ΕΟΕ : Μήνυμα του Σπύρου Καπράλου

Mήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρου Καπράλου για τη συμμετοχή της Ελλάδας στους Μεσογειακούς Αγώνες «Μερσίνα 2013».

 

Αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος για την εμφάνιση των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας. Για μία ακόμα φορά, οι αθλητές κράτησαν ψηλά την ελληνική σημαία, τόσο με το ήθος και τη συμπεριφορά τους εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων, όσο και με τις επιτυχίες τους στα στάδια της τουρκικής πόλης.

Τα 59 μετάλλια που κατέκτησε η Εθνική ομάδα αγγίζουν τον αριθμό που είχε η Ελλάδα στην προηγούμενη διοργάνωση, το 2009 στην Πεσκάρα, όταν είχαμε στείλει διπλάσια αποστολή, γεγονός που αποδεικνύει ότι σε πείσμα των καιρών και παρά τα πολλά εμπόδια που υπάρχουν, ο ελληνικός αθλητισμός συνεχίζει να εκπροσωπεί επάξια τη χώρα και να προσφέρει χαρές και συγκινήσεις στους ‘Έλληνες πολίτες.

Ωστόσο, στέλνει και μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι πρέπει δοθεί επιτέλους η μέγιστη προσοχή στην αθλητική νεολαία καθώς αποτελεί ένα τεράστιο εθνικό κεφάλαιο. Είναι καιρός να καταλάβουν όλοι, ότι οι νέες και οι νέες που προπονούνται καθημερινά υπό αντίξοες συνθήκες και κάνουν πρωταθλητισμό, δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν τα σπασμένα άλλων!

Τα περισσότερα μετάλλια τα κατέκτησε η χώρα μας, στα πιο δημοφιλή αθλήματα του προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων που είναι ο στίβος, η κολύμβηση, η γυμναστική και η κωπηλασία, τρανή απόδειξη οι αθλητές μας αποτελούν μέρος της αφρόκρεμας του παγκόσμιου αθλητισμού.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στους προπονητές και τους συνοδούς τους, αλλά και σε όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής και τον αρχηγό της Αντώνη Νικολόπουλο, καθώς έχει μεγάλη και συμβολική σημασία ότι επί τουρκικού εδάφους παρουσίασαν τον καλύτερο τους εαυτό και έδωσαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σε όλες τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις, φέρνοντας νέες διακρίσεις στους Έλληνες.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)