Athens Triathlon Team: Επιτυχημένη η παρουσία της ομάδας στον Βόλο

H Αθηναική Oμάδα Τριάθλου (Athens Triathlon Team) ήταν παρούσα στον αγώνα sprint που διοργανώθηκε στο Βόλο την Κυριακή 27 Μαίου από την multisport.

O Σπύρος Γκοτζιάς κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη (και φυσικά στην κατηγορία 18-30) με σχετική άνεση (παρότι αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού από τον αγώνα half ironman στο Αστρος). Ο Ελληνας πρωταθλητής κέρδισε με άνεση. Ουσιαστικά είχε τελειώσει τον αγώνα από το ποδήλατο και έτσι στο τρέξιμο είχε εστιάσει στο να ενθαρρύνει συναθλητή του που έδινε μάχη για την δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.

Στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης των γυναικών ανέβηκε η αδελφή του Σπύρου η Ευαγγελία Γκοτζιά που εάν ασχοληθεί συστηματικά με το Τρίαθλο έχει τις δυνατότητες να έχει εξαιρετικές επιδόσεις. Καλή κολύμβήτρια και με εξαιρετική  νευρομυική συναρμογή σε όποια κίνηση και εάν της διδαχθεί. Εξαιρετική τεχνική τόσο στο τρέξιμο όσο και στην ποδηλασία.

Στο βάθρο της γενικής κατάταξης (3η θέση της γενικής και πρώτη στην Μ4 – 40-45) ο Γιάννης Ψαρέλης βασιζόμενος στην εμπειρία του κυνήγησε τον Σουγιουτζόγλου μέχρι το 3ο χιλιόμετρο όμως μετά ο Σερραίος αθλητής άνοιξε την διαφορά στα 30 δευτερόλεπτα.

Στην κατηγορία Μ3 είχαμε διπλή παρουσία στο βάθρο με τον Παναγιώτη Σαρρή να κατακτά την πρώτη θέση βασιζόμενος στην ποδηλατική του ισχύ και τον Γεράσιμο Κομματά στην  3η (Τρίτη) θέση πραγματοποιώντας εξαιρετική παρουσία στην κολύμβηση.

Τέλος ο 16χρονος αθλητής της ομάδας Δημήτρης Λέκκας προτίμησε να μην τρέξει στο Super Sprint όπου έτρεχαν συνομίληκοί του – και θυσιάζοντας έτσι την σίγουρη πρώτη θέση – αλλά να τρέξει στο sprint συναγωνιζόμενος αθλητές ηλικίας 18- 30. Ο Δημήτρης στον δεύτερο μόλις αγώνα που έχει συμμετέχει και κόνοντας μόλις 2 μήνες προπόνηση έκανε εξαιρετική εμφάνιση και έδειξε ότι είναι από τους αθλητές που θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.

Οι προπονητές της ομάδας μας είπαν σχετικά :

“Για εμάς τώρα είναι το ξεκίνημα της αγωνιστικής σαιζόν. Οι αθλητές μας είναι πολύ κουρασμένοι από την προπόνηση. Είμαστε ακόμα σε περίοδο με πολύ προπόνηση.

Σκοπεύουμε τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο να βρεθούμε στο peak της αγωνιστικής μας κατάστασης. Τα παιδιά πήγαν εξαιρετικά εάν σκεφτεί κανείς ότι την προηγούμενη μέρα έκαναν κανονικά προπόνηση.

Ομως πέρα από αυτό το σημαντικό είναι ότι για ακόμα μία φορά κυριάρχησε η ομαδική κουλτούρα. Τερμάτισαν οι αθλητές μας και το πρώτο που σκέφτηκαν ήταν να ενθαρρύνουν/ εμψυχώσουν τους συναθλητές τους που ακόμα έτρεχαν”.

 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)