1st Acropolis Half- Marathon

1. Ημερομηνία διεξαγωγής: 20/05/2012


2. Ώρα Εκκίνησης: 09:00


3. Σημείο Εκκίνησης: Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου


4. Διαδρομή: Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Σοφίας, Αλεξάνδρας, Πατησίων, Πανεπιστημίου, Αμαλίας, Δ. Αρεοπαγίτου, Βασ. Όλγας, Βασ. Κωνσταντίνου. Ακολουθεί άλλη μία στροφή της παραπάνω διαδρομής με τερματισμό το Ζάππειο.

Οι αθλητές τερματίζουν μπροστά στο ιστορικό κτίριο του Ζαππείου μετά από δύο γύρους.


5. Δικαίωμα συμμετοχής: Για να συμμετάσχει κάποιος στον Ημιμαραθώνιο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.


6. Έπαθλα: Απονέμεται μετάλλιο και δίπλωμα σε καθένα από τους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών. Στον πρώτο αθλητή και στην πρώτη αθλήτρια θα απονεμηθεί κύπελλο.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο.

Ακόμα, θα δοθούν ειδικά βραβεία για τους πρώτους νικητές, καθώς και για την πολυπληθέστερη συμμετοχή ομάδας Σχολείου, Σωματείου, Φορέων κλπ.


7. Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν μέχρι τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2012. Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:

α) Με ηλεκτρονική εγγραφή

β) Με αποστολή της έντυπης δήλωσης με fax στον αριθμό 210-9331152 του ΣΕΓΑΣ ή στον αριθμό 210-3602102 του ΟΠΑΝ του Δήμου Αθηναίων

γ) Αυτοπροσώπως στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, Λ. Συγγρού 137, 3ος όροφος, τηλ. 210-9331113

δ) Αυτοπροσώπως στα γραφεία του ΟΠΑΝ του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50 (Πνευματικό Κέντρο)

ε) Σε όλα τα ΚΕΠ του Δήμου Αθηναίων


8. Συμβολικό Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 10€ και περιλαμβάνει τις ακόλουθες παροχές

– Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση (επίσημος χρόνος και κατάταξη)

– Αριθμό συμμετοχής με το ονοματεπώνυμο του δρομέα

– T-shirt

– Αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής

– Αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής


9. Τρόποι πληρωμής

α) Σε περίπτωση που εμφανιστείτε αυτοπροσώπως στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά.

β) Σε κάθε άλλη περίπτωση πρέπει να καταβάλλετε το χρηματικό αντίτιμο με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του ΣΕΓΑΣ, με τα ακόλουθα στοιχεία: Λογαριασμός Alpha Bank, αρ. Λογαριασμού 993002330000806. ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να καταβάλλετε το αντίτιμο της συμμετοχής σας το αργότερο δύο (2) ημέρες μετά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής σας. Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο του δρομέα για τον οποίο καταβάλλεται η συμμετοχή. Μετά την καταβολή των χρημάτων θα πρέπει απαραίτητα να στείλετε στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ την απόδειξη κατάθεσης στους αριθμούς fax που αναφέρονται παραπάνω.


10. Υγειονομική κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί κατά τη διάρκεια του γεγονότος σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Οι διοργανωτές δεν θα ζητήσουν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή-αθλήτρια, αφού, όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.


11. Σταθμοί υποστήριξης

Κατά μήκος της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου και του αγώνα δρόμου των 8 χλμ θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων.

Στην εκκίνηση και τον τερματισμό θα παρέχονται σε όλους τους συμμετέχοντες εμφιαλωμένο νερό και ισοτονικά ποτά.

Στις χιλιομετρικές αποστάσεις των 2,5 και 7,5 χλμ θα διατίθεται νερό.

Στις χιλιομετρικές αποστάσεις των 5χλμ και των 10 χλμ θα διατίθενται ισοτονικά ποτά.


12. Χιλιομετρικές ενδείξεις

Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.


13. Χρονικό όριο ολοκλήρωσης αγώνα

Το χρονικό όριο τερματισμού του αγώνα είναι οι 2,5 ώρες.


14. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα

Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί από εταιρία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό οι δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το κέντρο εγγραφών την ημέρα πριν τον αγώνα.


15. Κέντρο εγγραφών

Τόπος: Γυμναστήριο “Ι. Φωκιανός”

Χρόνος λειτουργίας: Σάββατο, 19/5/2012, από 10:00-20:00

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)