Athens Triathlon Team : Most Committed triathlete of the month

Για τον μήνα Μάρτιο είχαμε πολλούς αθλητές της ομάδας μας οι οποίοι παρουσίαν πολύ μεγάλη αθλητική πρόοδο ως αποτέλεσμα της αφοσίωσής τους στην προπόνηση. Το να ξεχωρίσουμε κάποιον ήταν αρκετά δύσκολο. Ποιο δύσκολο από κάθε άλλη φορά. Ο Ηλίας, ο Σπύρος, ο Αλέξανδρος, ο Αντώνης και ο Παναγιώτης είναι απόλυτα αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν παρότι έχουν πολλές οικογενειακές/ προσωπικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις. Την μεγαλύτερη βελτίωση αυτό τον μήνα είχαν ο Αντώνης και ο Παναγιώτης.  Χαρακτηριστικό και των δύο είναι η εξαιρετική τους αυτο- οργάνωση και η μοναδική τους πειθαρχία. Οι εβδομαδιαίες αναφορές τους είναι καλύτερες από οποιουδήποτε επαγγελματία αθλητή. Γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν και ύστερα κάθονται και αναλύουν με λεπτομέρεια το κάθε 100άρι στο κολύμπι, το κάθε χιλιόμετρο στην ποδηλασία και το κάθε 400άρι στον στίβο.

 

Τελικά οι προπονητές της ομάδας επέλεξαν τον Παναγιώτη που εκτός από την προσωπική του βελτίωση του πιστώνουμε όλοι και την βοήθεια που παρέχει σε όλους τους αθλητές της ομάδας.

Triathlon World : Πως πάει η προετοιμασία;

Παναγιώτης Σαρρής : Τις τελευταίες εβδομάδες που επιτέλους εφτιαξε ο καιρός και ο φετινός πολύ δύσκολος χειμώνας δείχνει ευτυχώς να έχει φύγει για τα καλά, οι ρυθμοί και η ένταση των προπονήσεων εχουν ανέβει και η προετοιμασία κορυφώνεται για τους 2-3 αγώνες που έπονται.

 

Triathlon World : Ποια ήταν η πιο όμορφη προπόνηση που έκανες μέσα στον Μάρτιο & τον Απρίλιο ;

Παναγιώτης Σαρρής : Η πιο όμορφη αλλά συνάμμα και πιο δύσκολη προπόνηση ήταν το προηγούμενο Σάββατο 31 Μαρτίου και η οποία περιελάμβανε 140χλμ ποδηλασίας με αρκετά intervals αγωνιστικού ρυθμου αλλά και ανηφορικά κομμάτια και στο τέλος της ποδηλασίας περίπου 25′ προσαρμογής στο τρέξιμο.

 

 

Triathlon World  :  Ποιο είναι το αγαπημένο σου άθλημα;

Παναγιώτης Σαρρής : Ποδηλασία.

 

Triathlon World  :  Ταχύτητα ή αντοχή

Παναγιώτης Σαρρής : Συνδυασμός και των δύο, αν και θεωρρώ ότι η ταχύτητα είναι το παν και η αντοχή έρχεται με τον καιρό και τα πολλά χιλιόμετρα ανεξαρτήτως αθλήματος.

 

Triathlon World  :  Ποιά είναι η αγαπημένη σου απόσταση;

Παναγιώτης Σαρρής :Σαν συνέπεια της προηγούμενης απάντησης, Sprint και Ολυμπιακή απόσταση…

 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)