyn Woodgate με χρόνο 20:24 και στις Κορασίδες Bη Απολλωνία Μητρόπαπα με 20:27.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των μικρότερων κατηγοριών περιελάμβανε 200 μέτρα κολύμβηση και 1 χιλιόμετρο τρέξιμο. Νικητής στους Παμπαίδες Α΄ ο Θωμάς Κατραούρας με 7:54 και στους Παμπαίδες Β’ ο Νίκος Μιχαήλ με 11:10. Στην Κατηγορία των Παγκορασίδων Α’ νικήτρια η Αμάντα Γκέλη με χρόνο 8:38 και στις Παγκορασίδες Β’ η Ηλιάνα Κακούτη με 9:36.

Στον αγώνα παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου, κ. Γιώργος Γερόλυμπος.

Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν για τη διεξαγωγή του αγώνα. Τους χορηγούς μας Βίκος, Pearl Izumi, Zone3, το AQUA MARE Beach Bar που φιλοξένησε τον αγώνα, τους εθελοντές του Αγώνα, την ΠΑΣΧΝΑ στη ναυαγωσωστική κάλυψη, το Λιμενικό και την Τροχαία που διασφάλισαν τις διαδρομές του αγώνα.

Επόμενο ραντεβού, στις 11 Ιουνίου, ο μεγάλος αγώνας του Ναυπλίου, το Nafplio Energy Triathlon 2017, με τρίαθλο ολυμπιακής και σπριντ απόστασης, Aquathlon και αγώνες για τα παιδιά.

Οι εγγραφές συνεχίζονται στο http://www.energyraces.gr/register/nafplio/

Ακολουθήστε την διοργάνωση στα Social Media:

Facebook @EnergyRaces,

Instagram @EnergyRaces.gr και το

Twitter @EnergyRaces

Γραφτείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε στο email σας όλα τα νέα της διοργάνωσης: http://eepurl.com/bLqgsP

#EnergyRaces #EnergyAquathlon

#triathlonhellas #wearetriathlon

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)