Enduro Mediterraneo 2014

Το Enduro Mediterraneo για το 2014 ταξιδεύει σε τρείς μοναδικούς προορισμούς. Η αυλαία ανοίγει στη βόρεια Ελλάδα στην Ξάνθη σε ένα φανταστικό δίκτυο μονοπατιών που έχει ανοιχτεί και συντηρείται από τους ντόπιους αναβάτες. Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στη «γενέτειρα» των αγώνων Enduro στο βουνό της Δίρφης στην Εύβοια, στα μονοπάτια που έγινε ο πρώτος αγώνας Enduro στην Ελλάδα το 2013. Η αυλαία θα πέσει στο Πήλιο σε έναν τελικό με διαδρομή 40 χιλιομέτρων. Μονοπάτια, καλντερίμια και περάσματα από 5 χωριά και κατάληξη στις παραλίες του Πηλίου σε μια ποδηλατική γιορτή που θα αναδείξει τον πρωταθλητή του 2014.

Οι αγώνες

Οι αγώνες θα περιλαμβάνουν τουλάχιστον τρείς  Ειδικές Διαδρομές (SP) κατάβασης στο σύνολό του, οι οποίες  θα είναι χρονομετρημένες, που μπορεί να περιλαμβάνουν και κομμάτια με κλίση μέχρι και 10% ανηφορικά. Ο χρόνος που οι αθλητές θα πραγματοποιήσουν τις τρείς ή πλέον ειδικές διαδρομές θα προστεθεί για να βγεί ο νικητής του κάθε αγώνα αφού ολοκληρωθεί το σύνολο της διαδρομής μέσα σε καθορισμένο χρόνο. Οι ποδηλάτες θα κινηθούν στις ενδιάμεσες συνδετικές  διαδρομές ποδηλατώντας σε σηματοδοτημένη μικτή διαδρομή που μπορεί να περιλαμβάνει χωματόδρομούς και ασφάλτινες διαδρομές. Οι διαδρομές μεταξύ των χρονομετρημένων καταβάσεων καλούνται  συνδετικές διαδρομές, στις οποίες, λόγω των χρονικών περιθωρίων οι αθλητές έχουν την δυνατότητα να κινούνται σε μικρά γκρούπ. Οι αθλητές  καθʼ  όλη την διάρκεια του αγώνα καλούνται να είναι αυτόνομοι σε υδροδοσία και διατροφή, ενώ θα υπάρχει τροφοδοσία σε κάποιο στάδιο των συνδετικών, όπου στον  σταθμό  θα υπάρχει υδροδοσία και διατροφή. Τυχόν λήψη βοήθειας θα γίνεται, είτε απο εξωτερικούς παράγοντες (προπονητές κλπ) μόνο με την παρουσία του Συντονιστή του αγώνα , είτε απο συναθλητές ανα πάσα στιγμή. Παρά την αναφορά των κανονισμών που διέπουν το Enduro Mountain Bike και  επιβάλουν την αυτονομία των αθλητών θα γίνουν μικρές προσαρμογές με τροποποιήσεις σε όφελος των αθλητών.  Ο ακριβής σχεδιασμός  και  οι  παροχές θα ανακοινωθούν σύντομα.

Απευθύνεται  σε ποδηλάτες με εμπειρία. Οι αγώνες περιλαμβάνουν όλα τα τερέν και προτείνονται ποδήλατα διπλής ανάρτησης. Για να συμμετέχουν οι αθλητές απαραίτητη  προϋπόθεση είναι  να έχουν κράνος, όχι απαραίτητα κλειστό και στα χρονομετρημένα μονοπάτια, επιγονατίδες και μακριά γάντια. Προαιρετικά, επικαλαμίδες, γυαλιά, θώρακας, σακίδιο ποδηλατικό, υδροδοχείο, κλειστό κράνος, μποτάκια, καθώς και άλλα προστατευτικά αξεσουάρ η άλλη εξάρτηση .

Δηλώσεις Συμμετοχής Οι δηλώσεις συμμετοχών αρχίζουν στις 20 Δεκεμβρίου, με 20% έκπτωση σε όσους δηλώσουν μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου.

Σκοπός  της σειράς αγώνων είναι να αναπτύξουμε το συγκεκριμένο άθλημα του endurο bike και μέσα από αυτό να αναδείξουμε μονοπάτια και  περιοχές της ευρύτερης Ελλάδος.

Παράλληλες δραστηριότητες  θα πραγματοποιηθούν κατά το διήμερο του αγώνα.  Θα ανακοινωθούν σύντομα.

Εκθέτες  θα μπορούν να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της εκκίνησης στην εκκίνηση των αγώνων.

Σας προσκαλούμε στα μονοπάτια της Ελλάδος να ζήσετε την περιπέτεια  που ετοιμάζουμε για εσάς στο Enduro Mediterraneo 2014

Συντονιστής : Στέφανος Κουνής

Τοπικοί Υπευθυνοι

Ξάνθη : Γεωργιάδης Βαγγέλης
Στενή, Εύβοια : Κουνής Στέφανος
Πήλιο, Βόλος : Πετρούτσος Αλέξανδρος

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)