“Γεννήθηκε” μια νέα επαγγελματική ομάδα, ορεινής ποδηλασίας, η CUBE DEPENDsports

Δελτίο Τύπου

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Μια νέα επαγγελματική ομάδα “γεννήθηκε” στην ποδηλασία. Πρόκειται για την CUBE DEPENDsports με έδρα την Αθήνα και έχει ως στόχο να δώσει μια νέα διάσταση στον χώρο της ορεινής ποδηλασίας.

Οι αθλητές που επιλέχθηκαν για να στελεχώσουν την ομάδα στο πρώτα της βήματα, είναι αθλητές μικρής ηλικίας αλλά με πολλές και σημαντικές  διακρίσεις στο βιογραφικό τους.

Την αγωνιστική ομάδα αποτελούν τρεις αθλητές οι:

Ορφέας Συρίγος: μέλος της Εθνικής Ομάδας Ορεινής Ποδηλασίας

Δανάη Στρουμπούλη: μέλος της Προ-Ολυμπιακής Ομάδας Ορεινής Ποδηλασίας

Βασίλης Ζιάκας: μέλος της Εθνικής Ομάδας Ορεινής Ποδηλασίας

Επίσης, Team Manager & Coach είναι ο Γιώργος Παττές, Assistant Manager ο Γιάννης Παττές και 2nd Assistant Manager η Νάντια Φάκα.

«Είμαστε μια νέα ομάδα με νέα σε ηλικία παιδιά που όμως έχουν ήδη πετύχει σημαντικές διακρίσεις. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε την επιθυμητή εξέλιξη και βήμα – βήμα να πετύχουμε την καθιέρωσή μας στην ορεινή ποδηλασία», δήλωσε ο Γιώργος Παττές, ενώ η Νάντια Φάκα συμπλήρωσε: «Θέλουμε να αφήσουμε το δικό μας στίγμα στην ελληνική ποδηλασία. Πρώτα απ’ όλα θέλαμε να παρουσιάσουμε ένα οργανωμένο team με ολοκληρωμένο οργανόγραμμα και ξεκάθαρους στόχους. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά».

Οι μέχρι τώρα φετινές εμφανίσεις της ομάδας CUPE Dependsports:

  • 12.02.17 – Διασυλλογικός Σαλαμίνας: Δανάη Στρουμπούλη 2η, Ορφέας Συρίγος 1ος, Βασ. Ζιάκας 1ος

  • 18.02.17 – Zeus MTB Cup: Δανάη Στρουμπούλη 2η, Βασίλης Ζιάκας 1ος

  • 27.02.17 – 3o MTB ST George Kiafas – Αττικό Κύπελλο: Δανάη Στρουμπούλη 1η, Βασίλης Ζιάκας 1ος

  • 05.03.17 – Τοπικό Πρωτάθλημα Αττικής: Δανάη Στρουμπούλη 2η, Ορφέας Συρίγος 1ος, Βασ. Ζιάκας 1ος

  • 09.04.17 – Οχυρό Ραφήνας – Αττικό Κύπελλο: Δανάη Στρουμπούλη 2η

  • 30.04.17 – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΤΒ Marathon-Κως: Ορφέας Συρίγος 4ος

  • 07.05.17 – Σκοπευτήριο XCO – Αττικό Κύπελλο: Δανάη Στρουμπούλη 1η, Ορφέας Συρίγος 1ος

Οι χορηγοί της ομάδας είναι οι CUBE, DEPENDsports, EFAPLAN, Zelvegian, MAXXIS, fi zi:k, PROAction, CycleOpspower, BL, SUOMY, ενώ το site της ομάδας είναι www.cubedependsports.gr και η σελίδα της στο Facebook είναι CUBE DependSports UCI MTB Team

Η ομάδα βρίσκεται σε στάδιο αγωνιστικής προετοιμασίας για τους επερχόμενους αγώνες και συγκεκριμένα για τους Διεθνείς Αγώνες στην Σπάρτη, που θα γίνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (01-02/07), αλλά και για το Βαλκανικό και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας που θα διεξαχθούν μέσα στον Ιούνιο στη Ναύπακτο.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)